Visszavonult Norvégia magyar gólkirálya

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2017. december 05..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    Bejelentette visszavonulását a 10-szeres magyar válogatott futballista, Kovács Péter. A 39 éves támadó 19 évet töltött külföldön idegenlégiósként, Norvégiában kétszer is gólkirályi címet nyert.

Kovács Péter 1991 januárjában a Vác FC-től szerződött a finn FC Lahti-hoz, ahonnan egy év után az FC Hakához igazolt. Utóbbi csapatával 2000-ben bajnok, 2002-ben kupagyőztes lett. Ezt követően került a norvég Tromsöhoz, egy másfél éves kitérőt leszámítva tizenöt évig Norvégiában futballozott.

Kovács Péter kétszer is gólkirályi címet ünnepelhetett Norvégiában

Forrás: AFP/Pasi Autio

A 2007/08-as szezonban az Odd Grenland színeiben 14 találattal gólkirály lett a norvég másodosztályban, majd a 2011/12-es szezonban a Stromsgodset csatárként 23 góllal megismételte ezt a bravúrt az első osztályban. A következő szezonban már csapatával is felért a csúcsra, ugyanis hathatós közreműködésével a Stromsgodset 43 év után megnyert a norvég bajnokságot.

Huszonkét év profi foci után úgy döntöttem, hogy szögre akasztom a cipőimet. Öröm volt ilyen sokáig játszani. Köszönetet szeretnék mondani a családomnak, a fantasztikus feleségemnek. Köszönet az összes klubnak, az összes fantasztikus edzőnek és az összes rossz edzőnek is, akikkel együtt dolgozhattam. Köszönöm az összes csapattársamnak akikkel együtt játszottam" – írta Kovács Péter a közösségi oldalán.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...