Magyar torrent oldalak BeLoad

A témát ebben részben 'Torrent oldalak Témái' djmert hozta létre. Ekkor: 2010. január 10..

?

Hogy értékelnéd az oldalt? (figyelembe véve az oldal sebességét,tartalmát,kinézetét,stb. ...)

1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

Eredmény megtekintése csak szavazás után lehetséges.
  1. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Beload --> ha nem P2P akkor mi?

Más fórumokon (pl. nCore) is elkezdődött a találgatás.

Ami ezekben közös a következő:

- A P2P-nek vannak hibái. Manipulálható az adatforgalom, ... több a ratio free programok száma, mint ahány moderátor egy Beload típusú oldalon szembe tud szállni az aránycsalókkal.

- Aránycsalás ellen ott vannak az aránymentes oldalak, de az meg nem ösztönzi az átlag torrentoldal tagot, hogy a saját készítésű anyagát feltöltse, ... mert ha nincs arány, akkor mit javítson vele ...?

- Az előző tényező miatt "befulladtak" a torrentek, azaz egyre inkább csak azok a torrentek keringenek az oldalak között, amit a "feltöltő" rangúak össze tudnak kotorni valahonnan.

Érdekes meglátás mind a három, de még nincs vége...

A Beload közlése szerint:
    Ez a teljesen új és ingyenes lehetőség nem teljesen új. Egy ncore beírás szerint Magyarországon és külföldön is vannak ilyenek, de szinte teljesen a háttérben, a torrentoldalaktól elkülönült régióban. Én az MTT-ből kivált csoport mintájára létrehozott "háttér-oldal"-hoz hasonlóra gondolok, tehát akik szintén nem P2P jellegű, de teljesen ingyenes adatforgalommal osztják meg az anyagaikat.

Ennek egyik hátránya, hogy a taglétszámuk erősen korlátozott és anyagaikat csak egymás között cserélgetik, az anyagok közül torrentoldalra nem kerülhet ki semmi (mert ha kikerülhet bármi, akkor borul az egész egész oldaluk). Ha ezek közé most a Beload-utód is beáll, (ráadásul teljes vállszélességel) akkor mostmár nem csak a műszaki és természettudományi anyagok torrentforgalmát verik ***arrá a torrentvilágban, hanem a filmek, programok, zenék, stb. anyagokét is.

Egyébként, ... akit érdekel, nézze meg, hogy az MTT-ből kivált, egy alig 500 fős "mag" mennyire taccsra tudta tenni a torrentoldalakon található friss természettudományi könyveket. Mozaikos tankönyveken kívül szinte semmi, de semmi, ... semmi komoly, csak az ami az ő oldalukon is van. A műszaki anyygoknál ez még nem teljes, mert azt utólag vették be az anyagaik közé. Az ő oldaluk a "forgalom" után jövedelmez, ezért nem engednek ki semmi anyagot, de a torrentoldalakról - különösen az időközben aránymentessé vált és így ingyenesen letölthető műszaki anyagokat tartalmazó MTT-ről - rengeteg, szinte valamennyi használható anyagot letöltenek és átvesznek. Az internetes adatforgalom tehát kezd "elüzletiesedni" (elnézést a magyartalan kifejezésért) és ebben a folyamatban a torrentoldalak (különösen az aránymentes torrentoldalak) előbb-utóbb "kiszolgáló" adatbázisokká, a jövedelmet termelő de ingyenes letöltési lehetőséget kínáló, nem P2P jellegű oldalak kiszolgálóivá, "szállítóivá" válnak.
    A Beloadnak tehát az MTT-ből kivált csoporthoz hasonlóan jövedelme lesz az adatforgalom után és így tudják ingyenessé tenni a tagok számára az adatforgalmat. Az oldal bevétele nem a letöltő tagoktól van, hanem máshonnan, amit üzleti titokként, üzleti fogásként kezelnek. (Mindenről beszélnek csak arról nem, hogy honnan jön a pénz). A Beloadnak tehát jobban megéri egy ilyen "pénztermelő", jövedelmet termelő módozatra áttérni, mint a tagoktól való kunyerálás "technológiáját" folytatni.

Tud valaki valami más " ... teljesen ingyenes és új lehetőséget" ...? :tef293:

2. albatros /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem lehetettlen

Nem tartom lehetetlennek,de minek vágná le az aranytojást tojó tyúkot?
    Ez így értelmetlen lenne.Pénz van,csak oldalt kell a pénz alá tólni,nem szemetet,gányolt trackert.

3. Razor88 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ez az 1 torrent oldalam volt

Ez az 1 torrent oldalam volt, mindent meg lehetett találni.
    Nagy sajnálom, hogy ez lett főleg, hogy így.

4. albatros /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Beload --> ha nem P2P akkor mi? re:

Szia.
    Az általad leírt dolgot nem szabad keverni a P2P megváltójának és pénzkeresőjének.Jelenleg nincs jobb megváltó mint a P2P! A felhőalapú sincs teljesen kiforrva. http://www.hublista.hu/
    Van ilyen de nem a torrentek ellen van,ugyanis ez elmaradottabb mint a p2p technológia. azért írom mert ismerem amiről írsz. Régen ezeket nevezték DCC nek ma meg DCC+ nak.Ez egy HUB alapu fáljcserélő ami ma már nemhogy elmaradott,szinte senki sem használja,mikor a gyorsaság és azonnali információ áramlás kell ott ez nem működik.De hívhatjuk MTT nek is teljesenn mindegy. Ezzel nem pénzt keresel,hanem biztonságot,aki mást állít az hazudik! Nincs egy büdös forint sem benne.Tehát a Beload ilyenbe tuti nem ment át és át sem tudna menni,mert limitáltak a hubok! 140/150.000 juzert nem helyezhet el még ha saját hubot is csinál. A pénz a torrentezésben az sms-ekben és paypalokban van. Mivel tudom milyen pénzek vannak ezért le írom,hogy kétségeitek se adódjanak,hogy nem éri meg.Annak nem aki tákolmányos "szarfoshugy) oldalt csinál.

Paypal 10.000ft
    SMS 800-5080ftig
    Nem nehéz kiszámolni,hogy 300.000 emberből ha csak 5-10.000 a támogató az mennyi pénz!Mert annyi tuti van!HAVONTA!
    És itt nincs vége. Vannak a reklám bannerek,50-100.000ft havonta darabja. Még a teracodon is 3 darab villog,magon mivel óriási tracker ezért ott darabja akár 200.000ft is lehet.Ilyen anyagi dolgokat meg nem is kellene feszegetni mert túl sok a kíváncsi szem.
    Tehát pénz van,aki mást állít hazudik.Sosem lesz konkurenciája a P2P nek,addig amíg nem költözik a felhőbe.
    A Beload az ahogy és amint bánt a trackerrel és felhasználóival,az sosem fog felhőbe költözni.Ja,és megjegyzem,mindenféle anyagot lehet feltölteni és le is a hubokon.
    Még Anno amikor ha jól emléxem A* volt modi,még akkor volt rend valamelyest,mára a vérpistikék átvették és le is tarolták a Beloadot,szakmai hozzá nemértés,kivagyiság melldöngetve,eccetera. A tulajról meg annyit,ha volt bőr a képén átverni 140-150.000 embert akkor mit is várhatnánk más ,esetleg újat? Semmit.

5. albatros /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    +infó

Mondjuk számomra érthetetlen,ha tudták vége! Mert tudták,miért nem ajánlották egy másik tarckernek,hogy vegye át az user állományt?
    Jól járt volna a régi és új tulaj is. A régi azért mert nem köpködnék,az új meg a sok új usernek akik eleve támogatás bevételt hozhatnak.
    Az,hogy lehúzta a rolót a Beload,és az adatokkal vajon mit kezdenek,kinek,minek adják el mert ez nagy pénz ám az interneten!
    nem beszélve a jelszavakról,felhasználó nevekről,amiket akár el is lophatnak mert eladják egy vamzernek. Gondolkozzatok el ezen.
    Én már tegnap pedzegettem,lehet a Beload is megcsinálja a teracod trükköt,kétszer háromszor.Új tulaj,új design,új oldal,persze ebből semmi nem igaz,csak így ellehet bújni a kíváncsi szemek elől,azt gondolván a hatóság hülye. Nagy tévedés.Ha lebecsülőd az ellenfeled el is bukhatsz,csak nagyobbat holnap mint ma.

6. Resouler /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Várni vagy cselekedni?

Nos 3 lehetőség van.

Vársz és megnézed hogy mi sül ki ebből a flips dologból.

Vagy megfogjuk magunkat ha már vagyunk 150.000-en és csinálunk egy saját oldalt. Erősen kétlem hogy 150k ember ből ne lenne legalább 100 aki mester fokon üzi a webszerkesztést :tef293:

Ehhez még annyit hogy persze nem 5 perc lenne megalkotni egy müködö torrentoldalt. De nem hiszem hogy ilyen könnyen fel kéne adni :tef318:

De ha esetleg valakinek lenne kedve belevágni én szívesen megszerveznék egy csapatot akár.

A harmadik lehetőség az hogy nemérdekel az egész és úszol az árral. De akkor minek regisztráltál fel ide?:tef161:

Én személyszerint azt szerettem a beloadban hogy volt ajánló. Persze ncore t is használok de sokkal jobb volt mert tudtam hogy milyen új filmek vannak. Nem kellett folyamat egy mozinak a honlapját nézni hogy jaa igen ilyen film is létezik és fél évet várni a rendes verzióra meg persze ha nem nézel utána nincs 1 hely se ahol mutatná vagy ajánlaná a dolgot. Ergo lehet pont elszalasztottunk jó pár filmet amit megnéztünk volna.

Még annyit ideírnék a végére: " Hogy ha nem harcolsz nem is nyerhetsz. "

7. albatros /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    re

Szia

Újat nyitni csak atom jót érdemes mert tracker annyi van mint égen a csillag,csillogni max 3/4 db csillog a többi elvan mint a befőtt vagy már bezárt.Újat nyitni nem 2 forint,maga a tarckert összelehet dobni de a járulékos költségek,szerverek stb az ami sokat nyom a latba. Ilyen 1GB/s szerver nem elég,nulla, minden normálisnak mondható szerver az 130 dollártól felfelé található.És akkor még nem is beszéltünk a bevezetés nehézségeiről. Mert ez mind anyagi vonzatú.
    Meglátásom,ha nem tudsz nyitni minimum HBO-BITHU-Ncore szintű trackert felejtsd is el.

8. Resouler /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Persze ez is egy szempont.De

Persze ez is egy szempont.

De ha belegondolsz semmi sem rögtön épül fel. Mindent meg kell alapozni nem lehet egyből a csúszuper dolgokkal kezdeni szerintem.

Az egésznek épp az a lényege hogy nem egyedül kell megcsinálni az egészet és én biztosra veszem hogy nem egy ember segítene minket ezen az úton. Az úton ami elvisz minket egy müködö rendes torrent oldalhoz.

9. 14pifu12 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Beload

Üdv:

Direkt a beload miatt regisztráltam ide,hogy tudjak kommentet írni s hátha lesz valaki aki egyetért velem. Szóval én is mint közületek páran(jó páran gondolom)még a moobs korszakban kerültem be az oldalra. Majd jött névváltás ...és lett beload.cc. Szóval ebből könnyedén kilehet számolni h bő 5 éve minimum tag voltam én is. Az első torrent oldal ahová bekerültem,ismétlem bekerültem ,mert évekkel ezelött még bekellett kerülni..meghívás stb stb..elvétve voltak csak free regisztrálós napok. Tényleg elolvastam a szabályzatot 0.8-as arány majd csökkent 0.4-re lényegtelen. Odafigyeltem mindenre korrektül torrenteztem ..amit leszedtem vissza is próbáltam tölteni. Saját torrentjeim is voltak jó számmal. Elég jónak mondható arányt sikerült csinálnom soha semmilyen büntetésben nem részesültem..smseket is küldtem..nem azért , hogy pontom feltöltésem legyen..hanem mert ugy gondoltam ennyit megérdemel az oldal,fejlődjünk és igy tovább és igy tovább..Fentebb említette valaki az ajánlót nekem is kifejezetten tetszett. Na most régóta vagyok nCore tag is szeretem azt is sőt...De még is moobs volt a torrent oldal számomra. Csak egy pl..nCore-pár hónapja beszüntette a mozis dolgokat..ez mindaddig szép és jó ,hogy fogod elmész moziba megnézed..én is igy teszek..(havi 1-2 alkalommal járunk moziba)csakhogy ,vannak olyan filmek jelen esteben nekem a Vasmeber 3 amit megnéztem és a mindenit ezt újra megakarom akár mozisan is.. nos ezt nCore-on esélytelen..Ezért is szerettem jobban beloadot..és most hol tartunk?? Keringenek pletykák meg minden ezzel a flipstag-os projektel kapcsolatban,én azt mondom várjuk ki a végét. amugy a beload staff-tól tényleg annyit megérdemeltünk volna h egy korrekt tájékoztatás(én nem kérem azt h mélyreható elemzés , ok és okozat..csak ezt a népvakítást kellett volna elkerülni)megköszönték volna a mi "munkánkat" támogatásunkat,és akkor jó szájízzel igaz nem őszinte mosollyal de tudomásul vettük volna , hogy ennyi volt.
    A sok hibáért utólag is elnézést kívánok :tef161:

10. predator /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    hát ez hihetetlen

szia és azt akarod mondani hogy nemtudol letolteni mert nincs beload
    a vasember 3 a legkisseb oldalon is fent van
    ne legyetek mar ilyen naivak
    annyi jo oldal van ahova most belehet jutni jelenleg
    nyomas es reggeljetek be

11. oldsipi50 / R.I.P.

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    beload-moobs

-első oldalam volt.olvasok és röhögök meg sírok.csináljunk oldalt. vicc ! te ezt komolyan gondolod ő igaz volt 150E ember de abból mindenki volt másik trackeren.én nagyon sajnálom oldalt de ilyen bandáért nem hullajtok könnyet. ök heteken keresztül leszartak minket szerintem az lenne érdemi dolog ha mi is őket. őszinte leszek ha beindulna se regiznék vissza mert ezek nem érdemlik meg. :ördög:

12. 14pifu12 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    ....

kettőt használtam ncore beload..ennél több nem kellett..nem vagyok tisztában a rangsorral..tehát tudsz nekem küldeni olyan oldalakat ahol free reg van és elég jó az oldal?

13. tiger25 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Tökéletesen igazat adok. A

Tökéletesen igazat adok. A torrentben van pénz és nem is kevés. Nekem 4 évig müködött egy torrent oldalam és a havi bevétel elérte a 350-400 ezer forintott, sőt volt 1 hónapom amikor 1,5 millió forint bevételt termelt. Nem mondom én is jól meg szedtem magam belőle, de egy idő után elmaradtak a támogatások mert nem volt időm vele foglalkozni és a kiadás meg annyira magas lett hogy a végén csődbe mentem. De való igaz egy jó oldalban van pénz szépen.

14. Conax /

Kapott lájkok:
    9
    Beküldött adatlapok:
    0
    Re: albatros P2P

Én az ilyen DCC féle oldalakat nem ismertem, így nem tudok állást foglalni.
    Amiről én írtam, aminek a magyarországi változatát iserem, az kb. akövetkező módon néz ki:

Ha van egy anyagod, akkor azt feltöltheted a szerverre. Ami a feltöltést fogadó szerverre kerül, azt ők átdolgozzák, átkonvertálják, minőséget javítanak, elintézik a jogi dolgokat, és szinte kifogástalan megjelenésben egy másik szerverről elérhetővé teszik a szűk tagság számára.
    Mivel minden anyag szerveren van, ezért a kategóriák korlátozottak. Az oldal amiről beszélek az a Műszaki Torrenttanya (röviden MTT) torrentoldal tagjaiból vált ki, pont olyan dolog miatt, amit itt valaki pedzeget is, hogy "... ha nem tetszik az MTT, akkor menjetek el és csináljatok magatoknak egy másik oldalt..."

Nos, ők elmentek és csináltak is, de az már az elején tisztázódott, hogy nem torrentoldalt fognak csinálni, hanem mást.

Hasonlót gyanítok most a Beload esetén is, tehát valószínű, hogy a P2P helyett valami mást akarnak, ... és csak az én hibám, hogy ezen az MTT-ből kivált oldalon kívül mást nem ismerek.

Ami pedig az aggodalmamat kiváltotta, az az, hogy az MTT-ből kivált oldal tönkre vágta a torrentoldalak természettudomány és műszaki könyv kínálatát. Ez önmagában nem az oldal P2P-től eltérő rendszeréből fakad, hanem azért tűnt el minden ilyen anyag a torrentoldalkról, mert az MTT-ből kivált oldalon olyan a feltöltési érdekeltségi rendszer, hogy akinek természettudományi vagy műszaki témájú feltölthető anyaga van, az inkább oda hozzájuk viszi, és nem torrentoldalra tölti fel. Ez tehát a feltöltési érdekeltségi rendszer különbségéből fakad. Ha boncolgatjuk azt, hogy manapság egy aránymentes oldalra, egy hagyományos aránnyal működő oldalra vagy az MTT-ből kivált oldalra érdemes-e feltölteni, akkor azt látjuk, hogy a feltöltési hajlandóság a felsorolás irányába nő.
    Egy átlag user egy aránymentes oldalra tölt fel legkevésbé szivesen, hiszen nincs semmi ösztönző tényező, utána jön az aránnyal működő oldal. Itt már ösztönző tényezőként hat, hogy a feltöltés után nő az arányom. Végül pedig az MTT-ből kivált oldalon, ahol több ösztönző tényező van és ha úgy nézzük, akkor egy feltöltő akár anyagilag is érdekelt lehet, hogy oda töltse fel az anyagát. Ezzel az érdekeltségi rendszerrel pedig egy torrentoldal se tud versenyezni, mert a legtöbbjének (pl. MTT) villanyszámlára, internet előfizetésre sincs pénze, nemhogy a legjobb feltöltők anyagi elismerésére.

A Beload egyébként a nagy taglétszám, és a sok kategória miatt alkalmatlan az MTT-ből kivált oldalhoz hasonló rendszer bevezetésére.

Így átgondolva a dolgokat, fogalmam sincs, hogy mit akarnak, de egyre valószínűbb, hogy nem az MTT-ből kivált oldalhoz hasonló rendszert akarnak bevezetni. Az nCore fórumon ugyanis olvastam egy bejegyzést, hogy tudomásuk szerint nem volt tárgyalás, egyeztetés a két oldal - mármint az MTT-ből kivált oldal és a Beload - között.

15. erdeikutya / Csillagvadász

Kapott lájkok:
    433
    Beküldött adatlapok:
    0
    re 14pifu12 frereg

pl. bithorlon freereg van. nagyon jo oldal, korrekt staff... ajanlom.

16. Kenan von Pasa /

Kapott lájkok:
    8
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    actor
    Lakhely :
    Turkey
    ...-re

Üdv!

Insane, itt is free reg van. :tef293:

17. N0v3mb3r /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Kérlek áruld el (akár

[OFF]
    Kérlek áruld el (akár privátban), hogy hogyan csináltál te havi akár 100 ezer forintot is, mondjuk egy 80 ezer felhasználót számláló oldalból (csak a példa kedvéért, nem tudom milyen torrentoldalad volt).
    [/OFF]-sry

18. Darwina /

Kapott lájkok:
    58
    Beküldött adatlapok:
    0
    beload staff

Sziasztok!

Annyian írtatok az egész staff ellen, de a helyzet nem ennyire egyszerű. Nem esik jól olvasni a szidalmakat, amely mindegyikük felé nem is jogos. A lényeg, hogy a staff sincs tájékoztatva. Egyedül a tulaj és valószínű a fejlesztő tudja a valós helyzetet. S ezt nagy valószínűséggel nem is fogjuk megtudni. Szóval ezért hiteltelen minden olyan írás, amely úgy kezdődik: "a stafftól tudom...".
    Illetve, hogy mi is lesz, arról meg találgatni felesleges, holnap kiderül (talán). Mindenesetre érdekes ahogy ezt kommunikálják, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
    Vannak oldalak, akik bevonják a felhasználókat is, s ezzel vonzzák magukhoz a usereket...és vannak akik azt mondják: én biztosítom nektek a szolgáltatást, rám tartozik mi történik. Végülis mindkét szempontot el tudom fogadni. Egyik jó marketing, másik meg azon kívül hogy a felhasználó le- és feltöltsön nem terheli egyébbel. Legtöbbjüket úgysem érdeklik a háttér információk, csak legyen mit és honnan tölteni. :tef293:

19. oldsipi50 / R.I.P.

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Darwina

- Kedves Darwina !

már te is felhasználó vagy nem staff felesleges védened őket.amit írsz az meg púder. most két lehetőség van a HD n tulaj voltál vagy staff tag .ha tag akkor ti miért voltatok tájékozottak? a beloadosok meg nem. na ezt nem értem :tef344:

20. manocka /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    totális elt?nés

Ma már a tervezett nyitás dátuma sem jelenik meg. A http://www.beload.cc/ szublimált. Sajnálom, de azért a kútba nem ugrok, hisz ezer hasonló, és néhány nagyságrendekkel jobb oldal is létezik.
    Az eddigieket köszi Beload, a továbbiakban meg, pá!