Életmód 14 természetes gyulladáscsökkentő étel.

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. június 22..

  1. nonoka /

    Csatlakozott:
    2011. január 02.
    Hozzászólások:
    27,115
    Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [h=3]A drága antibiotikumok és gyulladáscsökkentők helyett meg sem gondolnánk mennyi “ellenszer” vesz minket körül, ami amellett, hogy olcsó, még erősebb hatóanyagú is.[/h]

    [​IMG]


    [h=3]1. Halak[/h] Az olajos halak, mint a lazac, a makréla, a tonhal és a szardínia, a magas omega-3 zsírsav miatt képesek csökkenteni a gyulladást. Egy 2013-as amerikai kutatás szerint, akik heti rendszerességgel fogyasztanak halat, 10 % az esélyük a súlyosabb megbetegedésekre. [h=3]2. Gabonák[/h] A magvak, a teljes kiőrlésű gabonák, a fehér kenyér, a gabona, a rizs és tészta is segít megőrizni a káros gyulladást a szervezetben. A vér tisztán tartását segítik, ezáltal a baktériumok hamarabb képesek lebomlani. [h=3]3. Sötét zöldségek[/h] A tanulmányok szerint az E-vitamin is kulcsszerepet játszik a szervezet védelmében. Ezáltal a a spenót, kelkáposzta, brokkoli és kelkáposzta a legmegfelelőbb zöldségek a gyulladás csökkentésében. Emellett szinten tartják a szervezet vas és kálium tartalmát. [h=3]4. Dió[/h] A dió és a mandula szintén egészséges. Rostokban gazdag, kalcium-, és E-vitaminjai számottevőek, és omega-3 zsírsavat is tartalmaznak.. A dió tele van antioxidánsokkal, így segített visszafordítani a gyulladást. [h=3]5. Szója[/h] Ösztrogén-szervű vegyületeket tartalmaz, és a szóját fogyasztó nők 90 %-a a legegészségesebbeknek mondhatóak. Csökkentik a gyulladást a csontokban és védik a szív egészségét. Ezért próbáljunk meg több szóját vinni a táplálkozásunkba. [h=3]6. Alacsony zsírtartalom[/h] A legtöbb betegség elsődleges okozója a szervezetbe bevitt túlzott zsír. Nem csak elhízáshoz, szív- és érrendszeri panaszokhoz vezet, hanem rengeteg gyulladást is okozhat a testben. Igyekezzünk kevesebb zsírtaltalmú élelmiszert fogyasztani, és ügyeljünk oda ételeinkre. [h=3]7. Paprika[/h] A korábban felsorolt zöldségek mellett a paprika is hatékony a gyulladásokkal szemben. Akár édes, akár csípős változata segíti enyhíteni a fájdalmat, és visszájára fordítani a gyulladást. Óvatosan bánjunk a csípős fogyasztásával, csak csínján! [h=3]8. Paradicsom[/h] A lédús paradicsom gazdag likopinban, amelyről kimutatták segít csökkenteni a gyulladást az egész testben, főleg a tüdőben. Bármilyen formában történő fogyasztása egészséges, és hosszú távon kedvező. [h=3]9. Cékla[/h] Ez a gyönyörű színű növény amellett, hogy csökkenti a gyulladást,véd a rák és a szívbetegségek ellen, köszönhetően a kiadós rostjainak, a C-vitamin és növényi pigmentjeinek. [h=3]10. Kurkuma és gyömbér[/h] Az ázsiai és az indiai konyha kedvelt fűszere, illetve a népgyógyászat első számú növénye. Erősítik az immunrendszert, ezáltal annak védekezőképességét is. Különösen a torokban és a gyomorban hatnak hatékonyan, de az egész test számára gyógymód. [h=3]11. Fokhagyma, vöröshagyma[/h] Immunitás-növelő tulajdonságokkal rendelkeznek, elsősorban a vérben végeznek tisztítást, ezáltal pedig felgyorsítják a gyulladás-lebomlását. [h=3]12. Olívaolaj[/h] Ez talán az első dolog, ami eszünkbe jut, ha az egészséges étrendről és életmódról van szó. Nem hiába! Különösen extra szűz változata védi nem csak az alakunkat, de szerveinket, ízületeinket, gyomrunkat. [h=3]13. Bogyók[/h] Valójában minden zsír segít csökkenteni a gyulladást,ugyanis mindegyik büszkélkedhet magas antioxidáns tartalmával. Legfőképp a bélgyulladás és az ízületi gyulladás védőőrei lehetnek. [h=3]14. Meggy[/h] Laboratóriumi patkányokon tesztelték a meggylé hatását. A vizsgálat kimutatta, több mint felére csökkenti a fájdalmat. Különösen a sportoló személyek számára ajánlott, akik gyakran éreznek kisebb- nagyobb ízületi gyulladást.
    http://www.tudasfaja.com/14-termeszetes-gyulladascsokkento-etel/