Hmm ez Érdekes Ütötték-rúgták a villamoson - senki nem segített Dávidnak

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' watsap hozta létre. Ekkor: 2013. december 09..

1. watsap /

Kapott lájkok:
    331
    Beküldött adatlapok:
    0
    Szeged - Dagadtra ütötték az arcát egy szegedi fiatalembernek péntek este a 2-es villamoson. A járm?vön legalább félszázan utaztak, mégsem segített neki senki. A vezet? valószín?leg észre sem vette, mi történik az egyébként bekamerázott járaton.

zenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rend?r-f?kapitányság szóviv?je hétf? reggel a delmagyar.hu kérdésére elmondta, hogy a nagy sajtóvisszhangot keltett ügyben a rend?rség garázdaság vétsége miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Arra a kérdésre, hogy elkéri, lefoglalja-e a rend?rség a villamos kamerájának felvételét, a sajtóreferens azt válaszolta, hogy minden lehetséges bizonyítékot beszereznek.

Korábban írtuk:

Hatalmas vörös monoklik éktelenkednek Bakó Dávid bevérzett szemei körül. A 28 éves fiatalember barátn?je, Kopilovics Anikó szerint most már egészen jól néz ki. Péntek este feldagadt arccal, vérz? orral szállt le a 2-es villamosról, ahol megverték.

– A Károlyi-kollégiumnál szállt fel két huszonéves srác. Amolyan nagypofájú fiatalok voltak. Az egyik rágyújtott, majd látványosan vigyorogni kezdett mindenkire, és felfelé fújta a füstöt. Látszott, hogy fel akarja hívni magára a figyelmet – kezdte történetét Dávid.

– Felbosszantott, hogy senki nem szólt rá, ezért én mentem oda, és szóltam, hogy itt nem lehet cigizni. Válaszként az arcomba fújta a füstöt, mire én kivettem a cigit a kezéb?l, és elnyomtam a padlón. A srác megkérdezte, hogy men?nek érzem-e most magam, de válaszolni már nem tudtam, mert felállt, kirúgta a lábamat alólam, majd miután elestem, két kézzel, teljes er?b?l ököllel ütni kezdte az arcomat.

Este 8 óra volt ekkor, a PESA-n minden ül?hely foglalt volt, és néhányan álltak is. Közel ötvenen utaztak tehát a villamoson, akik mindezt végignézték, de senki nem segített Dávidon. A villamosvezet? sem állt meg.

– Talán egy-két hangot hallottam, hogy ne csinálja, majd a sokadik ütésnél egy középkorú n? elkezdett kiabálni, hogy hagyja abba. De a srác nem hagyta. A Tavasz utcánál a haverja rángatta le a villamosról a fiút, aki vert, éppen akkor, amikor elkezdte rúgni a fejemet. El?tte még odakiabálta nekem, hogy „nem tudod, kivel húztál ujjat".

Dávid, amikor nagy nehezen fel bírt kelni, az Anna-kúti megállónál el?rement a sof?rhöz, és elkérte a szerelvény adatait. Az orrából ömlött a vér, így ment el a ment?állomásra. Ott azt mondták, menjen át az új klinika traumatológiájára. Ekkorra már a homloka is feldagadt, így sétált át a belvároson. Megröntgenezték, látleletet vettek, majd taxival elment a rend?rségre feljelentést tenni. Mint kiderült, senki – az utasok és a villamosvezet? – sem értesítette ?ket az esetr?l.

Bár a PESA-k be vannak kamerázva, nem biztos, hogy a villamosvezet? látta, mi történik – mondta el Tóth István Tibor, az SZKT ügyvezet? igazgatója. Hozzátette: nem is feladata, hogy beavatkozzon ilyen esetekben, a rend?rséget viszont értesítenie kell.

– A kamera felvette a történteket, le is mentettük. Ha a rend?rség kéri, átadjuk.

Az ügyben megkerestük vasárnap délután a Csongrád Megyei Rend?r-f?kapitányság sajtóreferensét is, Szenti Szabolcs azonban annyit mondott, kérdéseinket hétf?n tegyük fel.

Dávid sérüléseit 8 napon belül gyógyulónak min?sítették, de egy, inkább két hét szigorú ágynyugalmat írtak el? neki, hogy elkerülje az esetleges szöv?dményeket. A 28 éves fiatalember azt mondja, az esetben az háborítja fel legjobban, hogy senki nem állította meg az ?t ütlegel? fiút, de még a rend?röket sem hívta. – Szörny?, hogy ilyenek az emberek – mondta, majd hozzátette: a történtek ellenére máskor is rászólna utastársára, ha az cigarettázni kezdene. – Elég nagy baj, ha olyan világban kell élnünk, ahol egyesek azt hiszik magukról, hogy bármit megtehetnek.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/utottek-rugtak_a_villamoson_-_senki_nem_segitett_davidnak/2361019/

2. watsap /

Kapott lájkok:
    331
    Beküldött adatlapok:
    0
    Már a rend?rségen a villamoson vereked? cigiz?!

Szeged – Gyanúsítottként hallgatják ki a szegedi nyomozók azt a férfit, aki egy utast bántalmazott a 2-es villamoson. Önként ment be a rend?rségre.

A Szegedi Rend?rkapitányság nyomozói megállapították a gyanúsított személyazonosságát. H. Csongor 24 éves szegedi férfi miután megtudta, hogy a rend?rök városszerte keresik, 15 órakor jelentkezett a rend?rségen.

H. Csongort a szegedi nyomozók gyanúsítottként hallgatják ki.

Társának személyazonosságát – aki a megalapozott gyanú szerint ugyan a sértettet nem bántalmazta, de a villamosba a leszállást követ?en belerúgott – szintén megállapították a szegedi nyomozók. ?t még keresik.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/mar_a_rendorsegen_a_villamoson_verekedo_cigizo/2361134/

3. watsap /

Kapott lájkok:
    331
    Beküldött adatlapok:
    0
    RE

Érdekelne, hogy kinek van ezzel a témával és milyen "tapasztalata". Szerintem érdekes, hogy az utóbbi idpben mennyire közönyösek lettek az emberek a másikkal kapcsolatban és nem mozdulnak meg hasonló dolog esetén.

Nem olyan rég voltam épp fent Budapesten a K9 bárban, ahol a Juventus Club Hungary születésnapi bulija volt. A bárral szemben volt egy kínai kajáda, ahova betértünk vacsorázni, visszamenet a bárba pedig az út melletti padon ült egy csaj, aki épp orálisan elégítette ki a pasiját...ott mentek el az esett?l 1 méterre a kocsik az úton, senki nem állt meg, sem dudált volna, de a gyalogosok is flegán mintha ez természetes dolog lenne...nem ?rájuk tartozik, mentek a dolgukra. Senki meg sem szólta...kérdem hol van itt a rend?rség ilyenkor? Mi lesz így a magyar társadalommal?! Ennyire elkorcsosulunk!?