Avokádós piritós Négy személyre a következő alapanyagokra van szükségünk: 2 darab sárgarépa, lereszelve, mindössze egy darab avokádó, ajánlott, hogy minél érettebb legyen, egy teáskanál citromlé, 3 darab főtt tojás karikákra vágva, római kömény, valamint só és bors. A lereszelt sárgarépához hozzá kell adni a magjától megszabadított és összezúzott avokádót. Ez a két összetevőt össze kell keverni, sót és borsot adva hozzá, majd jöhet a római kömény, a végén pedig a citrom levét is rá kell locsolni. Finomabb az íze, ha pirított kenyérre kenjünk a kapott ízmasszát, majd tegyük rá a tojáskarikákat. Remekül passzol melléje a snidling, illetve az újhagyma. A fogyókúrázók sajtszelet helyett nyugodtan avokádószeleteket fogyaszthatnak, ugyanakkor gyümölcsökkel és tejjel összeturmixolva, igazi vitaminbombához juthatnak
[h=1]Rántott karfiol sajtmártással[/h] [h=2]Hozzávalók[/h]A főétel (sajtmártással és rizzsel tálaltam) egy fej karfiol só liszt tojás zsemlemorzsa olaj a kisütéshez A sajtmártás 2 deci tej 2 kanál liszt 2 tojás sárgája 10 deka margarin 10-15d eka reszelt sajt [h=2]Elkészítés[/h]A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15 percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam és forró olajba szép aranybarnára sütöttem. A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem. A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a margarint és végül a reszelt sajtot. Rántott zöldségek , Sajtmártás Elkészítési idő: 35 percNehézség: Könnyű
SÜTŐTÖKÖS-SPENÓTOS TÉSZTA Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök, 25 dkg spenótlevél (lehet mirelit is), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 chili paprika, 1 ágacska zsálya, 1 ág kakukkfű, pár darabka szárított paradicsom, olívaolaj, só, bors, 1 dl tejszín, tészta (tetszőleges színű, formájú), a tálaláshoz reszelt parmezán Kevés olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, a felaprított chilit (aki nem szereti nagyon csípősen, az a magokat dobja el), a friss kakukkfüvet és a felaprított zsályát. Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, majd addig pároljuk, míg a tök meg nem puhul. A végén a spenótleveket (lehet mirelit is) és a szárított paradicsomot, valamint a tejszínt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk és a kifőtt tésztával összekeverjük, reszelt parmezánnal tálaljuk.
Kukoricás-okrás zöldségköret Hozzávalók 5-6 db okra kukoricakonzerv (280 g) 1 db zöldhúsú paprika 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek olaj 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv 1 db sárga paradicsom 1 db piros paradicsom só bors Elkészítés A megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Lábasban kissé felhevítjük az olajat, majd először a vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát hozzáadva pároljuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt okrát, a lecsepegtetett kukoricát, a felkockázott paprikát a nagyobb darabokra vágott paradicsomot levével együtt. Puhulásig kb. 10-15 perc főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor szórjuk meg frissen szeletelt okrával, paprika kockákkal. Fogyaszthatjuk pirított kenyérkockával egytálételként is.