Tíz év után ismét világbajnok Cseh László!

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' nonoka hozta létre. Ekkor: 2015. augusztus 05..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Cseh László aranyérmes lett 200 méter pillangón a Kazanyban zajló vizes világbajnokságon. A magyar úszó pályafutása második nagymedencés vb-címét szerezte – tíz évvel ezelőtt Montrealban diadalmaskodott. Hosszú Katinka 200 gyorson ötödik lett.

Cseh László tíz év után ismét világbajnok (Fotó: Action Images)

FÉRFI 200 MÉTER PILLANGÓ – DÖNTŐ

Megvan az újabb magyar arany! Cseh László a selejtezők során kimagaslóan a legjobb időket teljesítette, de nagy esélyesként várta a finálét. A szokásos „biztonsági” rajt után 50-nél és 100-nál is a második helyen fordul Chad le Clos mögött. A harmadik hosszon elment a dél-afrikai mellett, az utolsó szakaszra pedig nagy fölénnyel fordult, és bár a hajrában nagyon feljöttek rá, végül megtartotta az első helyét!

„Hát, nem gondoltam volna januárban, arccal a harminc felé, hogy kétszáz pillangón leszek a világ legjobbja. Az azért bennem volt, hogy még egyszer meg akarom mutatni, ezért váltottam, ezért kezdtünk új módszerekkel edzeni. Meglett az eredménye” – olvasható a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán a világbajnok Cseh László véleménye.
    „A mai úszásom nem volt a legjobb, az utolsó húsz méteren már nagyon nem éreztem a karjaimat, ennek ellenére tudtam, akkor is végigcsinálom. Hogy sírtam-e utána? Majdnem. De csak majdnem. Mert erős vagyok.”
    A 29 éves Cseh 1:53.48 perces idővel diadalmaskodott, ezzel pályafutása második nagymedencés vb-címét szerezte, tíz évvel ezelőtt Montrealban 400 méter vegyesen nem talált legyőzőre.
    A hétfőn 50 méter pillangón bronzérmes Cseh – aki a keddi előfutamban, majd az elődöntőben is pályafutása második legjobb idejét érte el – 1:53.48 perces idővel győzött. Ennél jobban pályafutása során csak a 2008-as olimpia döntőjében úszott, ahol második lett 1:52.70-es Európa-csúccsal.
    FÉRFI 200 MÉTER PILLANGÓ – DÖNTŐ
    1. Cseh László (magyar) 1:53.48
    2. Chad le Clos (dél-afrikai) 1:53.68
    3. Jan Switkowski (lengyel) 1:54.10

NŐI 200 MÉTER GYORS – DÖNTŐ

Hosszú Katinka nem rajtolt rosszul, és 26.85-el a második helyen állt az első hossz után. A versenyt Heemskerk kezdte legjobban, még féltávnál is vezetett, miközben a magyar lány a 3. helyen haladt, de megérkezett rá Katie Ledecky. Az utolsó hosszra 1:26.33-mal az 5. helyen fordult Hosszú, és végül három századdal lemaradt a 4. helyezettől. Ledecky pedig újabb aranyat nyert, 400 és 1500 méter után.

NŐI 200 MÉTER GYORS
    1. Katie Ledecky (amerikai) 1:55.16
    2. Federica Pellegrini (olasz) 1:55.32
    3. Missy Franklin (amerikai) 1:55.49
    4. Veronika Popova (orosz) 1:56.16
    5. Hosszú Katinka (magyar) 1:56.19

NŐI 200 MÉTER PILLANGÓ – KÖZÉPDÖNTŐ

Hosszú a 6. idővel jutott be a középdöntőbe, ahol ötödikként fordult az első hossz után, 6.-ként féltávnál, 7.-ként az utolsó szakasz előtt. A végén próbált hajrázni, de 2:08.91-es idejével csak a hatodikként zárt. Katie McLaughlin 2:07.52-vel nyerte meg az első futamot.

Ennél a második futamban négyen is jobbat úsztak, de szerencsére Szilágyi Lilána is köztük volt. A rajtja nem volt rossz, de csak az ötödik volt az első 50 méter után, ahogyan 100-nál is. A harmadik hosszt alaposan megnyomta, fel is jött a 3. helyre, ezt pedig tartotta is, 2:07.05-tel a harmadik idővel jutott a fináléba. Hosszú a 13. lett, ő kiesett.
    http://www.nemzetisport.hu/vizes_vb_2015/vizes-vb-cseh-hosszu-es-a-vegyes-csapat-is-dontozik-2430489