Hmm ez Érdekes Ne higgy a szemednek!

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. január 23..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [h=1]Ne higgy a szemednek! Itt minden káprázat![/h] [​IMG] John Pugh, a kaliforniai születésû mûvész meglehetõsen szokatlan festményekkel kápráztatja el a világot. Teljesen élethû 3D-s ábrákat fest épületek falára, amellyel rendszerint sikerül is „becsapnia” a járókelõket, a mûvek hihetetlenül fotorealisztikus mivoltából adódóan. A cikkben Pugh meghökkentõ képeibõl válogattunk.
    A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Elsõránézésre úgy tûnik, hogy egy földrengés rázta meg ezt azépületet, láthatóvá téve a mögötte megbúvó több évezredesépítészeti remeket. Valljuk csak be nyugodtan, nem csak elsõránézésre tûnik így, de másodikra is. Ha azonban jobbanmegfigyeljük, még a kíváncsian bekukucskáló nõ sem valódi,„õ” is a festmény része!
    Azalábbi képhez története is van a mûvésznek. A falra festettalkotás olyan hatást kelt, mintha egy szökõár tartana épp ajárda felé. Miután elkészült a festmény, egy arra járótûzoltóautó hangos fékcsikorgással állt meg az úton, az aztvezetõ tûzoltó pedig lélekszakadva rohant, hogy megmentse a nemvalóságos hullámtól az elõtte álló, és szintén csak festettgyermekeket. De amikor rájött, hogy csak a szeme tréfálta meg,kétrét görnyedve kacagni kezdett az utca kövén.
    Úgyvettem észre, hogy az emberek örömüket lelik abban, ha optikaicsalódás áldozataivá válnak. - mondja John Pugh. - Nagyonszeretem, amikor elmennek a festmények elõtt a járókelõk, ésazt mondják: „Odanézz, azt hittem, ez igazi.” Örülök, mertezek a festmények növelik a közösségi büszkeséget, szívesen mutogatják ezeket az épületeket avárosukba látogató rokonoknak, ismerõsöknek. Nem utolsósorbanpedig össze is hozza kissé az embereket, ahogy felismerik, hogymindnyájan ugyanannak a tévedésnek az áldozatai lettek. Leállnak,szívesen beszélgetnek a képekrõl, nevetve, jókedvûen.