7 étel az egészségesebb szívért Er?sítsd meg a szervezeted motorját! Ha ébredés után egyb?l a kávéf?z?ért vagy egy g?zölg? csésze teáért nyúlsz, jó hírünk van: a legújabb kutatások szerint mindkét ital jótékony hatással van a szívedre! Egy amerikai szaklap kutatói kiderítették: a kedvenc forró reggeli italod többet tesz érted, mint a szimpla ébresztés. Közel 83 000 egészséges, 45-65 év közötti japán feln?ttet kérdeztek meg, akik részletes kérd?ívet töltöttek ki az életmódjukról és az étrendjükr?l, beleértve a koffeintartalmú italok fogyasztását is. A kutatás eredménye szerint a zöld tea vagy a kávéfogyasztók között ritkábban fordul el? szív- és érrendszeri betegség és szélütés. Ha naponta egy csésze kávét iszol, 20%-kal csökkented a stroke kockázatát, ha zöld teát fogyasztasz, akkor is megel?zheted a bajt: 14%-kal valószín?bb, hogy nem fogsz ilyen súlyosan megbetegedni. Akik legalább négy csésze zöld teát isznak meg naponta, óriási eredményt érhetnek el: 32%-kal kisebb az esélyük az agyvérzésre. Nem meglep? az új összefüggés Yoshihiro Kokubo, a Japán Nemzeti Agy-, Szív- és Érrendszeri Központ kardiológus f?orvosa szerint: a zöld tea tele van a katekin nev? polifenolokkal, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkent? hatásúak. A kávé pedig klorogénsavat tartalmaz, amely csökkentheti a testsúly és a vér glükóz toleranciáját mondja a szakért?. De mi mást fogyaszthatunk még a kávé és a zöld tea mellett a szívünk egészségéért? A következ? 5 étel segíthet! Étcsokoládé Hogy mi teszi egyes országokban olyan népszer?vé az étcsokit? A Harvard egyetem kardiológusa, Norman Hollenberg szerint az egészség szempontjából bizonyos helyeken több el?nyös tulajdonságát élvezhetik. Például a Panama partjainál él?k feldolgozatlan kakaóhoz jutnak, amely tele van flavonokkal, ennek köszönhetik a kiemelked?en egészséges szívüket. Mandula Van valami, amit a mandula nem tud? A diófélék, mint a mandula, a dió, a pisztácia és a mogyoró növényi szterineket tartalmaznak, amelyek akcióba lépnek, ha a szervezetben túl nagy mennyiség? a koleszterin. Szardínia Az omega-3 zsírsav a szív legjobb barátja, a szardínia pedig az egyik legkiválóbb hal, amelyb?l megkaphatsz bel?le egy nagy adagot. Egy dán tanulmány szerint azok a n?k, akik sok omega-3-at fogyasztanak, 38%-kal csökkentik a szívbetegségek kockázatát. Paradicsom Szereted a tésztán a paradicsomszószt? Micsoda szerencse! Egy friss kutatás szerint azok az emberek, akik több paradicsomot esznek, sokkal kisebb valószín?séggel szenvednek szélütést, mint akik csak ritkán. A különbséget valószín?leg a likopin okozza, amely megtalálható a görögdinnyében, a grapefruitban és a guavában is. Olívaolaj Ha még nem olívaolajjal készíted az ételeidet, itt az ideje, hogy ezen változtass, és mindig tarts egy üveggel a konyhádban. Egy 7600, 65 év feletti francia lakos megkérdezésével készült tanulmány szerint az olívaolaj rendszeres használói esetében 40%-kal csökkent a stroke kockázata. http://www.wellnesscafe.hu/wellness/2013-04/7-etel-az-egeszsegesebb-szivert/
egészségesebb szívért! Sziasztok! Nos jó ha tudja az ember ezeket dolgokat ezekr?l az ételekr?l! Nekem mázlim van,mindegyiket szeretem!
Szardíniát és olívát nem Szardíniát és olívát nem fogyasztok de nem véletlen hogy pl az olaszok átlagéletkora jóval magasabb mint a miénk , igaz ?k könnyebben hozzáférnek a tengeri dolgokhoz na meg az olíva termesztés is ?shonos náluk .
Igazad van Atlantisz Természetesen nagyon helyesnek tartom hogy valaki foglalkozzon a táplálkozásával és ezáltal a szívével. Viszont ezek a termékek nem igazán hozzáférhet?ek mindenhol persze nem mind én pl olivaolajra értem vagy szardíniára de természetesen igaz én pl: 3 kávét is iszok egy nap és tök jól vagyok de ha véletlenül reggel kihagyom akkor meg olyan vagyok mint egy zombi
Szardíniát és olívát nem-re Szia Atlantisz! Ugyanúgy vagyok mint te,a szardíniával és az olívával én sem élek,de a szardínia helyett szerintem bármilyen halfajta fogyasztása megfelel,és az nagyon egészséges. Nem véletlen vezették be azt,hogy a gyerekek minden héten egyszer kapnak halat a menzán,ami szerintem egy jó döntés volt.
Dédöreganyám mident megevett mégis a busz ütötte el 96éves korában, mert bicigleivel akart jönni a disznótorra. Én hiszem az embernek megvan a szervezete ahhoz, hogy a természetes ételeket fel tudja dolgozni, az megint msá, ha valaki a városban csak e szémpkhoz tud hozzájutni, de akkro a kurva orvos ne nyavajogjon a koleszterinem, meg a vércukrom miatt, jól érzem magam, izlik amit megeszek, ha megdöglök megdöglök de azért, hogy 1 héttel többet éljek ebben a földi pokolban nem fogok nyúlkaját enni....
mindenből a mennyiség a fontos megtiltani hogy mit ehetsz az baromság meg kell enni ami jólesik de nem egyszerre kell az egészet megenni a falánk beles kényelmes emberek híznak el