Mennyire Tartos Fontosnak Az Alacsony Energia Fogyasztók Használatát?

A témát ebben részben 'Általános beszélgetések' GLOP hozta létre. Ekkor: 2015. augusztus 18..

?

Mennyire tartos fontosnak az alacsony energia Fogyasztók használatát

1. egyáltalán nem érdekel

0 szavazat
    0.0%
  2. nagyon fontosnak találom

2 szavazat
    40.0%
  3. érdekel

1 szavazat
    20.0%
  4. egyébb

2 szavazat
    40.0%
  1. GLOP /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Számomra nagyon fontos.
    Lehet drága a led lámpa 10 szer,de némelyik gyártó 3 év garancát ad rá.
    Használjuk nap lámpákat kint a kerven,ha tehetjük.
    Az ujra hasznositott termék nelionakat vegyünk olcsóbak is.
    Vegyünk egy erős nagy táskát amit mindig vásárláskor használjuk.
    Ujra tölthető batrikat,nem kidobálni mint ba kinai folyékon batrikat.

2. zonee / Guest

újra tölthető akkumulátorra gondoltál szerintem

Utoljára szerkesztve: 2015. augusztus 19.
    • Like Like x 2
  3. zörgőfürge /

Kapott lájkok:
    684
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Persze,hogy fontos,hogy a környezetet óvni kell,de sajna ezt nem tartja sok ember fontosnak.Az újra hasznosítás szóban meg benne van a lényeg.

4. kecsi /

Kapott lájkok:
    529
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Ilyenkor szoktam azt mondani:
    - a környezetvédelem a világ legdrágább dolga
    - a környezetvédelem a világ leginkább környezetszennyező tevékenysége
    A büszke angol polgár minden holmit papírtasakban visz haza a boltból. Műanyagot (nylon) nem kér csomagolásként.
    A papírgyártás környezetkárosító hatása a világ 2-3. problémája:
    - Amazonas esőerdőinek kivágása
    - papírgyártási technológia vízkészlet károsító hatása
    - eldobott papírtermék (például: újság) jobban szennyezi a talajt (ólomtartalmú nyomdafesték, lúg- és savszármazékok, stb.), mint egy műanyag szatyor
    Az alacsony energiafogyasztó (pl.: LED-technológia) után a második legkárosabb; hyper-környezet-barátnak tartott napcella- és napkollektor.
    Minden 100 négyzetméter gyártása ezekből 1 négyzetkilométer erdő tönkremenetelét jelenti. Megsemmisítése (mert napkollektor 20 évnél tovább nem "él" de az is lehet, 20 nap az elpusztulása) nagyjából 2-3* ennyi erdőt kiirtó környezetszennyezést jelent.
    Jelenleg a 'környezetbarátnak' vélt elektromos autók preferálása jelenti a legnagyobb gondot.
    Ezekben található akkumulátorok előállítása majd életciklusuk végén való megsemmisítse: újabb erdő négyzetkilométerek elpusztulását okozza.
    Az esztelen környezetvédelem mánia gyakran veszélyesebb, mint a gépjármű forgalom és annak hatása.
    Ezzel annyit akarok mondani:
    - utcán én még soha életemben nem dobtam el szemetet
    - veszélyesnek minősülő hulladékot a megfelelő gyűjtőhelyre viszem
    - sosem pazarolok (a fölös fogyasztás környezetszennyező)
    - nagyjából sok apró finom dologgal környezet védek
    * eldobható száraz elem helyett akkumulátorom van a rádióban
    * lehetőség szerint nem vásárolok színes újságot
    * vegyszerből lehetőleg semmi vagy csak a minimálisan kellőt használom
    * nem vásárolok mosogató- és öblítőszereket
    * mosószerből a szükséges minimumnál is kevesebbet használok
    Ezt környezettudatos életmódnak nevezik.
    A környezetbarát néha veszélyes folyamatok pártolója:
    - katalizátoros gépjárművek (katalizátor előállítás / megsemmisítés környezeti kárai)
    - elektromos energia a szén és fatüzelés helyett (atomerőmű / hőerőmű = környezeti probléma)
    - bio termékek használata:
    * ökoterrorizmus a mezőgazdasági területeken
    * ennek hála van hazánkban:
    # spanyol meztelen csiga
    # "rémkatica bogár" = harlekinkatica. A fajt eredetileg biológiai védekezés céljából hozták be Európába a levéltetvek ellen, de sajnos fölös számban terjedt el.
    Sorolhatnám még tovább a környzetbarát ökoterror-stb.-ket!
    Gyenge példaként: a génmanipulált sertés kevesebb takarmányból több húst fejleszt / a szarvasmarha pedig több liter tejet ad hasonló mennyiségű növényi anyagból. A génkezelt csirketojás fehérje dolgait meg már nem is folytatom.

• Like Like x 2
  5. getkidi / Guest

Fontosnak tartom

6. Victory1995 / Torrentező

Kapott lájkok:
    780
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hát Fontos de nem nagyon foglalkozok vele. Pl. Ha olyan van el kell ugranom a boltba vagy ki megyek egy órára az udvarra vagy valami más. Nem csukom le a gépet vagy tv-t minek hogy utána várjak 3 percet hogy bekapcsolódjon a gép. Van oylan hogy dél körül elmegyek valahová de úgy hagyom a gépet had töltsön az utorrent és szoktam este is úgyhagyni. Nem vagyok rá büszke de hát, nem tudom ilyen vagyok. Ebbe a cárosba nincs olyan hogy szelektíven szétválogatni a szemetet. Mert 1 kukás kocsi jön és az össze önt mindent.

7. kecsi /

Kapott lájkok:
    529
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Általános iskolában tanítottam jó 11 évvel ezelőtt, illetve jelenleg ismét. Volt egy aranyszabály a hetes számára : a villanyt csak a nagy (20 perces = tízórais szünetben oltsd le). A többi 10 perces esetében többe kerül a neoncső újraizzítása, mint amennyi elektromos áramot 10 perc alatt fogyaszt. A környezetvédelem és energiatakarékosság észérveken alapul. Főiskolára jártam (biológia - földrajz) és több száz diaképet kellett készíteni a szabad természetben (növény, állat, földrajzi jelenség). Néha ehhez kellett vaku használata is. Miután rájöttem, hogy havonta több száz Forint megy el erre ösztöndíjamból: vettem 4db újratölthető elemet és a 4 rekeszes töltőt mellé. Kezdetnek ez a 2 ezer Forintos kiadás havi ösztöndíjamat jelentette / viszont további 3 éven át szolgált a 4 elem < megspórolva 10 ezer Forintnál többet. Az újratölthető elemeket 1991-ben vásároltam, tavaly 2014-ig (23 évet működtek). A töltő viszont mái napi működőképes.

8. Janus / Katalizátor

Kapott lájkok:
    312
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Fontosnak tartom, mert a pazarlás rossz dolog.nono. Lehet vitázni, mennyire éri meg, illetve mennyire környezetbarát a takarékos eszközök használata, de fontosabb a megfelelő szemléletmód kialakítása.

9. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    A Kecsi által leírtakkal 100%-ban egyetértek, a környezettudatosság fontos dolog. Másik példa amin gondolkodni szoktam ezzel kapcsolatban:
    Ott vannak az elektromos autók. Nagyon jó, hogy menet közben nem bocsátanak ki szennyező gázokat. Ugyanakkor milyen természeti erőforrásokat használ fel, milyen kárt okoz a többszáz kilónyi akkumulátor gyártása amit beletesznek 1-1 ilyen autóba? Mit használunk el ahhoz, hogy töltsük ezeket az autókat (nem hiszem, hogy csak szél/vízerőművekkel)? Milyen környezeti károkat okozunk amikor a viszonylag rövid élettartamú akkumulátorokat lecseréljük ezekben az autókban?

10. szappanoskrumpli /

Kapott lájkok:
    26
    Beküldött adatlapok:
    0
    fontos mert minden forint számít

11. Nano /

Kapott lájkok:
    705
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Nagyon fontos,már az egész lakásban ledes izzók világítanak+kültéren is led reflektorokat használok