Csung feladta, Federer játszik Ciliccsel a döntőben

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2018. január 26..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    A második szettben, Roger Federer 6-1, 5-2-es vezetésénél, hosszú ápolás után feladta az elődöntőt az Australian Openen a dél-koreai Csung Hje On. A 21 éves ázsiai teniszező vízhólyaggal bajlódott, sokáig ápolták, visszament még a pályára, de nem tudta folytatni a játékot. Így megismétlődik a tavalyi wimbledoni döntő: Marian Cilic és Roger Federer küzd meg az idei első Grand Slam-trófeáért.

A koreai teniszezőt két játékkal korábban hosszan ápolták a talpán keletkezett vízhólyag miatt, így mindössze 64 percet töltöttek a pályán.

A 36 éves, címvédő Federer hatodszor nyerheti meg az év első Grand Slam-tornáját, ha a vasárnapi fináléban legyőzi a horvát Marin Cilicet. A svájci sztárnak ez lesz pályafutása 30. GS-döntője.

A közönség csalódottan vette tudomásul, hogy Csung feladtaForrás: AFP/Saeed Khan

A rövid meccs után Roger Federer elismerően nyilatkozott ellenfeléről. "Az első szett normálisan ment, nem gondoltam, hogy bármilyen problémája van. A saját játékomra próbáltam koncentrálni, de éreztem, hogy a második szettben lassabban mozog. Tudom, milyen ez, amikor a fájdalom egyszer elér egy olyan pillanatra, hogy nem lehet tovább játszani, esélytelen volt, hogy visszajöjjön. Nem gondoltam, hogy feladja a meccset. Boldog vagyok, hogy döntőt játszhatok."

Vízhólyag miatt nem folytatódott a dél-koreai álomForrás: AFP/William West

Roger Federer szerint nagy jövő áll a fiatal dél-koreai előtt. "Hihetetlen a hozzáállása, amit művel a pályán, ezért is lepődött meg talán mindenki, hogy feladta, nagyon jó játékos már most is, sokat fogunk még hallani róla. Jól játszott, hogy miért verte meg az eddigi ellenfeleit."

Federer pályafutása 30. Grand Slam-döntőjére készülhetForrás: AFP/Saeed Khan

Let's block ads! (Why?)

Forrás...