Tech Nem kell kidobni az xp-t? Néhány egyszerű lépés és működik tovább

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' klarensz hozta létre. Ekkor: 2014. június 07..

1. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    sziasztok
    Én még nem próbáltam, most olvasom és esetleg hátha segit valakinek:

[h=1]Mégsem kell kidobni az XP-t?[/h]Egy egyszerű módszerrel meghekkelhető a Microsoft eddigi legsikeresebb operációs rendszere – a cég persze nem örül.

A Betanews híradása szerint egy minimális trükközéssel átverhetjük a Microsoft Update-t, így továbbra is kaphatunk frissítéseket az XP-re. Wayne Williams módszerével azt érhetjük el, hogy korábbi oprendszerünk Windows Embedded POSReady 2009-nek hasson és ezzel 2019. áprilisáig folyamatosan frissüljön.
    A Microsoft hivatalos állásfoglalása szerint a módszer nem nyújt teljes védelmet és inkább egy új verziójú, 7-es, vagy 8-as Windows megvásárlását javasolják.
    Persze, mint minden hekkelésnek, ennek a módszernek is meg van a kockázata, így aki érzi magában a lelki erőt, hogy belevágjon, azt csupán saját felelősségére teszi.
    Íme a lépések:
    1.: Nyissunk egy sima text file-t, amibe kopizzuk be ezt:
    Windows Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
    “Installed”=dword:00000001

2.: Mentsük el .reg kiterjesztéssel
    3.: Dupla kattintással futtassuk Windows Explorerben
    4.: Indítsuk el a Windows Update-t, ami rögvest fel is ajánl néhány frissítést
    http://www.netextra.hu/nem-kell-kidobni-az-xp-t-nehany-egyszeru-lepes-es-mukodik-tovabb/