Sziasztok! Már hónapok, sőt évek óta borzongok, milyen fatális tévedéseket vétenek az újságírok, akiknek elvileg ugyebár az a szakmályuk... Nos most úgy döntöttem megosztom veletek is, csak a "Fejér megyei hírlap"ot olvasom, szóval csak abból várjatok észrevételeket, most kiteszek kettőt, illetve ha még találok akkor azt hsz-ben megosztom, a mostani kettő hiba két egymást követő számban volt az eggyik a hátoldalon, a másik pedig a főoldalon, az újséág elején... Így én s tudnák újságot írni, de ezeket senki sem ellenőrzi? Mindenesetre jó szórakozást! U.I.: Véleményeteket nyugodtan osszátok meg hozzászólásban, ileltve ha talál valaki hasonló dolgokat akkor nyugodtan osszátok meg hozzászólás formályában... 2015. 06. 25. fejér megyei hírlap hátoldal: Naszóval, Edina egy szakközépiskolásban végzett... Nem tudom, ő valami testcserélő lehet vagy micsoda.... 2015. 06. 24. fejér megyei hírlap főoldal, rögtön a főcím melett: na szóval a sárosdi polgármester UGY ÉRZI MAGAM, mint egy téeszelnök... Nem tudom, hogy lehet ugy érzi magam, de én is kipróbálnám...
HVG-n is szokott lenni sok hiba... Akkor mit vársz egy... milyen újság is ez ? xd Mindegy akár melyik hírportált olvastam eddig, találtam olyan cikket, ahol minimum 1 hiba volt. Nem is kicsi... Volt olyan is, ahol egy mondatba volt vagy 3-4.... Nos szövegíró, újságíró stb... Nos én véleményem: 1. Újságírónak/szövegírónak értelmesen MAGYARUL összetett mondatokban érthetően kellene fogalmaznia... Tapasztalat: Ezt szerintem át is ugorhatjuk, mert úgy nézz ki ez túl nagy kérés... Már jó pár éve... 2. Mint feladatkör az újságírónak/szövegírónak. Minimum háromszor át kell olvasnia a szöveget. Nos, ha ezt ugyan teljesítette és ezek után is ilyen hibák vannak ott nagy gondok vannak azért.... Tapasztalat: úgy látom ezt is kihagyhatjuk, mert kétlem azt hogy egyszer is átolvassák.... Én már sz*rok bele ezekbe igazság szerint. Nem tudom mi a francért fizetik ezeket. Mert vagy a munkaköri leírást (feladatkörüket nem végzik el) vagy tényleg analfabéta nyomikat dolgoztatnak 5ft-ért. Más magyarázatot nem tudok, mindenki nem lehet analfabéta és segg hülye...
Magyar Szó Vajdaságban egyetlen folyóirat ami minden nap megjeleni más részzekkel. Nincs nagy választék.,ű-