Magyarország–Szlovákia – Mindent megtesz Eva Rezesová (38), hogy a rá váró hosszú börtönévek alatt közel lehessen szeretteihez. Rezesovát csütörtökön a bíróság jogerősen kilenc évre ítélte/ Fotó: Gy. Balázs Béla Mint megírtuk, a szlovák milliomos nőt csütörtökön jogerősen kilenc év letöltendő börtönbüntésre ítélte a magyar bíróság, mert 2012. augusztus 21-én az M3-as autópályán ittasan belehajtott egy Fiat Puntóba, amely kigyulladt, négy utasa pedig életét vesztette. Bár a börtönből egy ideig biztosan nem szabadulhat, Rezesová azt még elérheti, hogy a büntetést ne Magyarországon, hanem Szlovákiában kelljen leülnie. A Vasárnapi Blikk információi szerint ügyvédje napokon belül be is adja erre vonatkozó kérvényét a magyar hatósághoz. Az persze nem garantálható, hogy ehhez hozzájárul a bíróság, de elvileg nincs akadálya a dolognak. Szlovákiában négy női börtön van, egy Pozsonyban, kettő Nyitrán és egy Lőcsén. Rezesová akkor lenne a legközelebb gyermekeihez és otthonához, ha Lőcsén raboskodna. Ebben a börtönben éppenséggel nincsenek luxuskörülmények, de abban a régióban van, ahol a Rezes családnak a legnagyobb a hatalma és a befolyása. Dolgoznia ott is kellene, de elképzelhető, hogy nem egy varrodába vagy mosodába kerülne, hanem könnyebb, könyvtárosi munkát kapna. Ha minden a papírforma szerint alakul, és a milliomos nő kérvényét gyorsan elbírálják, akár már ebben az évben átszállíthatják szülőhazájába. – A lőcsei börtön nem éppen luxusszínvonalú, de vannak ott rabok, akik jobb körülmények között lehetnek, mint a többiek, köszönhetően az őket kívülről támogatóknak. Amennyire én tudom, Eva már alig várja, hogy Szlovákiában lehessen, ez ad neki erőt mostanság – mondta el a Rezes családot jól ismerő szlovák forrásunk. A börtön közelségének hála Rezesovát rendszeresen látogathatná két kisgyermeke, édesanyja és bátyja is. Úgy tudjuk, hogy most párkapcsolata nincsen, hiszen egy volt rendőrtiszttel folytatott viszonya előzetes letartóztatása idején ért véget. A férfi egy ideig még ellátogatott Magyarországra, bejárt a börtönbe is, sőt ott ült a bíróságon, amikor előzetes letartóztatásának tárgyalásai voltak, de a milliomos nő kiadta a férfi útját. A lőcsei börtönben nincs luxus, de a Rezes család befolyásos a környéken Rezesová Lőcsén raboskodna - Blikk.hu