Mit főzzek ma? 2016.02.17. Szerda Dátum: 2016-02-17 / Írta: Budai István / Látták: 104 / Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü! A mai nap: Február 17. Szerda, Donát és Alex napja. 145 éve ezen a napon lett Magyarország miniszterelnöke Gróf Andrássy Gyula. Leves: Minestrone A minestrone az olaszok zöldség levese, receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden olaszországi területnek, sőt családnak megvan a saját receptje. Némelyikben van tészta, másikban nincs, néhányban van káposzta, bab, lencse, hol több, vagy kevesebb. Ebben a receptben egy Olaszországban vásárolt száraz hüvelyesekből összeállított keveréket használtam fel és egészítettem ki pár zöldséggel, végül apróra tört spagettit főztem bele. Reszelt Parmezánnal vagy Grana Padanoval megszórva az igazi! Hozzávalók: 50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzuki bab, vörös lencse) 25 dkg apró szemű fehér bab 1 doboz vörös bab konzerv 1 vöröshagyma 2 ek olívaolaj 2 sárgarépa 2 fehérrépa 0,5 zellergumó 10 db kelbimbó 1 cékla 1 l alaplé 1 cukkini 4 paradicsom 10 dkg spagetti frissen őrölt bors só chili (elhagyható) reszelt parmezán A recept ide kattintva folytatódik! >>> Főétel: Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban Ez az egyszerű, krémes fogás egy kevés megmaradt darált húsból készült. A gyerekek kedvéért egész apró, mondhatni mini gombócokat sodortam, így egy egész nagy serpenyőben meg is tudtam egyszerre sütni őket, mind a 31-et. A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető, attól függően, hogy épp mi található otthon. Igazi családi kedvenc, melegen főtt tésztával, de akár rizzsel is tökéletes! Hozzávalók: Gombócokhoz: 30 dkg darált sertéshús 1 kisebb tojás 3 púpos ek zsemlemorzsa 1 csapott kk só 1 nagy csipet őrölt bors 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma) 3-4 ek olaj a sütéshez Mártáshoz: 3 dl főzőtejszín 1 csapott tk liszt 1 kis csokor friss petrezselyemlevél 0,5 kk házi fokhagymakrém 1 csipet só A recept ide kattintva folytatódik! >>> Desszert: Narancsos túrós süti Ennél egyszerűbb és gyorsabb túrós süti nincs a világon, vagy ha mégis van, nagyon jól rejtőzik előlünk! Tökéletes megkoronázása az ebédnek, akár hétköznapokra is, hiszen 35 perc alatt elkészül és ebből 30 perc a sütés. Hozzávalók: 0,5 kg túró 6 tojás 1 pohár tejföl (2 dl) 16 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 14 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1-2 narancs reszelt héja és leve porcukor A recept ide kattintva folytatódik! >>> Szülinapi torta: Mákos guba torta, madártej krémmel Szerencsés az, akinek ma van a születésnapja, hiszen két klasszikus édesség is megbújt a mai tortánkban. Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos formához: 6 db vajas kifli 5 dl tej 2 db tojássárgája 5 dkg vaj 1 mk vanília paszta 5 dkg cukor 8 dkg darált mák (nyugodtan lehet több) fél citrom reszelt héja A recept ide kattintva folytatódik a Nassolda blogon! >>> Napi tipp: A tökéletes kelt tészta titka A kelt tészta számos finom sütemény alapja, azonban elkészítése komoly figyelmet igényel, ennek köszönhetően sok háziasszony fél az elkészítésétől. Ha eddig te is azok közé tartoztál, akik kevés sikerrel készítették el a kelt tésztát, vagy éppen bele sem mertél vágni, íme néhány tipp, melyeknek köszönhetően te is könnyen és gyorsan elkészítheted a tökéletes kelt tésztát. A cikk ide kattintva folytatódik! >>>