Virslivel készült ételek

A témát ebben részben 'Gasztronómia' macseklany hozta létre. Ekkor: 2020. július 21..

  1. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2014. október 31.
    Hozzászólások:
    78,957
    Kapott lájkok:
    4,636
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Gyors vacsi, a tésztát töltsd meg virslivel, tekerd fel, szórd meg sajttal és már készül is!

    1virsli.png

    Ha valami finom vacsit készítenél, ezt érdemes megkóstolnod. Előételnek is jó, mert ezt mindenki szereti.

    Hozzávalók:
    bolti leveles tészta,
    virsli,
    sajt,
    tojás a kenéshez.

    Elkészítés:
    Leveles tészta, jó féle virsli, méretre vágni, a tésztát ráhajtani a virslire, alulra kerüljön a hajtás. Egyformákra vágni, tojással megkenni és sajttal szórni.

    2virsli.png
     
    • Like Like x 1
  2. Péter28 / Guest

    Egyszerű tojásos lecsó virslivel

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A hagymákat felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk, majd azokat is felkarikázzuk. A paradicsomokat a lehető legapróbbra daraboljuk, a virsliket felkarikázzuk.
    2. Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, majd együtt hozzáadjuk a lecsópaprikát, a darabolt paradicsomot, és a fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval rányomjuk.
    3. Kevés bort öntünk rá, és megsózzuk. Mikor kevés levet engedett a lecsó, hozzátesszük a felkarikázott virslit, a száráról lehúzott kakukkfüvet, és fedő alatt rövid ideig együtt főzzük. Közben lazán összekavarjuk a tojásokat, és hozzáöntjük a lecsónkhoz. Enyhén megszórjuk őrölt pirospaprikával, és frissen borsot őrlünk rá.
    4. Friss puha kenyérrel tálaljuk.

      https://www.mindmegette.hu/egyszeru-tojasos-lecso-virslivel.recept/
     
  3. Péter28 / Guest

    Krumplileves virslivel és baconnel

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A kisebb kockákra vágott bacont egy fazékba beletesszük, és zsírjára sütjük, amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig.
    2. Pár perc párolás után megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint majorannával, majd alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a húsleveskockát. Kiforraljuk, majd szép lassan félpuhára főzzük a zöldségeket.
    3. A félig megfőtt levesbe beletesszük a kockára vágott krumplit és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és belecsorgatjuk az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Szintén felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt készre főzzük a levest.
    4. Tálalás előtt a tányérokba szedett forró levest megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

      https://www.mindmegette.hu/krumplileves-virslivel-es-baconnel.recept/
     
  4. Péter28 / Guest

    Lecsós-virslis tarhonya

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A paradicsomot felkockázzuk, a paprikákat vékony karikára vágjuk, a hagymát félbevágjuk, majd hosszában vékonyra felszeleteljük.
    2. Olajon, folyamatos kevergetés mellett elkezdjük pirítani a tarhonyát. Amikor már pici színt kapott, hozzáadjuk a hagymát. 3 percig együtt pirítjuk lassú tűzön. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, ízesítjük a Piros Arannyal. Hozzáadjuk a virslit és a paprikát, majd fedő nélkül, kevergetve forraljuk.
    3. Amikor besűrűsödött, a víz nagy része elpárolgott és beszívta a tészta (kb. 3 perc), beletesszük a paradicsomot is és lefedjük. Lassú tűzön 20-25 perc alatt készre pároljuk. Ha le akarna sülni, 1 dl vízzel felöntjük. Aki édesebben szereti, egy kevés cukorral ízesítheti, mielőtt elzárja alatta a tűzhelyet.


      https://www.mindmegette.hu/lecsos-virslis-tarhonya.recept/
     
  5. Péter28 / Guest

    Virslivel töltött lángos

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a csipet sóval, a csipet cukorral, a kefirrel és az olajjal. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos vizet. A vizet apránként adagoljuk hozzá, csak annyi szükséges, amennyit felvesz. Amikor a tésztánk szépen összeállt, akkor 30 percet pihentetjük, hagyjuk kelni.
    2. Belisztezett nyújtódeszkán a tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a virsli méretéhez igazodva 4 db téglalap alakú formára vágjuk. A téglalap alakú tészta közepére hosszában ízlés szerint mustárt nyomunk, ráhelyezzük a virslit, majd a tészta rövidebb oldalait visszahajtjuk úgy, hogy a virsli széleit lefedje. Amikor a két szélét a tésztánknak visszahajtottuk, akkor a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.
    3. Az olajat felhevítjük, és közepes lángon megsütjük benne a virslis lángosainkat. Ügyeljünk arra, hogy mindig a hajtás legyen először alul, ezzel biztosítjuk, hogy sütésnél a tésztánk lezáródik, összesül. A lángosokat 1,5 percig süssük oldalanként, és mind a négy oldalát körbe sütjük. Ne legyen túl erős a láng, mert akkor könnyen nyers maradhat a közepe a tésztánknak.
    4. Sütés után reszelt sajttal tálaljuk.

      https://www.mindmegette.hu/virslivel-toltott-langos.recept/
     
  6. Péter28 / Guest

    Virsli leveles tésztában házilag

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. Egy kilisztezett deszkán kinyújtjuka leveles tésztát, majd derelyevágóval feldaraboljukamegfelelő nagyságú téglalapokra. A virsliket egyenként beletekerjük a tésztalapokba.
    2. A szélüket megkenjük tojással, és jól összenyomjuk. A tekercsek tetejét is bekenjük tojással, majd bőven megszórjuk szezámaggal. A hengereket megszurkáljuk egy villával, majd előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

      https://www.mindmegette.hu/virsli-leveles-tesztaban-hazilag.recept/