Uri Geller megbánta az angolok megbabonázását

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2016. november 07..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    Húsz év alatt sem tudott megbékélni azzal a gondolattal Uri Geller, hogy az ő bűvereje miatt szenvedett vereséget Angliától, és végül esett ki az 1996-os Európa-bajnokságról a skót labdarúgó-válogatott. A parafenomén most szeretné erejét Skócia érdekében bevetni a pénteki világbajnoki selejtezőn.

1996. június 15-én, a Wembley-stadionban lejátszott Európa-bajnoki csoportmérkőzésen Anglia 2-0-ra verte Skóciát. a hazaiak Alan Shearer fejesével szereztek vezetést, majd a 76. percben Gary McAllister büntetőből egyenlíthetett volna, de David Seaman kivédte lövését.

A 2-0-s végeredményt az a Paul Gascoigne állította be, aki akkor épp a skót Glasgow Rangerst erősítette, előbb megesernyőzte Colin Hendryt, majd bevágta a labdát a kapuba.

A mérkőzés után a kanálhajlítgatásról elhíresült parafenomén, Uri Geller azt állította, ő babonázta meg a labdát a tévé képernyőjén keresztül, McAllister ezért hibázta el a tizenegyest.

A Daily Record szerint Gellert azóta is nyomasztja az eset, ezért úgy döntött, a lelkiismerete megnyugtatása érdekében felajánlja szolgálatát a skót válogatottnak a pénteki, Anglia elleni világbajnoki selejtező előtt.

Uri Geller

Forrás: AFP/Valery Hache

„Több ezer gyűlölködő üzenetet kaptam a skót szurkolóktól a meccs után. Most szeretném az egyensúlyt helyre állítani" – mondta. A 66 éves parafenomén azt kérte, hogy hadd lehessen ott pénteken a Wembleyben és tölthessen energetizáló 11 percet a skótok öltözőjében.

„Ez a legkevesebb, amit tehetek, az 1996-os etikátlan akció után. Hibát követtem el, nem gondoltam abba bele, hogy pszichokinetikai hatást bevetve vétek a szabályok ellen. Azóta többször is felajánlottam a segítségemet a skótoknak. Amikor találkoztam Gary McAllisterrel, neki is mondtam, ha bármikor segítségre van szüksége, csak szóljon" – tette hozzá.

A világbajnoki selejtezők F csoportját három forduló után a még veretlen Anglia vezeti hét ponttal az 5-5 pontos Litvánia és Szlovénia előtt. Skócia egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, négy ponttal a 4. helyen áll.Anglia

Let's block ads! (Why?)

Forrás...