Egy finn cég olyan tapétát fejlesztett ki, amelynek alkalmazásával blokkolni lehet a wifihálózatok rádióhullámait egy-egy helyiségben. A termék a hagyományos tapétákkal azonos áron lesz majd megvásárolható. Az Alhstrom nev? társaság ezüstkristályokból alakít ki olyan speciális mintázatot a tapétán, amely megállítja a rádióhullámok terjedését a falakon keresztül. A tapéta a tervek szerint a jöv? évt?l lesz kapható, ára pedig csak minimális mértékben lesz magasabb a hagyományos, rádióhullámokat is átereszt? társainál - ígéri a cég. Elvileg egy ilyen tapéta segítségével az is megoldható, hogy valakinek az otthoni wifihálózata csak lakáson belül m?ködjön, de az ablakokon, valamint a padlón keresztül továbbra is távozni tudnak a jelek, ráadásul a fémszálas tapéta egyes szobák lefedettségét is blokkolhatja a lakáson belül, és a mobiltelefonos térer?t, valamint a rádió használatát is negatívan befolyásolhatja. [origo]|2012. 05. 11., 9:47|Utolsó módosítás:2012. 05. 11., 10:52| http://www.origo.hu/techbazis/20120511-wifit-blokkolo-tapetat-fejlesztettek-ki.html
Látom szemem Látom szemem el?tt egy két elvetemült szül? amint így tiltja el majd a nettezést a gyerekeit?l .
re: látom ahogy a cikkben is írták az ablakon és a (padlón? ) is jöhet a jel, tehát hermetikusan fognak tapétázni, vagy egy ablak nélküli helyiségbe zárják a kölyköt? egyszer?bb megoldás is létezik a wifi blokkolására mint a házat vagy a szobát tapétázni
Értelmetlen Értelmetlen mert ha csak a wifi miatt használnám akkor arra kevés de viszont blokkol mást is amit esetleg nem szeretnék , nem látom értelmét .
Ezt nem értem Nálam is van Wifi egy jelszo és nem veszi más csak én,ha a sugárzás akkor mindenhova tapéta még az ablakra is.Szerintem sincs semi értelme. Talán egy elönye van a céges telefon na ott kell tartani.
re-jelszó Hát a jelszó sem egy életbiztosítás, azt is fel lehet törni, vagy ellopni. Ett?l függetlenül nem vagyok wifiblokkolótapéta párti.