Hmm ez Érdekes Titokban mászták meg Kína legmagasabb épületét

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' szarufa hozta létre. Ekkor: 2014. február 14..

1. szarufa /

Kapott lájkok:
    75
    Beküldött adatlapok:
    0
    [h=1]Titokban mászták meg Kína legmagasabb épületét[/h]

Két orosz fotós biztosítás nélkül mászta meg a 603 méter magas Sanghaj-tornyot, míg a kínaiak szüneteltek.

A kalandról Vagyim Makhorov és Vitalij Raszkalov szerdán írtak saját blogjukon, ahol bámulatos fotókat tettek közzé, és rövidfilmet is töltöttek fel a különböző videomegosztó portálokra. A beszámoló szerint a páros a kínai holdújév alatti építkezési szünetet kihasználva január 31-én este indult felfelé a Sanghaj-tornyon (Sanghaj Csonghszin Tasa) felfelé, amely január 27-én „lépte túl” a 603 méteres magasságot. A két fotós külső és belső lépcsőkön, darukon, állványokon át két óra alatt ért fel az épület 120. emeletére.

A biztosító berendezés nélkül mászó fotósok ennél is tovább mentek, és a legfelsőbb kész emelet tetejéből kinyúló rámpákra is kimerészkedtek. Az orosz páros az egész éjszakát a magasban töltötte, és a 18 óra alatt nemcsak a város egyik jelképének számító, 432 méter magas Sanghaji Pénzügyi Világközpontot és a 370 méteres Jin Mao tornyot örökítették meg sosem látott képeken, hanem a napfelkeltét, a felhők vonulását is dokumentálták.
    A képek és videók gyorsan elterjedtek a kínai interneten, ahol a legtöbb hozzászóló elképesztőnek, lenyűgözőnek nevezte a látványt. Egyelőre nem tudni, hogy a torony építtetője tervez-e jogi lépést a felhőkarcoló-mászók illegális akciójának megtorlására.

[video=youtube;gLDYtH1RH-U]http://www.youtube.com/watch?v=gLDYtH1RH-U[/video]

A párosnak nem a sanghaji volt az első kalandja, korábban a kölni dómot, a gízai piramisokat, illetve a párizsi Eiffel-tornyot és a barcelonai Sagrada Famíliát is megmászták.
    A 2015 elejére elkészülő, 632 méter magasságúra tervezett Sanghaj-torony elkészültekor a 600 méteres Kanton Tornyot maga mögé utasítva Kína legmagasabb épülete lesz, a világon pedig csupán a dubaji Burdzs Kalifa szárnyalja majd túl. A kelet-kínai metropolisz legújabb felhőkarcolója 121 emeleten összesen 381,6 ezer négyzetmétert fed majd le, irodáiban, vendéglátó egységeiben, szállodájában várhatóan 16 ezren fognak dolgozni.

2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    sziasztok ,
    én is a tegnap néztem végig a kis videót éppen, de mivel nekem tériszonyom van...brrr...igy is alig mertem :tef293:) lenézni,amikor felértek a srácok...és alul minden még párában, ködben volt..
    .bátor gyerekek .