Sütemények

A témát ebben részben 'Gasztronómia' Dark Angel hozta létre. Ekkor: 2014. január 08..

  1. Dark Angel / Guest

    Tied a szó!
     
  2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,928
    Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Csokis bécsi Puffancsok



    [​IMG]

    Tészta:


    • 18 dkg puha vaj
    • 4 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 18 dkg finomliszt
    • 4 dkg kukoricaliszt
    • csipet só
    Franciául ganache-nak nevezik ezt a tejszínes krémet:

    • 10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
    • 1 evőkanál Holland kakaópor (opcionális)
    • 6 evőkanál tejszín
    A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vajat a cukorral simára keverjük, vanília aromával ízesítjük. A kétféle lisztet elvegyítjük, és a vajas masszához kavarjuk vigyázva, hogy ne legyen csomós. A tésztát négyfelé vágjuk, és mindegyik halmocskából 6-6 kis gombócot formázunk (így lesz összesen 24 db belőle). Sütőpapírra sorakoztatva enyhén megnyomjuk, hogy ne guruljanak el, legyen pici “talpuk”. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Pár percig pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
    A ganache krémhez egy kisebb nyeles lábasban tejszínt melegítünk, és hozzátördeljük a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt, a kakaóport is belekeverjük. A tűzről levéve kihűtjük és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém állaga vajszerű nem lesz.
    A puffancsokat óvatosan félbevágjuk és a csokis krémmel töltjük. Nem muszáj félbevágni a tésztagolyót, akár 2 db-ot is összeragaszthatunk a fincsi ganache krémünkkel. Azonnal fogyasztható, de jól záródó dobozban hűtőben (a tejszín miatt) több napig is eltartható.



     
  3. emanuel /

    Csatlakozott:
    2010. november 06.
    Hozzászólások:
    103
    Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Okos sutemeny

    A kovetkezo sutemenyt szeretnem ma elkesziteni,ha kesz leszek vele,akkor megirom hogy hogyan sikerult.


    Hozzavalok:
    10 tojas
    250gr cukr
    1 liter tej
    250gr vaj
    250gr liszt
    vanilias cukor

    Elkeszites:
    1.A tojasok sargajat a cukorral addig verjuk, amig ketszeresere no es kremes lessz.
    2.A megolvasztott majd kihutott vajat ,valamint a tejet hozzaadjuk a kompozicionkhoz.
    3.A tojasok feherjet kemeny habba verjuk es laza mozdulatokkal ovatosan belekeverjuk a sargajas kompoziciohoz.
    4.A lisztet beleszitaljuk es beleforgatjuk lassacskan a masszankba.
    5.32x35-os tepsibe tesszuk ,majd be a hideg sutobe amit 200 fokra allitunk.Majd fel ora elteltevel visszavesszuk 150 fokra es meg legalabb fel orat sutjuk.A teteje megkemenyszik es aranybarnas lessz.Viszont nem kell megijedni ha a kozzepe meg folyekonynak tunik.
    6.Hagyjuk hogy teljesen kihuljon es utanna szeleteljuk eles kessel,minden szelet utan megtoruljuk a kest.


    [​IMG]
    Sziasztok!

    Sajna nem sikerult ma elkeszitenem az okos sutemenyt,mert a ferjem fankra vagyott ,ezert ez is kapott :tef293:

    Azert hogy megosszak egy altalam elkeszitett sutemeny receptet ide irom a kepviselofank altalam szilveszterkor elkeszitett valtozatat.Mar reg szerettem volna kesziteni, de attol feltem nem fog sikerulni,olyan furcsanak tunt az egetett tesztaba tojas.Nem gondoltam volna ,hogy ennyire egyszeru es sikeres lehet.

    tésztához

    200 g liszt
    100 g zsír
    5 tojás
    2 dl forró víz
    csipet só

    a krémhez

    2 vaniliapuding
    18 kanal cukor
    6 tojas
    6 dl tej
    tejszin a disziteshez

    elkészítés

    Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll. (2-3 perc)
    A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra (vagy sütőpapírra) 6 cm távolságban dió nagyságú halmokat rakunk (vagy nyomózsák segítségével) tetejét simára igazítjuk (hideg vizes kézzel szoktam), és a tésztát 1 óráig pihentetjük.
    Igen fontos a tészta sütése. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni 15 percig, mert a tészta összeesik. Utána még 5 percig csendesebb tűznél ropogósra sütjük. Ha nem sül elég ropogósra, rövidesen ellágyul.
    A kisült fánkokat félig bevágjuk, belsejét (ha jól sikerült, akkor nem igen van) kiszedjük, és vaníliakrémmel megtöltjük (valamint tejszínhabbal díszítjük még).
    Tetejét vaníliás cukorral meghintjük vagy karamellbe mártjuk.

    A krem:
    A tojasok feherjet 12 kanal cukorral felverjuk majd goz folott tovabb verjuk amig elvallik az edenytol.
    A tej felet feltesszuk foni, kozben a pudingokat a maradek cukorral feloldjuk.A tojas sargajat villaval felverjuk es kavaras kozben belecsorgatjuk a pudingos tejbe, aztan beleontjuk a fozesben levo tejbe.Allando kavaras mellet besuritjuk es meg hagyjuk kicsit foni,vigyazva hogy oda ne kapjon.A forro masszankba belekavarjuk a felvert tojasfeherjenket.
    Hagytam kicsik hulni,de meg langyosan beletoltottem a fankocskakba.(A fankocskak tetejet levagtam ,ha volt bennuk pici hartya kiszedtem,es ide toltottem a kremet)
    Hagytam teljesen kihulni es mindegyik tetejere kemenyre vert tejszinhabot tettem,majd a fankocskak levagott tetejet feltettem legfelulre.
    Egetet cukrot csorgattam a fankocskak tetejere.Nagyon finom lett!
    [​IMG]
     
    Utoljára szerkesztve moderátor által: 2014. január 11.
  4. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,928
    Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [h=3]Leveles tészta házilag[/h]



    [​IMG]




    Ezentúl nem gond, ha véletlenül lemarad a bevásárló listáról vagy netán nem kerülne ki a fagyasztóból időben.
    Nem kell hajtogatni, gyorsan elkészül és 30 perc után már lehet dolgozni vele! :tef344:
    Hozzávalók:
    20 dkg margarin
    25 dkg liszt
    csipet só
    1 ek. 10 %-os ecet
    4 ek. hideg víz

    [​IMG]


    Elkészítés:
    A hideg margarint a lisztbe kockázzuk.


    [​IMG]


    Hozzáadjuk a sót és ezután a margarint belemorzsoljuk.
    Mikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk és hozzáadjuk az ecetet
    ill. a vizet.
    Viszonylag gyorsan összeállítjuk.
    Amikor egyneművé válik, készen is vagyunk.
    Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük és 30 perc után felhasználjuk.
    Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható! :tef293:


    [​IMG]


    Tipp:
    Ha édes dolgokat készítünk belőle, akkor 1-2 csapott ek. porcukrot tehetünk bele.
    Hamis hájas:
    [​IMG]


    Rétesnek sem utolsó.
    Ez a két rúd egy adagból készült:


    [​IMG]



    http://szanikonyhaja.blogspot.hu/2013/12/leveles-teszta-hazilag.html
     
  5. szepaj /

    Csatlakozott:
    2014. január 02.
    Hozzászólások:
    3,326
    Kapott lájkok:
    3,148
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Mascarponés túrótorta nektarinnal recept

    [​IMG]

    hozzávalók / 4 adag
    [​IMG]
    Tészta
    Krém
    Tetejére

    elkészítés
    Tészta
    1. A kekszet törjük apróra, vagy daráljuk le, majd gyúrjuk össze morzsalékosra a sütőmargarinnal.
    2. Béleljük ki vele egyenletesen egy kapcsos tortaforma alját.
    Krém
    1. A tejszínt verjük fel kemény habbá.
    2. A töltelékhez keverjük össze a túrót, a mascarponét, a tejszínt, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, aromát.
    3. Ezután a krémet öntsük a darált kekszre. Keverhetünk bele apróra vágott gyümölcsöt is.
    Tetejére
    1. A tetejét díszítsük gyümölccsel.
    2. A zselatint forraljuk fel a vízben, majd hűtsük addig, míg el nem kezd besűrűsödni, de még szépen a tortára lehet önteni.
    3. Legalább egy éjszakára pihentessük a hűtőben, míg megdermed a zselatin, és jól összeérnek az ízek.
     
  6. nonoka /

    Csatlakozott:
    2011. január 02.
    Hozzászólások:
    27,115
    Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Mascarponés csokitorta

    Hozzávalók:


    Lépés 1
    [​IMG]
    Kenjünk ki margarinnal két 20cm-es kapcsos tortaformát, és helyezzünk az aljukra sütőpapírt. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálban robotgéppel keverjük el a puha Rama Vajas Ízt és a cukrot, amíg kivilágosodik és habos lesz.
    Lépés 2
    [​IMG]
    Egyesével keverjük el a margarinos masszában a tojásokat.
    Lépés 3
    [​IMG]
    Szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport is, majd keverjük simára.
    Lépés 4
    [​IMG]
    Adjuk hozzá a narancs reszelt héját is, és keverjük jól el.
    Lépés 5
    [​IMG]
    Egyenlően osszuk el a masszát a két előkészített formában, amennyire lehet simítsuk el a tetejét, és kb. 35 percig süssük az előmelegített sütőben, amíg rugalmas lesz a tészta. Miután megsült, hagyjuk rácson kihűlni.
    Lépés 6
    [​IMG]
    Egy nagyobb tálban keverjük krémesre a mascarponét és a porcukrot, majd öntsük hozzá a habtejszínt, és verjük kemény habbá.
    Lépés 7
    [​IMG]
    Kenjük a krém felét az egyik piskóta karikára, és helyezzük rá a másik piskótát, majd a maradék krémet pedig kenjük tortánk tetejére.
    Lépés 8
    [​IMG]
    Dekoráljuk csokoládé reszelékkel és csoki díszekkel, illetve egy fél narancs reszelt héjával.


    [​IMG]
     
  7. Termeszet /

    Csatlakozott:
    2018. július 21.
    Hozzászólások:
    45,737
    Kapott lájkok:
    273
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Klasszikus képviselőfánk

    [​IMG]


    Hozzávalók
    • A tésztához:
    • 1 dl víz
    • 10 dkg margarin
    • 1 kávéskanál finom szemű só
    • 20 dkg búzafinomliszt
    • 5 db tojás
    • A krémhez:
    • 4 db tojás
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 6 dkg liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • A tejszínhabhoz:
    • 2 dl tejszín


    Elkészítés
    1. A vizet a margarinnal és a sóval összekeverjük,majd közepes lángon felforraljuk. Ha már elolvadt a margarin, és forr a víz, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
    2. A tésztát kivesszük a lábasból egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
    3. A tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok).
    4. A légkeveréses sütőt 200fokra előmelegítjük, és kb. 15 perc alatt (megnő és a külseje megkérgesedik) megsütjük, majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 15-20 percig sütjük. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
    5. Elkészítjük a vaníliakrémet: a tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral. Lisztet és 1 dl hideg tejet keverünk hozzá. Külön felforralunk 4 dl tejet a vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük a megmaradt porcukorral. A lisztes-tejes sárgájához hozzáöntjük a forró tejet, kevergetve besűrítjük, de nem forraljuk. Hozzáforgatjuk a fehérjéből vert habot.
    6. Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínhabot.
    7. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínből, és rátesszük a tésztakalapokat. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
     
  8. lena61 / hóbagoly / RIP

    Csatlakozott:
    2020. április 09.
    Hozzászólások:
    3,734
    Kapott lájkok:
    1,349
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Jugoszláv krémes ! :tef293:







    [​IMG]



    A kakaós tésztához:
    6 tojás
    30 dkg porcukor
    1 dl víz
    1 dl étolaj
    30 dkg liszt
    2 evőkanál kakaópor
    1 csomag sütőpor

    A tekercsekhez:
    7 tojásról piskóta
    baracklekvár

    A krémhez:
    2 csomag vaníliás pudingpor (én most 5 evőkanál réteslisztet használtam ehelyett)
    5 dl tej
    25 dkg margarin
    20 dkg cukor
    2,5 dl habtejszín
    0,5 dl víz
    2 teáskanál zselatin






    A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.
    A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
    A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.

    Összeállítás:
    barna tészta
    krém
    szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
    krém
    barna tészta
    Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!

    Badics Károlyné receptje.
     
  9. Péter28 / Guest

    Praliné szelet

    [​IMG]

    Hozzávalók
    :
    Elkészítés
    1. A tojást cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a meleg vizet és a vaníliás cukrot. A lisztet, sütőport összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverjük a tésztába. Ugyanúgy járunk el a kakaós tésztával is, de ott a vaníliás cukor helyett kakót adunk hozzá.
    2. Sütünk 2 fehér és 2 kakaós lapot. A sütőt 180 fokra melegítjük. A 23x39 centis tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát egyenletesen elosztjuk rajta. A lapokat 10 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni a rácson.
    3. Elkészítjük krémet. A tejben elkeverjük a pudingokat és sűrű masszát főzünk belőle. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a még meleg pudingba belekeverjük a cukrot, a rumaromát és a vajat. Hozzáadjuk a olvasztott csokit és robotgéppel kihabosítjuk a krémet. A krémet 2 részre osztjuk és berakjuk a hűtőbe hűlni.
    4. A barna lapot lekenjük forró lekvárral. A lekvárra rákenjük a krém első felét. A krémre rátesszük a fehér lapot és újból rákenjük a forró lekvárt. A lekvárra rárakjuk a fehér lapot és rákenjük a krém másik felét, majd befedjük a barna lappal. Éjszakára berakjuk a hűtőbe.
    5. A csokit az olajjal, a vajjal és a tejföllel vízgőz felett felolvasztjuk, majd gőzről levéve simára keverjük. A tészta tetejét lekenjük lekvárral, ráöntjük a süti tetejére a mázat. Ismét berakjuk a hűtőbe dermedni. Ha megdermedt a máz, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


      https://www.mindmegette.hu/praline-szelet.recept/
     
  10. Péter28 / Guest

    Kekszes-mogyorós nápolyi

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, és felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat vagy a margarint, majd összekeverjük a keksszel és a durvára vágott mogyoróval.
    2. Az ostyalapokat megtöltjük a krémmel, fóliával letakarjuk, és nehezéket teszünk rá. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.


      https://www.mindmegette.hu/kekszes-mogyoros-napolyi.recept/
     
  11. Péter28 / Guest

    Fagyi szelet

    [​IMG]

    Hozzávalók
    • A tésztához:
    • 6 db tojás
    • 20 dkg porcukor
    • 7 ek liszt
    • 3 ek liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaó
    • A krémhez:
    • 2 dl tej
    • 3 tojássárgája
    • 1 ek liszte
    • 20 dkg [​IMG] margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • A habhoz:
    • 5 db tojás fehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    Elkészítés
    1. A fagyi szelet tésztájához a tojások fehérjét felverjük a porcukorral, egyenként beletesszük a tojások sárgáját és a 3 kanál vizet, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaót.
    2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba szüksdéges!).
    3. A krémhez a tejből, a tojások sárgájából a liszttel sűrű krémet főzünk. A margarint, a porcukrral és a vaníliás cukrral kikeverjük, majd a kihűlt, főzött krémhez adjuk.
    4. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
    5. A habhoz a tojásfehérjéket a kristálycukorral gőz felett fényes habbá verünk, és ezt a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy megermedjen, majd csokiforgáccsal meghintve szeleteljük és tálaljuk.


      https://www.mindmegette.hu/fagyi-szelet-iv.recept/
     
  12. Péter28 / Guest

    Margit szelet

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, háromfelé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével egy tepsi hátlapján 180 fokos sütőben kisütjük szép sárgára.
    2. A krémhez a tejet a liszttel krémmé főzzük, a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük és kettévesszük. Az egyik felébe kakaóport keverünk, a másikba a vaníliás cukrot.
    3. A mázhoz a kakaót cukorral és egy kevés vízzel simára kikeverjük, majd alacsonyabb lángon sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, amíg el nem olvad.
    4. Eztán rétegezzük: tészta-csokikrém-tészta-vaníliakrém-tészta. Végük a tetejét megkenjük a csokimázzal. Szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük.


      https://www.mindmegette.hu/margit-szelet.recept/
     
  13. Péter28 / Guest

    Kráter szelet

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A kráter szelet elkészítéséhez a pudingot 8 dl tejjel, valamint 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl.
    2. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadjuk az étolajat és a lisztet, amelyben előzőleg belekevertük a kakaót és a sütőport.
    3. Ehhez lassan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük a süteménytésztát, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. Kb. 180 fokon 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
    4. Ha megsült a piskóta, akkor a nagy pohár tejfölbe belekeverjük a porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.

      https://www.mindmegette.hu/krater-szelet-iv.recept/
     
  14. Péter28 / Guest

    Mimóza szelet

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A mimóza szelet elkészítéséhez a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
    2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, 20×36 cm-es lapot nyújtunk belőle. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 8-10 perc alatt külön-külön megsütjük mindet. A lapokat kihűtjük, amíg elkészítjük a krémet.
    3. A tejben a lisztet csomómentesen simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd félretesszük hűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A masszát a kihűlt lisztes péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük.
    4. Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit vastagon megkenünk sárgabaracklekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot, amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül rátesszük a negyedik tésztalapot.
    5. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt egyforma téglalap alakúra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.


      https://www.mindmegette.hu/mimoza-szelet.recept/
     
  15. Péter28 / Guest

    Puncsos mignon

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A puncsos mignon elkészítéshez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd összedolgozzuk.
    2. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a tojássárgás masszához forgatjuk.
    3. A tésztamasszát három részre osztjuk, majd adagonként egy 36×25 cm-es, kivajazott tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 15 perc alatt készre sütjük.
    4. Közben a narancslét a cukorral és 1 dl vízzel sziruposra főzzük.
    5. Az egyik kisült piskótalapot meglocsoljuk egy kevés sziruppal és a rummal, majd megszórjuk a kakaóval. Ezt a piskótalapot a két száraz lap közé tesszük, kissé lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
    6. Másnap a rétegezett piskóta széleit vágjuk le, majd vágjuk fel a süteményt 4×4 cm-es kockákra.
    7. A cukormázhoz a 2,5 dl vizet felforraljuk a cukorral és az ecettel. Kis lángon 10 percig főzzük. A keveréket tálba öntjük, néhány csepp piros ételfestéket adunk hozzá, és kevergetve hagyjuk langyosra hűlni kb. 10-12 perc alatt. Végül a mázzal bevonjuk a mignonokat, és hagyjuk rajtuk megszilárdulni.

      https://www.mindmegette.hu/hagyomanyos-puncsos-mignon.recept/