Sebastian Vettel örül, hogy Fernando Alonso nem ütötte ki őt az Abu-dzabi Nagydíj rajtjánál, de félig már a következő évre tekint. Úgy érzi, 2016-ban legyőzhető lesz a Mercedes. Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) A 15. helyről egészen a 4. pozícióig kapaszkodott fel Sebastian Vettel tegnapi elszúrt időmérő edzése után. A német versenyző már a futam elején több helyet javított – igaz, elmondása szerint nem sokon múlt, hogy a Pastor Maldonadót kiütő Fernando Alonso őt is megtorpedózza. „Elégedettek lehetünk. A versenyem akár már az első kanyarban véget érhetett volna. Nem tudom, talán Fernando elmérte a féktávot, ezért futott bele Pastorba, de engem is eltalált. Szerencsére semmi kár nem keletkezett az autón” – mesélte a rajtról. „Aztán a lágy gumin ott voltam a sűrűjében, és nem volt könnyű a szuperlágyon haladókkal szemben. A végén már szabad volt előttem az út. Az első etapom nagyon jó volt, a kiállásom után aztán kicsit visszaestem, ezért nem voltam elégedett. Ennek megfelelően a harmadik etapban aztán újra előzgetnem kellett” – utalt a Daniel Ricciardo és Sergio Pérez ellen megvívott csatákra. Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Vettel elégedetten vonul el a téli szünetre – annak ellenére is, hogy szezonbeli 14. dobogós helyezése már nem jött össze. „Az egész szezon erőt és lelkesedést adott számunkra, különösen az eleje. Mindannyian tudjuk, hová akarunk eljutni. A második helyen lenni jobb, mint az ötödiken, de az élre vágyunk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű feladat, de az elejétől fogva ez a célunk. Most véget ért a szezon, de legkésőbb kedden, a teszten újra padlógázt adunk, és máris megkezdjük a felkészülést a jövő évre.” A kérdésre, milyen területeken vár leginkább fejlődést a Ferraritól, a négyszeres bajnok elmondta, neki is javulnia kell. „Elismerésem a Mercedes-versenyzőknek, akik nagyszerű munkát végeztek és nagyon közel voltak egymáshoz. Hogy a végén Nico volt elöl, nem meglepő. Szerintem mi is tudnánk még javulni, azaz Kimi és én is. De az is világos, hogy az autónk még nem olyan jó. Talán a motorunk sem. De meg kell néznünk, hol voltunk az év elején, és hol most. Óriási a különbség, és mindenképpen jó irányba haladunk. Folyamatos volt a fejlődés. Év elején nagyjából másfél másodperc volt a hátrányunk, most pedig versenytávot tekintve vagyunk 10-15 másodpercre.” „Tudjuk, hogy nagyon sok munka vár ránk, de legyőzhető a Mercedes, jobbak lehetünk náluk. Fel vagyunk tüzelve a következő évre. Már nem akarunk üldözőt játszani, szeretnénk mi a meghatározó erővé válni. Le kell hajtanunk a fejünket, tudjuk, hol javulhatunk, és ha mindent összerakunk, nagyon erősek leszünk” – tekintett előre bizakodva. http://www.telesport.hu/2015/11/29/vettel-a-mercedes-legyozheto-lesz-jovore/