Hmm ez Érdekes Vasárnapi Boltzár: Megtalálta A Kiskaput Egy Trafikos.

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2015. március 20..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Piaccá változott egy trafiknak helyet adó ház, amelyben a dohánybolt így vasárnap is nyitva lehet – a kiskaput egy kelet-magyarországi leleményes vállalkozó találta meg.

Egy kelet-magyarországi városban egy leleményes vállalkozó a trafikjának helyet adó ház falára kiírta, hogy az épület valójában piac, amelyekre pedig nem vonatkozik a vasárnapi zárva tartás, így a piac-trafik is üzemelhet. A dohánybolt március 15-én ezzel a módszerrel már ki is nyitott, és elvileg ezután is nyitva lehet vasárnaponként.

Az atv.hu megkereste a trafik tulajdonosát, aki azt mondta, nem akar nyilatkozni, de megerősítette, hogy üzlete vasárnap is kinyithat. Arra a kérdésre, hogy valóban piaccá nyilvánították-e a nemzeti dohányboltot, azt felelte, törvényes megoldást talált. „Pikáns, de törvényes megoldás. Egy hétig olvastam a jogszabályt, mire megtaláltam" – mondta a férfi.

Bár a jogszabály szerint a piac azt jelenti, hogy több üzlet működik, vagy több kereskedő árusít egy helyen, ebben az esetben erről nincs szó.

A helyi önkörmányzatnál az atv.hu nem tudta elérni a jegyzőt, de kiderült, tudnak a piaccá átlényegült trafikról.
    Én és a Cégem: Vasárnapi boltzár: megtalálta a kiskaput egy trafikos - HVG.hu