Hírek Itthon Quaestor-ügy: meghallgatják Tarsoly Csabát

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' macseklany hozta létre. Ekkor: 2016. október 13..

1. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    4,637
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Folytatódik a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. A bűnszervezet irányításával vádolt Tarsolyt 5-től 25 évig terjedő fegyházra ítélhetik.

Az ügy tárgyalása július 12-én kezdődött. A bíróság csütörtökön tájékoztatást ad a tárgyalássorozat várható ütemezéséről, majd a vádlott meghallgatásával megkezdi a bizonyítási eljárást.

A kép a Quaestor-ügy első tárgyalási napján, 2016. július 12-én készült a Fővárosi Törvényszéken. Egyik vádlott sem járult hozzá ahhoz, hogy az arcát mutassák

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Fővárosi Főügyészség Tarsoly Csabát és tíz társát különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények elkövetésével vádolja. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a 11 vádlott terhére.

Tarsoly Csabát a bűnszervezet irányításával, és 753 rendbeli cselekménnyel vádolják, ezek alapján 5-től 25 évig terjedő fegyház szabható ki. A vádbeli cselekmények elkövetési értéke mintegy 77 milliárd forint, az ügynek több mint harmincezer sértettje van.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki a szabálytalanságok miatt. A jegybank szerint a Quaestor mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...