Csak beszélgetünk

A témát ebben részben 'Általános beszélgetések' Fater hozta létre. Ekkor: 2012. január 11..

1. Dark Angel / Guest

Igazából itt most az dől el, ki nyerjen díjat. :tef293: Nem csak a nyertes munkát szeretnénk felhasználni. Lesz még rengeteg skin az oldalon. Tehát a többségüket biztos tudjuk azokon hasznosítani. :tef293:

2. csacser /

Kapott lájkok:
    325
    Beküldött adatlapok:
    0
  3. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [h=5]
    [/h]

[I][I][I][I][I][I][I][I][I][I]
    [I][I][I][I][/I][/I][/I][/I]

[/I][/I][/I][/I][/I][/I][/I][/I][/I][/I]

4. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Március 15. minden magyar ünnepe. Tűzzük ki a kokárdát!

- Petőfi Sándor -[h=1]Szöveggyűjtemény[/h][h=2]NEMZETI DAL[/h](Hanganyag)[​IMG]Talpra magyar, hí a haza!
    Itt az idő, most vagy soha!
    Rabok legyünk vagy szabadok?
    Ez a kérdés, válasszatok! –
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Esküszünk, hogy rabok tovább
    Nem leszünk!

Rabok voltunk mostanáig,
    Kárhozottak ősapáink,
    Kik szabadon éltek-haltak,
    Szolgaföldben nem nyughatnak.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Nem leszünk!

Sehonnai bitang ember,
    Ki most, ha kell, halni nem mer,
    Kinek drágább rongy élete,
    Mint a haza becsülete.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Nem leszünk!

Fényesebb a láncnál a kard,
    Jobban ékesíti a kart,
    És mi mégis láncot hordtunk!
    Ide veled, régi kardunk!
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Nem leszünk!

A magyar név megint szép lesz,
    Méltó régi nagy hiréhez;
    Mit rákentek a századok,
    Lemossuk a gyalázatot!
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Nem leszünk!

Hol sírjaink domborulnak,
    Unokáink leborulnak,
    És áldó imádság mellett
    Mondják el szent neveinket.
    A magyarok istenére
    Esküszünk,
    Nem leszünk!

(Pest, 1848. március 13.)

5. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    sziasztok

A gyönyörü március 15 nemzeti ünnepünk is lassan a végéhez ért. :tef293:
    Nos én kicsit elméláztam, mert nem sok ( javitsatok ki , ha tévedek, mert nem néztem utánna, csak én mostanig igy tudom ), sőt tudomásom szerint egy nemzetnek sincsen ilyen közös összmagyar önnepe.
    Szép gyönyörü célok voltak kitüzve 1848-1849-ben...mi valósult meg ebből?
    És miért hallani mindig, hogy magyar nemzet széthúz? .. és az okozza a vesztünket...mig más nemzetek egymást felkarolják, bárhol is élnek a világban.
    Mi magyarok, hányan nem élünk az anyaországban , és mégis azt érezzük igazi hazánknak , mert ez a sziv csak magyar szóért tud lángolni igazán .

6. Dark Angel / Guest

Hát a magyar nép mindig is széthúzó volt xd. Már szent István idejében sem volt egység. Sőt a többség a régi szokások és hagyományok mellet tette le a voksát. Nem véletlenül volt szüksége Istvánnak, a külső segítségre. Az ő magyarjai voltak kevesebben. De ha nem így tesz, ma országunk sincs. Aztán jött a török és az osztrák hódoltság, ismét két részre szakadt az ország. A 48-as szép gondolatok pedig a semmivé foszlottak már 49-ben. Ismét a külső erőkre volt szükség, hogy legyőzzék a magyarságot.

7. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    sziasztok

Az este filóztam a magyar szivről és a magyar hazáról. A sors nem akarta, hogy egy hazában éljünk, mesterséges határokat húztak közénk, de a lelkünket nem téphették ki.
    Mert nincs a világban egy olyan magyar aki március 15-én ne érezné testvérének az összes magyart...kifejezi bárhol is éljen, nemzeti összetartozását , elénekli Himnuszunkat és Nemzeti dalunkat.
    És ilyenkor sokan még könnyeket is ejtenek , a mostohaság miatt...mert csak mostoha gyermekek vagyunk a többségi nemzetnek , ahol élünk és a teljes asszimilációra törekszenek.
    De magyar szivünket soha nem vehetik el ..)
    Most egy kis videot osztok meg Veletek Kolozsvár 2014,03,15,

[video=youtube;0WY4PqAj6qo]http://www.youtube.com/watch?v=0WY4PqAj6qo&feature=youtu.be[/video]

[h=1]Hazafelé - Kolozsvár, 2014. március 15.[/h]

8. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Csak beszélgetünk...hát akkor ismét megtöröm a csendet és monológozok ...P

Egy szép napon csak üldögélek és közben pedig a kedvenc oldalamon is online vagyok , szörfözök és olvasgatok , beirásokat nézek, kicsit nosztalgiázok a múlt beirásain, nagyon jól esik , amint felelevenitődnek a régebbi témák és hsz-ok.
    Egy-két beirást közben még megteszek, olvasom a napi hireket is, mert rövid az este , itt -ott kicsit még elcsodálkozok , hogy mik is történtek a nagyvilágban.

Közben óriásit hibázok, mert nem vagyok elég figyelmes és nem követem a falat , a beirásokat, a köszönésekre sem vagyok éber...talán egy-két köszönésre nem válaszoltam és ezzel megsértettem valakit, vagy valakiket, akaratomon kivül.

Tehát itt kérek elnézést, nem szándékos volt. Másfele kalandoztam éppen , akkor.
    Gyerekek rövid az Élet, ahhoz, hogy bánkódjunk, inkább a vigabb dolgokra koncentráljunk.

9. rambo / Guest

Szia Klarensza :tef293:
    Az én véleményem szerint mondj egy dolgot ki nem hibázik és ki tökéletes
    :tef293:

10. kiscsibe /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Sziasztok! :tef293:

A fogyasztói társadalom…

Videózáshoz, TV nézéshez használt felszerelés része gondolom sokunknál a házimozi rendszer és hagyományos televízió.
    Esetleg videó lejátszó a régi szép idők emlékére.

Majd a modern technika vívmányait kihasználva úgy döntünk, hogy modernizálunk.

Mert ugye egy hagyományos televízió elromlása esetén
    ((Egy halk, ám annál fényesebb villanás és kicsi pukkanás kíséretében bekövetkezett változás a televízió belsejében))

a javítás már annyira sokba kerül, hogy igazán nem éri meg vacakolni vele.

Így némi anyagi ráfordítással bekerül a rendszerbe egy LED televízió mely az átlagosnál talán kissé nagyobb is.
    A kép szép a színek csodásak a szem nagyon kímélve van. Minden szuper.

Majd a HD filmeknél, ((amik ugyan vannak, bár eddig nem nézelődtünk ilyen szuper minőségben)) kiderül,
    hogy azokat bizony nem lehet ám lejátszani, egy hagyományos a maga idejében persze roppant modern házimozi rendszerben,
    mert ő azt sem tudja mi az a HD. Persze ha még „Full” is akkor végképp bemondja az unalmast.

Így a fogyasztói társadalom nevében eldönthetjük, hogy nézzük a jól bevált Xvid vagy DVD formátumokat a nagyon aprólékos felbontású,
    nagyon új televízión vagy tároló kapacitást és anyagi javainkat továbbra sem kímélve újabb beruházást teszünk a házimozi cseréjével.

Tulajdonképpen a probléma ezen, részét még el is lehet fogadni.
    Mert ugye a házimozi megvásárlásakor kellett volna egy sokkal jobb készüléket vásárolni, ami majd jó lesz az új fejlesztésekhez is……ha..ha..ha.

Megoldásként, hogy kihasználjuk a lehetőségeket szemünk maximális elkápráztatására ott a lehetőség a Pendrive használatára.
    DVD, Xvid vagy egyéb formátumokat akár DTS hanggal nézhetünk odafelé (Mármint a TV-felé) a házimozin lejátszva.
    Visszafelé azonban, hogy egy pendrive-on lévő film a TV-be dugva ((Melyen lehet Full-HD film csak, hogy kiélvezzük a szebbnél szebb képeket…vagy akár Xvid))
    vagy csak egyszerűen a TV-csatornák nézése közben, nem lehet a házimozit megszólalásra ösztökélni…Hmm

Mert ugye azokon a csatlakozókon, amikkel össze van kötve, csak egy irányba áramlanak a dolgok. Na, ez az, amit kissé nehézkes megemészteni....

Persze mire odaérnek, elfáradnak és nincs kedvük visszafelé is működni. Volt már ilyen velem is.
    Elmentem valahová és mire visszafelé kellett volna jönnöm eléggé elfáradtam. Végül én legalább hazajöttem valahogy.
    Nem úgy, mint az adatok a kábeleken….. A jegyük csak egy irányba szól.. Talán ha a horgászoktól lesném el a technikát..
    És csaliznék, csalogatnám őket. Mármint az adatokat. A megfelelő csalival.
    Az asztrológiában a 2-es az 1-es ellenpólusa, pont emiatt köztük nagy a vonzódás.
    Már csak azt kell megtudnom, hogy az odafelé szépen, tisztán csengő hanganyagok mire gerjednek úgy igazán….

Eredményesen talán így lehetne visszafelé csalogatni őket.
    Mert ha a hangok egyszer begerjednek,…… azt még egy membrán sem tűrné rezzenéstelen „arccal”…

Lehetne ezen írásomnak magvatlan része talán egy kérdés…
    A fentiek tudatában mit is kéne kezdeni egy olyan házimozi rendszerrel, melynek a világon semmi baja nincs azon kívül, hogy nem teljesen kompatibilis.
    Meg is van!!! Dobjuk ki…!!!

Na nehogy azt gondoljuk már, hogy ezek a dolgok nem a mi érdekünkben vannak így kitalálva.
    Képzeljük el milyen uncsi lenne, ha csak úgy bedugnánk és működne….

Legalább oda-vissza. Persze csak ott ahol egyébként sikerül a csatlakoztatás.

Pont ezt láthatjuk a mobiltelefonok, számítógépek és egyéb műszaki cikkek gyártási technológiájában.
    Maga a gyártás folyamata roppant módon fejlődik. A minőség természetesen szintén.
    De minden dologban van egy kis pöcök, vagy vacak darab, ami elromlik.
    Emiatt, a kis alkatrész miatt persze érdemes kidobni mindent, mert javítani nem éri meg.

A fogyasztói társadalom talán akkor nem hazudtolja meg önmagát, amikor valóban fogyaszt.
    Persze nem zsírt vagy zsírpárnát, hanem mindent, mi szem-szájnak ingere.
    Annak, ki soraim ezen részéhez elért, kívánok ehhez ((mármint a fogyasztáshoz)) szép napot és egy alkalmas pénztárcát.

UI:
    Természetesen nem én kísérleteztem a megfelelő bekötésekkel.
    „Ha egy problémát kimondasz, félig már meg is oldottad. „
    (görög szólás)
    Nekem sikerült.
    A megoldás: Nézem és hallgatom, ami van.

11. rambo / Guest

]Üdv mindenkinek !
    Nem rég kértek tőlem egy meghivót, sajnos nem tudom eldönteni hogy, adjam -e vagy nem.
    Mert új személy,ha nem adok akkor meg az a baj,akkor meg én vagyok a rossz,tudom saját felelőségem.
    De azt se akarom hogy ne kérjenek,csak az a gondj hogy csak akkor vannak itt mikor kell valami, még az is jó lenne ha 1-2 óraoszát lennének itt,
    hogy tudjam kivel állok szemen.
    Sajnos senkiben se lehet megbizni......

12. sassmadár /

Kapott lájkok:
    225
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    villanyszerelő
    Lakhely :
    Ózd
    Szia rambo!
    Azt pedig neked kell eldönteni kinek adsz meghívót!
    Az új tag is lehet becsületes és a régi is csaló,embere válogatja!
    Én is adtam már tradernek. Csak annyit használta míg regisztrált!
    Az idő majd eldönti a kérdést!
    Én is osztogattam most meghívókat, kapott friss reges is!
    Várom a fejleményeket. Én magamból kiindulva bízom az emberekben,remélem nem csalódom!

13. rambo / Guest

sassmadár üdv!
    Tudod van egy közmondás: ha egyszer meg csip a kigyó akkor a gyik is meg csiphet
    Én őszintén nem anyira bizok az emberekben, de saját kárán tanulhat az ember:tef293:
    Egy próbát szerintem megéri

14. sassmadár /

Kapott lájkok:
    225
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    villanyszerelő
    Lakhely :
    Ózd
    Amikor friss reges voltam nekem is sokan adtak meghívót az öregek!
    Igaz miattam senkit nem büntettek meg!
    Egyszer mindenki kezdő! Kapjon mindenki egy esélyt és majd kiderül milyen ember!
    A legnagyobb oldalakra persze nem újoncként kerültem be, vigyázok is rájuk!

15. rambo / Guest

Az igaz én is igy voltam,öregek akik rég ott voltak egy fórumon,, de méregelni kell hogy kinek adj az ember
    Igaz nem mindegyik ember egyforma

16. sassmadár /

Kapott lájkok:
    225
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    villanyszerelő
    Lakhely :
    Ózd
    Mérlegeld a dolgot,jól gondold meg és dönts!
    Ha beakarnak csapni úgyis becsapnak!
    Az infón előfordult hogy öreg motoros is csalt!
    Addig segítőkész volt, rendes ember amíg meg nem szerezte amit akart utána lelépett!
    Ha kell nekik a hívó (csalónak) úgyis addig mézes-mázoskodik míg meg nem szerzi!

17. rambo / Guest

Hm Be lehet csapni az embert de csak egyszer lehet többet nem..... nem ám

18. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Sziasztok!

Örök téma, örök igazságokkal és igazságtalanságokkal!
    Örök dilemma, először tele bizalommal majd tele aggodalommal.
    Pedig csak egy torrent oldalról van szó ami nem a világ.
    Viszont aki meghívót ad kockáztathatja kedvencei egyikét.
    Bizalommal adja ám a kis ördög nem alszik.
    Ott motoszkál a fejekben:
    - Vajon jó kezekbe került, nem hoz kellemetlen helyzetbe a meghívottam? Stb.!
    S ahogy rambo mondta:
    "ha egyszer meg csip a kigyó akkor a gyik is meg csiphet"

Ettől kezdve senki nem lesz már az aki volt, mert a kisördög nem hagyja nyugodni.
    Így válik adakozóból aggódóvá az ember.
    Mert ha nem is a világ egy torrent oldal, nincs olyan ember aki őrülne akár egynek az elvesztésének is.
    Nincs olyan aki a befektetett energia után csak úgy simán lenyelné a gombócot.

19. rambo / Guest

Egy torrentel nem a világ vége.. és nem dől össze és nem szakad ránk az ég
    Szerintem azért vagyunk itt UTS-en hogy adjunk és kapjunk ha kell vakami,,,, és adok nyugot szivelbárkinek
    3éve vagyok ott lassan 4 lesz,,, azért vagyunk itt mind mindenki hogy adjon és kapjon csak jó sziveségből ne dobja meg kővel,,,, dodja vissza kenyérel...
    És ugy gondolom hogy adok :tef293:

20. Victory1995 / Torrentező

Kapott lájkok:
    780
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Valaki tudna erre egy ésszerű magyarázatot adni?
    Van a BeLoad és van a Giga Torrent
    A beloadnál rámegyek hogy Seeder: 600 meg 500 de van mikor 1000 seeder is van 1-1 torrentnál és giga torrentnél rámegyek a Seedere: 400 meg 300 seeder van 1-1 torrentnél mind a kettőnél végig lapozok párat és még mindig a beloadnál van a tobb seeder. De akkor hogy a rákba lehet a Giga torrentnek 2szer - 3szor annyi Kapcsolatja. Mikor szinte 2 szer annyi a seeder a beloadba ránézésre. Ezt én nagyon nem értem. Szerintem a giga csal a kapcsolatokkal.

Címkék :