Most érdemes több kivit enni: jó a szívnek, a bőrnek A kivi értékes vitaminok, rostok és ásványi anyagok tárháza, de nemcsak ezért érdemes gyakrabban fogyasztani belőle: kutatások igazolták, hogy csökkenti a vérnyomást, segít a stroke és a szívbetegségek megelőzésében, ráadásul a bőrt is szebbé varázsolja. Az eredetileg Kínából származó, de Új-Zélandon meghonosított kivi gyakran méltatlanul háttérbe szorul a többi télen elérhető gyümölcs mellett, pedig a kissé csúnyácska külső igazán értékes belsőt takar - és ezt most szó szerint kell érteni. Egy közepes méretű kivi alig több mint 40 kilokalóriát tartalmaz, emellett rostokban, káliumban, magnéziumban, folsavban, A-, B-, K-, E- és C-vitaminban rendkívül gazdag (egy kivi elfogyasztása fedezi a napi teljes C-vitamin szükségletünket). Szépít, vérnyomást csökkent és erősíti a szívet Így csempésszük az étrendbe Aki szereti a kivit, annak egyszerű dolga van: naponta egyen legalább egyet belőle, akár úgy, hogy meghámozza és egyszerűen megeszi, akár úgy, hogy félbevágja, és a zöld húst kanállal kikanalazza a héjából. Csurgathatunk rá egy kiskanál mézet is. Vesebetegek mértékkel fogyasszák http://www.origo.hu/egeszseg/201401...it-enni-vernyomas-stroke.html?source=hirlevel