Sophie Marceau

A témát ebben részben 'Színészek Bemutatói' klarensz hozta létre. Ekkor: 2014. február 25..

?

Sophie Marceau Értékelése

1. Szeretem

2 szavazat
    100.0%
  2. Utálom

0 szavazat
    0.0%
  3. Közömbös

0 szavazat
    0.0%
  4. Nem ismerem

0 szavazat
    0.0%
  1. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Sophie Marceau
    Sophie Marceau (IPA: [sɔfi maʁso]) (Párizs, 1966. november 17. –) francia színésznő, aki olyan sikerfilmekben szerepelt, mintA rettenthetetlen és A világ nem elég című James Bond film.

izennégy évesen a barátnõjétõl hallotta, hogy egy francia filmrendezõ új arcot keres a filmjéhez. Jelentkezett az újsághirdetésre, és mit ad isten, meg is kapta a késõbb fantasztikus sikert aratott A házibuli fõszerepét. A tipikus kamaszproblémákkal küzdõ cserfes Vic szerepében azonnal meghódította a nézõk szívét és a franciák elsõ számú üdvöskéje lett. A film folytatásait már kifejezetten rá írták.

A tinisztár 18 évesen ismerkedett meg a nála 24 évvel idõsebb lengyel rendezõvel, Andrzej Zulawskival. Õ volt az elsõ férfi, akit Sophie méltónak talált a szerelmére, pedig a lábai elõtt hevert fél Franciaország. "Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de Andrzej volt az egyetlen férfi az életemben. Engem nem érdekel, hány éves, mert a lelkében fiatal és ez a lényeg. Nagyon boldogok vagyunk együtt."

Sophie a Házibuli után szerzõdést írt alá a Gaumont-stúdióval, de ezt hamar megbánta. "Úgy bántak velem, mint valami kedves kis háziállattal, folyton õk mondták meg, mit csináljak. Elviselhetetlen volt, de nem akartam bajba jutni szerzõdésszegésért." Végül megoldotta a problémát: pénzt kért kölcsön és egymillió francia frankért visszavásárolta a szabadságát, majd Zulawskival kezdett filmezni. Az élet õt igazolta, jó vásárt csinált.

Világhír ide vagy oda, Sophie Marceau-nak nincsenek allûrjei. Mindennél többre becsüli az egyszerûséget és a természetességet. Családjával teljesen hétköznapi életet él ízlésesen berendezett párizsi lakásában. "Reggel megiszom egy kávét, farmert és tornacipõt húzok. Elviszem a fiamat az óvodába. A közeli szupermarketben szoktam bevásárolni, és nem zavar, ha felismernek, hiszen az emberek kedvesek hozzám."

Sophie, sok más színésznõvel ellentétben, nem gyûjt drága ékszereket vagy ruhákat, no meg szeretõket sem, de a szép tárgyaknak nem tud ellenállni. Otthonában minden egyes darabnak külön története van. "Ragaszkodom a tárgyakhoz. Azok a legkedvesebbek, amelyeket ajándékba kaptam vagy az utazásaimról hoztam magammal. Van egy lószobrom, amit egy neves idomártól kaptam, mivel szerinte olyan a szemem, mint a legjobb lováé. Ahányszor a tárgyaimra nézek, mesélnek nekem. Bennük van az életem."

"Nem félek attól, mit hoz jövõ. Egyedül a jelen számít. Minden egyes óráját, minden egyes percét a lehetõ legintenzívebben igyekszem megélni."

Európa már ismerte az A házibuliból, de a világhírt elsõ angol nyelvû szerepe hozta meg neki A rettenthetetlen címû filmben. Amikor Mel Gibsont megkérdezték, miért pont Sophie-t választotta Isabelle hercegnõ szerepére, ezt válaszolta: "Hát elõször is azért, mert gyönyörû, másodszor, mert francia, harmadszor pedig, mert remek színésznõ. A szerephez ebbõl a három dologból legalább kettõre szükség volt."

A színészet és a kisfia mellett van még egy nagy szenvedélye: az irodalom. Sophie írónõként is sikeresen debütált. 1997-ben jelent meg önéletrajzi ihletésû regénye a Hazug nõ címmel.

"A színészkedés csodálatos terápia. Ahelyett, hogy te magad szenvednél, megteszi helyetted a figura, akinek a bõrébe belebújsz."

Sophie nagy természetbarát hírében áll. Egy darabig a saját farmján élt, de miután egy vadász halomra lõtte a macskáit, eladta a házat. "Szeretem az évszakok váltakozását, a nap és az esõ ritmusa szerint élek. A városi ember sajnos egyre jobban elszakad a természettõl. Egy nagyvárosban szinte meg sem lehet különböztetni a nappalt az éjszakától."

Filmjei

• Házibuli (1980) - Victoire Beretton
    • Házibuli 2 (1982) - Victoire Beretton
    • A Saganne Erőd (1984) - Madeleine de Saint-Ilette
    • Kellemes húsvéti ünnepeket (1984) - Julie
    • Eszelős szerelem (1985) - Mary
    • Zsaruszerelem (1985) - Norya
    • Pokolraszállás (1986) -
    • A párizsi diáklány (1988) - Valentine Ezquerra
    • Huhogók (1988) - Céline
    • Az éjszakáim szebbek, mint a nappalaitok (1989) - Blanche
    • Egy párizsi lány a Pacific peremén (1990) - Bernardette
    • Levél Sachanak (1991) - Laura
    • Kék hangjegy (1991) - Solange Sand
    • Fanfan (1993) - Fanfan
    • D'Artagnan lánya (1994) - Eloïse
    • A rettenthetetlen (1995)- Princess Isabelle
    • Túl a felhőkön (1995) - A lány
    • Anna Karenina (1997) - Anna Karenina
    • Marquise (1997) - Marquise du Parc
    • Tűzfény (1997) - Élisabeth Laurier
    • Kutyába se veszlek (1999) - Lila Dubois
    • Szentivánéji álom (1999) - Hippolyta
    • A világ nem elég (1999) - Elektra King
    • Belphégor - A Louvre fantomja (2001) - Lisa
    • Alex és Emma (2003) - Polina Delacroix
    • Maradok! (2003) - Marie-Dominique Delpire
    • Este találkozunk! (2004) - Nelly Lopez
    • Anthony Zimmer (2005) - Chiara Manzoni
    • Kémnők (2008) - Louise Desfontaines
    • Gyerekek vagy egyebek (2008) - Ariane Marciac
    • Ne nézz vissza! (2009) - Jeanne
    • Zűrös kamaszok (LOL) (2008) - Anne
    • Cartagena (2009) - L 'homme de chevet
    • A boldogság sosem jár egyedül (2012) - Un bonheur n'arrive jamais seul

Rendezőként

• La disparue de Deauville (2007)
    • Parlez-moi d'amour (2002)
    • L'aube à l'envers (1995)

Főbb filmszerepei
    2008 LOL

2001 Belphégor - A Louvre fantomja

1995 A rettenthetetlen

1980 Házibuli

Főbb díjai, jelölései

2008 Jury Prize
    2000 Blockbuster Entertainment Award-jelölés

2000 Golden Camera

1983 Cézar-díj

[video=youtube;lMWk_fKfros]https://www.youtube.com/watch?v=lMWk_fKfros[/video]

2. xyz /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Gyönyörű ez a nő pedig olyan egyszerű, hogy sokan csak ezért szekálják a stílusát. :tef293:

Címkék :