A korábbi világelső Novak Djokovic visszalépett az Abu-Dzabiban zajló bemutató férfi tenisztornától. A torna honlapjának pénteki beszámolója szerint a 12-szeres Grand Slam-torna győztes szerb játékos orvosi tanácsra hozta meg a döntését. "Nagyon csalódott vagyok, hogy kénytelen voltam lemondani a szereplést. Szeretem ezt a tornát, és már nagyon vártam, hogy Abu-Dzabiban versenyezzek, de az orvosaim szerint a könyökömnek több időre van szüksége a gyógyuláshoz" - nyilatkozta Djokovic. Hozzátette, az elmúlt néhány nap folyamán ismét fájdalmat érzett a könyökében, ezért folytatnia kell a terápiát. "Izgatottan vártam, hogy ismét hivatalos mérkőzést játszhassak, élveztem a felkészülést, de kénytelen vagyok elfogadni ezt a helyzetet, és várom, hogy a kezelések eredményre vezessenek" - magyarázta. Novak Djokovic nagyon pechesForrás: AFP/Andrej Isakovic A világranglistán jelenleg 12. Djokovic legutóbb a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára július 12-én, ahol a második szettben feladta a cseh Tomas Berdych elleni meccsét. Két héttel később bejelentette, hogy könyöksérülése miatt idén már egyetlen tornán sem indul. Pénteki nyilatkozatában kiemelte, napokon belül eldönti, melyik versenyen kezdi meg a következő szezont. Az AFP francia és a Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint is kétségessé vált a részvétele a január 15-én kezdődő ausztrál nyílt bajnokságon. A spanyol Roberto Bautista ellenfele a szerb teniszező visszalépése miatt Andy Murray lesz az abu-dzabi bemutatótorna elődöntőjében. A 30 éves Djokovic mellett Abu-Dzabiban tért volna vissza a svájci Stan Wawrinka, a kanadai Milos Raonic és a spanyol Rafael Nadal is, de mindannyian lemondták a szereplést. Let's block ads! (Why?) Forrás...