Igen, megjött hozzánk is, már letölthető az alkalmazásboltból, él, virul – de egyelőre nem sok köszönet van benne. Felszuszakoltam ugyanis az imént gyorsan a szolgálati Z30-ra, és hát magam sem vagyok elájulva tőle. Egyrészt valóban egy Android portról van szó, de nem ez a fő gond. A BlackBerry World-ből letöltve első indítás után kínosan hosszú ideig nem történik semmi, nézegethetjük a fekete kijelzőt. Már éppen a taszk kilövésén kezdtem morfózni, amikor nagy nehezen megjelent a jól ismert Viber logó a kijelzőn. Ezt követően az aktiváló SMS-t szeretné elküldetni magának a program – nos, sikertelenül. Némi homokórázás után közli a rendkívül informatív hibaüzenetet, miszerint: “Hiba”. És ennyi. Gratulálunk, Viber! Bizonyára komoly fejlesztőmunka áll e teljesítmény mögött. Nem, valójában nem, inkább azt érzem őszintén szólva, hogy nagy ívben tettek erre a verzióra Viberék, nem véletlenül csak egy Android port ez. A sideloadolt Android verzió ehhez képest legalább fut, és minden funkciója működik. Aki nem szeretne hosszasan foglalkozni, kísérletezgetni ezzel a zsákutcával, annak egyelőre tehát nem javasoljuk a telepítését. Ha egy ezidáig működő sideloadolt Viber apk-d van telepítve BlackBerry 10 készülékeden, akkor hagyd is fenn, és használd nyugodtan! Akinek nincs, annak itt az útmutatónk, hogyan telepítsed. Később természetesen jelentkezünk a fejleményekkel, addig is várjuk mások tapasztalatait is itt a blogon vagy Facebook oldalunkon! Letöltés (kizárólag mazochistáknak): Kompatibilis készülékek: BlackBerry Q10 BlackBerry Q5 BlackBerry Z10 BlackBerry Z3 BlackBerry Z30 Porsche Design P9982 Letöltés: a készülék alkalmazásboltjából (BlackBerry World), vagy innét: (Szken vagy katt a képre!) http://www.szederblog.hu/?p=4607&fb_action_ids=842161555798653&fb_action_types=og.comments