MTI2020.06.19. 06:05 Öt évre emelte a karanténintézkedések megsértéséért maximálisan kiszabható börtönbüntetést csütörtökön a chilei parlament. A rekordidő alatt elfogadott törvénymódosítás értelmében a legnagyobb büntetési tétel azokra szabható ki, akik úgy szegik meg a karantént, hogy tudatában vannak annak, hogy fertőző betegek. Az új törvény azonban ennek hiányában is 3 év börtönnel fenyegeti azt, aki nem tartja be az előírt korlátozásokat. A "tudatlanokat" is börtön fenyegetiFORRÁS: AFP/ADRIANA THOMASA CARBALLO "Minél inkább betartják az emberek a korlátozásokat, annál rövidebb ideig kell érvényben maradniuk az intézkedéseknek, és annál kevésbé kell korlátozni a szabadságjogokat" - magyarázta Sebastián Pinera chilei elnök a törvény aláírásakor. Chilében 225 103 ember kapta el eddig az új típusú koronavírust, amely eddig 3841 emberéletet követelt a dél-amerikai országban.
Szia. Tán az oroszoknál is hasonló a helyzet. Öszintén szólva meg is értem,mert pár maljom miatt ezrek halhatnak éhen...(és persze a vírus miatt is sokan) Ma olvastam valahol,hogy több mint 30 000 beteg lett 1 nap alatt. gonzzo
Igen Ukrajnában is baj van.......itt meg nem bírnak magukkal az emberek! Nem vagyok egy ideges típus.....de ezt a rongyrázást, az én birka türelmem sem viselte jól, mikor megláttam, hogy koncertek is lesznek. Meg sem nézem, hogy hány fő az engedélyezett. Megéri vajon ekkorát bekockáztatni, hiszen egy fertőzött...tünetmentesen is elég....tüsszent és kész !