Édességek

A témát ebben részben 'Gasztronómia' Dark Angel hozta létre. Ekkor: 2014. január 08..

  1. Dark Angel / Guest

    Tied a szó!
     
  2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,875
    Kapott lájkok:
    2,432
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    egyik finom édesség , ami inkább süti lenne...

    Francia krémes

    [​IMG]

    Hozzávalók 36 x 24 cm-es kapcsos tepsihez

    A tésztához
    500 g
    leveles tészta

    A vaníliakrémhez
    1000 ml tej
    8 tojás
    300 g cukor
    100 g finomliszt
    1 rúd vanília
    25 g zselatin


    A tejszínhabhoz
    400 ml tejszín
    2 evőkanál porcukor
    2 csomag habfixáló


    A mázhoz
    1/2 kávéskanál instant kávé
    5 evőkanál tej
    200 g cukor
    70 g vaj


    A tésztát kétfelé vesszük, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk és egyenként megsütjük.
    Egyiket a tepsi aljába tesszük.
    A mázhoz a tejben feloldjuk a kávéport, majd a cukorral együtt felforraljuk és lassú tűzön, kevergetve
    8-10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és gyors mozdulatokkal a másik lapra kenjük.
    Pár percet várunk, hogy kicsit szilárduljon a karamell, majd éles késsel felszeleteljük.
    A vaníliakrémhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 150 g cukorral kemény habot verünk.
    A tojássárgáját 150 g cukorral, a liszttel és a vaníliával tálba mérjük és 200 ml tejjel csomómentesre kikeverjük.
    700 ml tejet felforralunk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és lassú tűzön főzve besűrítjük.
    A maradék 100 ml tejben felforrósítjuk a zselatint, a forró krémbe keverjük, majd az egészet a tojásfehérjéhez öntjük és összedolgozzuk.
    Az így kapott vaníliakrémet a tepsibe borítjuk, elsimítjuk, és egy éjszakára vagy legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
    A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, bevonjuk vele a vaníliakrémet, elhelyezzük rajta a karamellmázas tetőket, és felszeleteljük
     
  3. Termeszet /

    Csatlakozott:
    2018. július 21.
    Hozzászólások:
    45,683
    Kapott lájkok:
    260
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    ALBÁN KRÉMES

    [​IMG]


    HOZZÁVALÓK

    • A tésztához:
    • 7 db tojássárgája
    • 20 dkg cukor
    • 12 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • A krémhez:
    • 4 ek cukor
    • 2 csomag vaníliás puding
    • 7 db tojásfehérje
    • A habhoz:
    • 5 dl habtejszín
    • 2 csomag habfixáló
    • 1 csomag vaníliás cukor

    ELKÉSZÍTÉS

    • A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a szódabikarbónát. Beleöntjük egy tortaformába vagy tepsibe és 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
    • Amíg sül a tészta, fél liter vízben felfőzzük a cukrot és a vaníliás pudingot. A tojásfehérjéket felverjük, és még melegen belekeverjük a pudingot.
    • Ha a tészta megsült, a krémet rákenjük, majd még 5 percre visszatesszük a már kikapcsolt sütőbe.
    • A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral felverjük, és a kihűlt süteményre kenjük, végül megszórjuk kakaóporral, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
     
  4. lena61 / hóbagoly

    Csatlakozott:
    2020. április 09.
    Hozzászólások:
    1,093
    Kapott lájkok:
    338
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Lakhely :
    Somogy megye
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    [​IMG]

    Gumi Torta !

    HOZZÁVALÓK
    • Hozzávalók:
    • 1 csomag zselatin
    • 6 tojás
    • 12 evőkanál cukor
    • 5 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • 4 dl tejföl
    • málnaszörp vagy ételszínező
    ELKÉSZÍTÉS

    • Elkészítés: 1. 1 csomag zselatint 3 dl vízben forráspontig melegítünk.

      2. 3 egész tojást 4 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, a végén 1 dl zselatint adunk hozzá. Kivajazott tortaformába öntjük, és hűtőbe tesszük.

      3. 3 egész tojást 4 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 2 evőkanál kakaóval jól kikeverünk, majd 1 dl zselatint adunk hozzá. Az előző réteg tetejére öntjük, visszatesszük a hűtőbe.

      4. 4 dl tejfölt, 4 evőkanál cukrot, 3 csomag vaníliás cukrot jól kikeverünk, 1 dl zselatint adunk hozzá, és az előző réteg tetejére öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
    [​IMG]
    MEGJEGYZÉS
    Figyeljünk arra, hogy a rétegek meg legyenek kötve, mielőtt a következő réteget ráöntjük. Tetejére pedig lehet gyümölcsöt is tenni.

    [​IMG]Sajtkrumpli
     
    • Like Like x 1
  5. lena61 / hóbagoly

    Csatlakozott:
    2020. április 09.
    Hozzászólások:
    1,093
    Kapott lájkok:
    338
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Lakhely :
    Somogy megye
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    [​IMG]
    Almás-pudingos kekszes szelet recept


    Hozzávalók:




      • 50 dkg háztartási keksz
      • 1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
      • 1 tk őrölt fahéj
      • 12 dkg kristálycukor
      • 1 ek mazsola
      • 4 csomag vanília pudingpor
      • 2 ek citromlé
      • 15 dkg étcsokoládé
    Elkészítése:

    Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

    A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

    Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

    A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

    Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

    Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.

     
Címkék :