A faeper gyógyító hatásai

A témát ebben részben 'Tudtad?' nonoka hozta létre. Ekkor: 2018. március 21..

  1. nonoka /

    Csatlakozott:
    2011. január 02.
    Hozzászólások:
    27,115
    Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [​IMG]

    Faeper: Ajánlott rákos betegségek ellen, de a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják A faeper az egyik legjobb nyári csemege, szinte minden gyerek...

    Faeper: Ajánlott rákos betegségek ellen, de a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják A faeper az egyik legjobb nyári csemege, szinte minden gyerek ismeri, hiszen kirándulások alkalmával jól be lehet lakni az utak mentén előforduló ízletes gyümölcsből. Ha még nem kóstoltad, épp itt az ideje. A friss csemegéből egészséges és tápanyagokban gazdag lekvárt is készíthetünk.
    100 gramm faeper csupán 43 kalóriát, de számos antioxidánst tartalmaz. Ajánlott a rákos betegségek ellen, neurológiai problémák, cukorbetegség és bakteriális fertőzések leküzdésére.

    A gyümölcs magjai egy resveratol nevű antintioxidánst tartalmaznak, mely megvéd a stroke betegség ellen is. Sok benne az E- és C-vitamin, 100 gramm gyümölcs 1,85 mg vasat tartalmaz.
    Az ásványi anyagok közül nagy mennyiségben található meg benne a kálium, mangán, magnézium és kálium.


    A faeper pozitív hatásai:


    vérmegújító
    immunrendszer erősítő
    természetes energiaitalként működik
    javítja a látást, hallást
    serkenti az agy működését
    magas tápértékkel rendelkezik
    ajánlott székrekedés ellen

    A fekete faeper sokkal ízletesebb, és nagyobb a tápértéke is, mint a fehér változatának. Májustól augusztusig gyűjthető az érett gyümölcs. Fogyasszuk nyersen, de készíthetünk belőle szirupot is.

    Egy csésze faeperhez adjunk két csésze cukrot és egy liter vizet. Így forralás után, üvegbe téve sokáig eláll. A faeper leveléből készíthetünk cukorbetegség és gyomorfekély elleni teát is.
    http://www.kaprazatos.club/2018/03/te-mikor-ettel-utoljara.html