Megint Odavert A Walking Dead

A témát ebben részben 'Mozi & Tv Hírek!' klarensz hozta létre. Ekkor: 2015. február 10..

1. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    015.02.10. 13:06 - sixx

A mostanra már rutinszerűnek tekinthető, pár hónapos kihagyás után visszatérő zombis túlélődráma nem egy látványosan izgalmas, de annál gyomor- és szívszorítóbb résszel jelentkezett, ami után percekig lehetett ülni a fotelben, és emészteni a látottakat. Abszolút, elsöprő erejű, se istent, se embert nem ismerő spoilerek jönnek.

Mondom, nem fogunk mellébeszélni, vagy szarakodni, ez nem a köztévé. Tyreese, jó volt veled, kár, hogy a karaktered több fokkal érdektelenebb lett, mint a képregényben, és ezért tulajdonképpen mennie kellett. Az ötödik évad egyik leglassabb, de egyben legfeszültebb epizódja volt ez, Tyreese közel húszperces haldoklástól pedig olyan depressziós lettem, hogy húsz percnyi kismacskás gif sem vidított fel utána. Az látszott az epizódon, hogy Gimple írta és Nicotero rendezte, a sztori úgy volt feszes és élvezets, hogy tulajdonképpen annyi történt benne, hogy Tyreese, Rick, Glenn és Michonne hazaviszik Noah-t abba a virginiai városba, pontosabban egy fallal elzárt lakóközösségbe, ahol ikertestvéreivel és az anyjával élt.

Emelje fel a kezét az, aki úgy gondolta, hogy minden rendben lesz, teasütemény és kakaó mindenkinek, új póló és gatya Noah-nak.
    A falon túl pusztulat és zombik, egy kis hentelés, egy kis beszélgetés, majd lehet menni felfedezni, hátha marad valami használható még a kertvárosban, Noah viszont nem bírja ki, hogy ne nézze meg magának, mi lett a családdal. Ez lesz a végzete Tyreese-nek, mert utána megy, és amikor fél percre lankad a figyelme, Noah egyik testvére megharapja a karját. A halált váró Tyreese haluzni kezd, előkerül a Kormányzó, Beth, a két kislány, Bob, és Gareth egyik gyökér haverja is, és Tyreese egy ideig még vergődik, hogy akkor most élni akarjon-e, vagy jöjjön az elmúlás, szevasz világ, mire megint nekiesik egy másik zombi, ugyanolyan lassú, de eltökélt, mint a másik, és ezt már csak úgy tudja visszatartani magától, hogy a megharapott alkarját a pofájába nyomja. Itt már tudtam, hogy hiába ment segítségért Noah, és vágják le Rickék a karját, csak az elkerülhetetlent halogatják.

Az epizód felépítése szokatlan volt, az elején kapunk pár random képsort, amik majd csak később kerülnek a helyükre, és már menet közben el lehet gondolkodni azon, hogy ki fog meghalni (még Tyreese tragédiája előtt), mert a temetés képsorai is ott vannak az elején, és amikor beugrik, hogy ja, ez a roncs az a roncs, amit a 6. másodpercben mutattak, akkor a már tudod, hogy temetés is lesz. Tyreese karaktere nekem hiányozni fog, de nagy tanmese az ő elmúlása: ha nem vagy elég kemény, annyi neked, ebben a világban nem lehet szép lélekkel, embernek megmaradva túlélni, a karakterek legalább annyira a sorozat címszereplői, mint maguk a zombik.

A forgatókönyv nekem tízből tízes, a megvalósítás dettó, és az egyik zombihentelés közben olyan bullet-time-os lassításokban látjuk, hogy repülnek a fejek és szakadnak szét, hogy csak néztem. Az, ahogy Tyreese halála nem sokkoló volt, és hirtelen, hanem bizonyos mértékig kétségek között hagyta a nézőt (túlél? nem él?) és vagy kétszer simán azt éreztette velem, hogy Noah MOST fog fűbe harapni, és akkor TALÁN van esélye Tyreese-nek, de nem így történt. Tyrese elment, a sztori viszont megy tovább, a jövő heti epizódban tán éppen a víz fog elfogyni, nahát.

Persze maradt pár kérdés az epizód utánra is, kik rohanták le a közösséget? Miért hurcolták el a zombik felsőtestét egy másik helyre? És eleve, miért kellett őket szétszabdalni? És miért véstek W-t a homlokukba???

A sorozatot itthon a FOX vetíti, hétfő esténként.
    Megint odavert a Walking Dead - comment:com