Három százalékkal több élelmiszer jutott egy magyarra 2015-ben, mint egy évvel korábban - írja pénteki kiadásában a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva. Az egy főre jutó összes élelmiszer 667 kilogramm volt éves szinten, ami fejenként naponta csaknem két kilogramm élelmiszernek felel meg. Nem egyformán bővült azonban minden élelmiszercsoport, sőt, volt, amiből csökkent a kínálat. Gabonafélékből és a burgonyából például kevesebb jutott a boltokba, a hús, a hal- és a tejfogyasztás viszont az átlagnál nagyobb mértékben nőtt, vagyis a drágább élelmiszerek fogyasztása nőtt nagyobb mértékben, míg az olcsó ételek kevésbé voltak népszerűek. Nőtt ugyanakkor a cukorfogyasztás is, miközben gyümölcsből nem kellett több, mint az előző évben - olvasható az újságban. Let's block ads! (Why?) Forrás...