Magyar torrent oldalak Bithumen

A témát ebben részben 'Torrent oldalak Témái' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2010. január 10..

?

Hogy értékelnéd az oldalt? (figyelembe véve az oldal sebességét,tartalmát,kinézetét,stb. ...)

1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

5. 5

Eredmény megtekintése csak szavazás után lehetséges.
  1. Frad23 /

Kapott lájkok:
    239
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Budapest
    Tagja vagy a Bithumen közösségének? Vagy csak szeretnél az lenni? Csevegj, kérdezz, írd le véleményed. Akár pozitív, akár negatív minket érdekel. Kövesd velünk ebben a témában a Bithumen életét és fejlődését.

Már a bitHUmen-en is megjelent a támogatás lehetősége!

Hát ezt is megértük. Hazánk egyik legpatinásabb és egyben legrégebbi oldalán megjelent a támogatás lehetősége. Ez persze nem feltétlen rossz dolog, lehet úgy is csinálni a támogatást, hogy annak nincsen lehúzás szaga, illetve nem üti keresztül a torrentezés lényegét: amit letöltöttél, azt oszd vissza.
    A bitHUmen oldalán pár napja él ez a lehetőség:, a leírás szerint a felhasználók már régebb óta kérték az üzemeletetőit, hogy valamilyen formában lehessen támogatni az oldalt – persze a seedelésen kívül.
    A támogatás ebben a pillanatban csak PayPal-on keresztül történhet meg, 1500, 2500 illetve 3500 forintos csomagokban. A támogató egyetlen dolgot kap cserébe: a donate csillagot a neve mellé. (Reméljük, a PayPal nem fagyassza be a fiókot, mint ahogy azt tette párszor nagyobb külföldi, torrenthez kötődő oldalakkal.
    A bitHUmen idén nyáron lesz egy évtizedes. Ez nagyon szép kor egy torrentoldal ) esetében (de lényegében bármilyen közösségi oldalnál), különösseen ha visszagondolunk, mennyire nem egyszerű évek voltak ezek. Az oldal szervereit többször lefoglalták, állt nem egyszer DDoS támadások kereszttűzében. Többször kellett domaint váltania az oldalnak, ilyen-olyan okok miatt. Voltak és vannak azonban jó dolgok is a történetében. Amiota az oldal elindult megmaradt annál a vonalnál amit mindig is képviselt. Nem feltétlen a legnagyobb, hanem talán a legminőségibb közösséget építette fel. Odafigyelnek arra, hogy a torrentek száma helyett inkább a minőségük legyen a fontosabb tényező. Két olyan torrentoldal “ex felhasználóit” fogadták be az elmúlt év alatt, akik maguk is valamilyen szinten egy minőséget képviseltek hazánkban. 2004-ben, 0-ról indult az oldal, idén pedig már 100 ezer felhasználót is túllépte.
    A torrent oldalaknál bevált dolog egyébként a támogatás (vagy prémium fiók) használata. A bH talán abban tér el a többitől, hogy a felhasználók tényleg csak azért támogatják az oldalt és rajta keresztül persze a készítőket, mert úgy gondolják, megérdemlik. A támogató felhasználók nem jutnak előnyökhöz a többi userrel szembe, mint például más oldalaknál, ahol esetleg mentesülhetnek a hit&run intézménye alól. Nektek mi a véleményetek? Megérdemli a bH azt a pár ezer forintot?

• Like Like x 3
  2. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem ítélem el,de azért jó volt kimondani,hogy a BH az egyetlen oldal , "ahol nincs és nem is lesz "támogatás""Nos lett,de azt hiszem ez nem baj... ne várjuk el,hogy valaki csak saját zsebből mindent és valóban én sem érzem rajta a lehúzás szagot...Kérdés,hogy mard e ez vagy mennek tovább a többi oldal után?!

3. sajna én nem tudok támogatni egy oldalt sem,ha csak a pozitív vélemény nem számít annak. :tef293:

• Like Like x 1
  4. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Sziasztok!

Nincs azzal semmi bajom ha egy oldal támogatást kér illetve megteremti a lehetőséget erre és a felhasználók ezt szívesen meg is teszik.
    A gondom általában a tálalással szokott lenni.
    Az erőszakos követelőző és sajnálkozó támogatás igénylés nekem mindig gyanús!
    A BitHUmenen elegánsan, egyszerűen jelezték hogy van erre lehetőség és slussz.
    Semmi privát és más egyéb fórum reklám nem volt ez ügyben.
    Jelen pillanatban a Támogatás menüt sem látom az oldalon és az archív bejegyzéseknél a link: DISABLED

• Like Like x 1
  5. Flippy /

Kapott lájkok:
    31
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    C:/WINDOWS/system32
    Szerintem sincs ezzel semmi probléma, ennyit igazán megérdemel az oldal. Aki szeretne támogatni az úgy is fog, aki nem az nem. :tef293: Lehetséges, hogy Én is fogok támogatni, legalább is remélem, hogy tudok majd rászánni valamennyit.. :tef344: :rolleyes:

• Like Like x 1
  6. Energy / Guest

Szépen megnőttek a perek a jó öreg aszfalton mióta minden torrent ingyenes.

Statisztika
    Regisztrált felhasználók 103,325
    Ebből tag 80,106
    Útburkoló 32,419
    Betonkeverő 15,541
    Aszfaltbetyár 12,290
    Mai napon regisztrált 12
    Jelenlévő felhasználók 735
    Elmúlt 24 órában 34,079
    Elmúlt héten 63,705
    Elmúlt hónapban 81,946
    Torrent fileok 54,973
    Ma feltöltött torrentek 69
    Csatlakozások 451,587
    Ebből aktív módban 252,669
    Seederek 417,246
    Leecherek 34,341
    Valós leecherek 4,706
    Átlagos sebességük 382.59 kB/s
    Seeder/Leecher arány 1215 %
    Aktív peer-ek aránya 56 %
    Összes letöltés 64.46 PB
    Letöltési sebesség 894.08 MB/s

• Hülye Hülye x 1
  7. sehol /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Én azt tapasztalom,hogy egyre gagyibb a bh oldal,amiota a ddos veget ert,ez az oldal nem a regi önmaga sajnos....a vezetoi is szanalmasak....:tef293:

8. Energy / Guest

Szia @isti38
    . Hát én nem így gondolom. Biztos valami személyes problémád volt velük, ezért ez a negatív szemlélet. Én magam so se foglalkoztam egy oldal belügyeivel sem. Azért járok fel, hogy torrenteket töltsek le.míg erre van lehetőségem, nem érdekel a többi.

9. én is szertném támogatni az általam kedvelt oldalt/oldalakat,de most sajna nem megy.remélem majd valamikor valamilyen formában lehetőségem nyílik a támogatásra. :tef293:

• Like Like x 1
  10. Th3Sh4d0wM4st3r /

Kapott lájkok:
    6
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A mai világban, támogatás nélkül fentmaradni, szerintem lehetetlen. Semmi gond nincs ezzel. Mindenki pénzből él.
    Majd ha a VIP torrentek jelennek meg, na akkor van gáz szerintem. XD De BH-n ezért nem kell aggódni... :tef293:

• Like Like x 1
  11. gonzzo410 /

Kapott lájkok:
    136
    Beküldött adatlapok:
    0
    Közel 8 évig húzták támogatás nélkül....Azt hiszem nincs is 8 éves torrentoldal.... :tef293: Csak ők.

12. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Sziasztok!

Nem kimondottan hír a BitHUmen-ről és az is lehet hogy már régóta így van, csak én vagyok figyelmetlen és eddig nem vettem észre:
    A letöltött és seedelt torrentek halványabban látszanak az oldalon a "Letöltés" listában, kategóriától függetlenül.
    Ez szerintem mindenképpen egy jó megoldás!

13. smerlok /

Kapott lájkok:
    4
    Beküldött adatlapok:
    0
    csak jókat hallottam róla
    nem tűnik rossz oldalnak

14. Frad23 /

Kapott lájkok:
    239
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Budapest
    10 éves BitHUmen

Egy évtized rengeteg idő, főleg az informatikában. Ennyi idő alatt kb, 10 generációt öregszik a telefonunk, ha szerencsének van 4-5 számítógépet elfogyasztunk, a tehetősebbek pedig kocsit cserélnek, hiszen már a “nemrégiben” vett vadonatúj gépjármű is tíz éves, ideje eladni, és venni egy újat, ami jobb, modernebb, szebb.
    A BitHUmen ebben a rohanó világban az egyik az állandósult dolog. Itt volt 10 éve, oké. Itt volt 5 éve is, oké, utána már annyira beleivódott a hétköznapokban, hogy nem is figyeltem mennyi idő telt el. Ennyi idő alatt természetesen én is, és valószínűleg mindenki rengeteget változott. Voltak olyan időszakok ezen idő alatt, amikor még azt sem tudtam, hogy mi az a torrent.
    Elég jól emlékszem arra a pillanatra, mikor bejutottam az oldalra. Én magam senkit sem ismertem, aki ott lenne, nagyjából azt sem tudtam, hogy mi az. Aztán pár héttel azután, hogy gyakorlatilag felfedeztem, hogy nem a DC++ van a világon, és ez a torrent izé meg micsoda, már bent is voltam a BitHUmen-en. Szóval a sóvárgás nekem kimaradt, és valószínűleg mivel akkor még inkább pelenkás voltam, mint betonkeverő fel sem fogtam, hogy mekkora szerencsém van.

Egy nagyon korai képernyőkép az oldalról – ekkor én még nem voltam tag
    Ez volt úgy 9 éve. A 9 év alatt rengeteg minden történt velem is, én is változtam, emberek és eszközök jöttek és mentek. A bitHUmen körüli ténykedésem is többször változott, az egyszerű felhasználóból tag lettem, majd onnan kicsit még több is. Elég sok energiát öltem jómagam is az oldalba, főleg a tartalmába [​IMG] Volt olyan időszak, amikor tényleg azzal indult a nap, hogy nézzük, mi van fent, mit tettek fel, mi nincs fent. És ez szinte folyamatosan így ment. Ettől persze rettentő menőnek is éreztem magamat, de mindenesetre hasznos volt. Sokat tanultam magamról, az emberekről. Barátokat és ellenségeket is szereztem, szerencsére mondhatom, hogy több emberrel személyesen is találkoztam az oldalról. (Volt hangulata akkor még annak, hogy DVD-n érkeztek a feltölteni valók.) Az ott kötettett ismeretségnek a valódi életben is haszna volt, egyes emberekkel a mai napig kapcsolatban állok, és ahogy a bitHUmen, a mi ismeretségünk sem szűnt meg. Bizony átéltem a razziákat, egyiket másikat kicsit közelebbről is mint talán szerettem volna. Szerencsére nagy baj nem lett egyikből sem. Az oldal (és a többi nagy része) visszatért mindig.
    Persze túlzás lenne azt állítani, hogy a kapcsolatom még mindig olyan az oldallal, és ezzel a világgal mint régen. Ez valószínűleg látszik az asva.info-n is. Egyszerűen átrendezőttek a prioritások, az évek alatt rengeteg olyan dolog történt velem, ami miatt elsőként a bH-ról, másodsorban pedig a torrent világról lekerült a fókusz. Ma már én is csak egyszeri fogyasztó ember vagyok, aki már magára az oldalra is ritkán megy fel. Nemhogy még foglalkozzak vele. Szerencsére mindig vannak új emberek, akik kézben tartják a dolgokat, nélkülük és a kicsit állandóbb résztvevők nélkül nem lenne ma 10 éves az oldal. Én a magam részéről további 10 évet kívánok neki, de ki tudja, talán a hamarosan megszületendő gyerekemnek pár év múlva már csak nosztalgikusan mesélhetünk arról, régen honnan érkezett a Donald Kacsa, és hogy milyen nehéz volt letorrentezni a Kis hableányt.
    És a végére egy kis negatívum. Egy picit azt látom az oldalon, főleg a tartalmi részben, hogy szép lassan elérkeztek arra a pontra, amire én is elérkeztem korábban. Kevesebb figyelem, nem annyira fontos. Miért mondom ezt? Mert szerintem fájdalmasan kevés új dolog kerül fel az oldalra. A “régi” időkban, amikor még jóval kevesebb forrás volt, akkor is reggel 7-8 órára már az első oldalon csak új torrentek voltak. Manapság pedig még dél körül is azt látom, hogy alig került fel tartalom. Persze, persze a minőség nem egyenlő a mennyiséggel, én is tudom. Meg azt is, hogy nyár, egy kicsit uborkaszezon, de érdekes módon máshova fel tud kerülni ennyi idő alatt 100-150 új torrent. Csak a szám jár, hiszen tenni nem teszek ellene, nem szólok, hogy srácok, nyomjuk már meg, felteszem én ezeket és ezeket. Nem, nálam már elmúlt ez a bizonyítani akarás, az égető vágy, hogy elsőként tegyük fel a cuccot, és hogy számolgassam a megabiteket és a letöltések számát. Csak szomorúan konstatálom, hogy akkor lehet még sem állandó, és változatlan a bH, egy picit már ő is megkopott. Lehet, hogy csak egy kicsit meg kell ráznia magát, vért frissíteni, és mehet minden tovább. De az is lehet, hogy nem. Azt eltelt időt, és azt a teljesítményt, amit elértek (elértünk?) viszont senki nem tudja elvenni. Ha valaki csak legyint, hát csinálja utánunk. Nem lesz egyszerű.
    Ha nem nagyon tudod, mi az a biHUmen, akkor vissza kéne olvasnod egy picit. Meg egyébént akkor is, ha nosztalgiázni szeretnél. (ui: igen, a régi cikkeknél már sok helyen nincsen kép, hát igen, ilyen amikor egyes tartalmak elvesznek a digitális unverziumban)​

15. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Sziasztok!

A BitHUmen oldalon kicsit megkésve de NoGrp ingyen kaját oszt.
    A felhasználók sorban állnak a Fekete Levesért. :tef344:

• Like Like x 4
  16. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    ,é-. Megsúgom , hogy én már elfogyasztottam egy tál Fekete levest : )
    és nem izlett :tef293:

• Like Like x 5
  17. Vendég /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Ha jól látom kérésre rakták fel XD Gondolom te könyörögtél érte fater. :tef161:

18. szepaj /

Kapott lájkok:
    3,148
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Azért annyira nem kellett volna érte könyörögni, mert szerintem se nagy szám ez a film.
    Osztom a véleményem klarensszel. ...

• Like Like x 6
  19. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Nem az én nickemről kérték. Itt is csak egy fiókom van akár csak más oldalakon. :tef161:
    Minden esetre hamarosan teljesítve lett a kérés még huszonnégy óra negyven percbe sem tellett.
    Habér ha jobban belegondolok ennyit nem várnák egy étterembe rá. Különben meg ennyi idő alatt még egy közönséges leves is elforrja a levét nem hogy egy Fekete Leves. :tef161:

• Like Like x 3
  20. kiscsibe /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Sziasztok! :tef293:
    Lehet, hogy ez a jövő útja a reklám és népszerűsítés terén..??
    Látni nem láttam és valószínű nem is fogom mert félek, hogy a '"fekete leves" csak ezután jön...

• Like Like x 3