Tini Nindzsa Teknőcök

A témát ebben részben 'Filmek Bemutatói' klarensz hozta létre. Ekkor: 2015. január 28..

1. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    2014.08.28. (Teenage Mutant Ninja Turtles) Sötétség borítja be New York City-t, amint Zúzó és a gonosz Talpas Klán vasmarkába fog mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A jövő kilátástalan, amíg négy számkivetett fivér váratlanul elő nem jön a csatornából. Ők lesznek a Tini Nindzsa Teknőcök. A Teknőcöknek össze kell dolgozniuk a rettenthetetlen riporternővel, Aprillel (Megan Fox) és poéngyáros operatőrével, Vern Fenwickkel (Will Arnett), hogy megmentsék a várost, és leleplezzék Zúzó ördögi tervét.

KRITIKA

Emlékszem, gyerekként leginkább azért gyűlöltem a vasárnap reggeli misére járást, mert miatta pont lemaradtam az aktuális Tini nindzsa teknőcök epizódról a tévében. A mise most turira nem tesz keresztbe, Michael Bay annál inkább.

Tóth Csaba

[​IMG]Manapság a filmstúdiók hajlamosak a gyerekkori rajongásunkra építve az akkori kedvenceinket új köntösbe csomagolva újra eladni nekünk. ATransformers-franchise sikere jól mutatja, hogy a recept működik, de a miértekre nehezen találom a választ. Gyerekként én is vívtam műanyag katonákkal gigászi háborúkat a homokozóban, ma mégsem érzek különösebb késztetést, hogy ugyanezt tegyem. Még akkor se, ha azok a katonák mondjuk ezerszer faszábban néznének ki, és sokkal nagyobb volna a géppityujuk. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy számomra az tűnik természetesnek, hogy az ember felnőttként már nem ugyanazokért a dolgokért rajong, mint gyerekként – belegondolni is rossz, hogy még mindig a Dolly Roll legyen a kedvenc zenekarom – , de úgy fest, a világ nagyobbik fele nem hozzám hasonlóan gondolkodik. Ennek köszönhető, hogy a Tini nindzsa teknőcök mozifilm óriási siker a tengerentúlon, és minden bizonnyal nálunk is hasonló sors vár rá. Én meg csak állok itt értetlenül.
    Tinik, mutánsok, nindzsák és teknőcök. Egy óriáspatkány a mesterük. Egy gigászi fémszamuráj a főellenségük. Szerelmesek egy riportercsajba. New York csatornáiban élnek. Ezeket egymás után felsorolva is látszik, hogy milyen embertelen feladat egy ekkora baromságból értelmes, vagy legalábbis annak tűnő filmet forgatni, de a géppuskás mosómedve esete idén már bizonyította, hogy Hollywood nem ismer lehetetlent. Csakhogy a léc megugrásához nem árt némi humorérzék, önirónia, stílus és az alapanyag végtelen tisztelete. Michael Baytől – aki ugyan csak producerként volt jelen, de hatása nagyon is érezhető – mindezt hiába várnánk. Gyermeteg poénok váltakoznak drága áron vásárolt Pizza Hut termékelhelyezésekkel, a történetet pedig mintha egyenesen a világmegmentős szuperhősfilmek [​IMG]sablonkalauzából csapták volna össze. Megan Fox a látványos színészi antitálentuma ellenére sokkal inkább főszereplőnek tekinthető, mint maguk a teknőcök. Értem én, hogy kell a tinisrácoknak egy bombanő, akire csorgathatják a nyálukat, de ehhez bőven elég lett volna egy akkora szerep, amekkorát a Transformersben is játszott. Az akciójelenetekben többnyire úgy rángatják a kamerát, és olyan gyorsan vágnak, hogy ahhoz képest még a Bourne-trilógia is nyugdíjas kirándulásnak tűnhet, vagyis az élvezhetőségük erősen megkérdőjelezhető. Bár hosszan soroltam itt a negatívumokat, azt azért hozzá kell tennem, hogy a film a négy teknőc jól eltalált jellemének köszönhetően tényleg megőrzött valamit az eredeti képregény és rajzfilm gyerekes bájából. Bár kétségtelenül rossz, legalább emiatt nem fáj végignézni a moziban ülve. Néha a kicsinek is örülni kell!

101 perc, amerikai

Tini nindzsa teknőcök « VOX.hu