amerikai misztikus sorozat gyártó tv-csatorna: abc a sorozat futása: 2011 - alkotó: Mike Kelley főszereplők: Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Gabriel Mann, Henry Czerny, Ashley Madekwe, Nick Wechsler, Josh Bowman, Barry Sloane, Connor Paolo, Christa B. Allen Tartalom: Emily Thorne sok év után visszatér abba a tengerparti nyaralóba, ahol kislányként egy felejthetetlen nyarat töltött apjával, David Clarke-kal, akit a szeme láttára tartóztattak le igaztalan vádakkal. Emily egyetlen barátnője, Ashley segítségével hamar ismeretségbe lép a gazdagok és sikeresek osztályának helyi hatalmasságával, a csak Viktória királynőként emlegetett Victoria Graysonnal. Emily felhőtlen szórakozásra vágyó, gondtalan ifjú hölgynek tűnik, de valójában minden lépése egy tervszerűen felépített bosszúhadjáratba illeszkedik, amelyet egymaga visz végbe kíméletlen következetességgel.
A bosszú Szerintem inkább női nézőknek ajánlható a sorozat Kissé nagyon is átment szappanos formába. Én végig izgultam az évadokat , esküszöm gyomorgörcsöm volt, viszont most az évad végén már negativan tekintek Emily -re a volt kedvencre, már nem értékelem a bosszúszomjas ténykedéseit pozitivan. Lefutott a 2, évad is...és micsoda befejezéssel A szezon nulla konfliktussal és sok szappannal kezdődött, látszólag folytatva azt az utat, amit az első évad közepe után kiköveztek a sorozatnak. Aztán megtörtént az évadban az előre bejelentett, “nagy haláleset”, ami változtatott a dolgokonés hasznára is vált a Revenge-nek. Én még leszedtem a 3, évad első 10 részét angolul , meg is néztem, és azt mondhatom, hogy...alig várom a folytatást. [DOUBLEPOST=1410976711,1388691751][/DOUBLEPOST] Hamarosan indul az újabb évad Revenge (New Season Premieres Sunday, September 28)