Elbukott a szesztilalom lovagja Mi történik egy kisvárosban, ahol 130 év után oldják fel az alkoholtilalmat? Miért borzadt el a magyarokon a tiltás védelmez?je? Az amerikai Damascusnak nemcsak a neve, hanem az italhoz való viszonya is érdekes. Riport az egykori száraz városból. Gary Richard nem híve a modern kor vívmányainak. Nem használja az internetet, amelyet egyébként is csak "valamiféle dolognak" hív. Nincs számítógépe sem, mert jobban szereti papíron intézni az ügyeit. Mobiltelefonja ugyan van, de a készülék olyan régi, hogy kiálló antenna van rajta, és Richardnak a szája közvetlen közelében kell tartania a mikrofont ahhoz, hogy a vonal másik végén is hallják. A 61 éves, ?sz hajú férfi a társadalmi kérdésekben is hasonlóan konzervatív. ? volt az egyik leghangosabb ellenz?je annak, hogy enyhüljön az alkoholkorlátozás a településen, ahol él. A Maryland államban, Washington közelében található városban több mint 130 éven keresztül nem lehetett alkoholt árusítani, és bár az elmúlt évtizedekben többször is megpróbálták visszavonni a tilalmat, mindig kudarcot vallottak. Egészen tavaly novemberig, amikor egy helyi népszavazáson végül az alkohol forgalmazását engedélyez? törvényjavaslat támogatói kerültek többségbe. Többé nem száraz város A jogi változás lehet?vé tette, hogy a helyi éttermek bort és sört árusítsanak. A szeszes italokra - például a whiskeyre vagy vodkára - nem terjed ki az engedély, és a boltok továbbra sem forgalmazhatnak semmilyen alkoholt. Ha valaki otthonra akar vásárolni, akkor ez után is ugyanúgy át kell mennie valamelyik közeli város boltjába, mint korábban. De ezzel a viszonylag enyhe lazítással is kikerült a település az úgynevezett száraz városok köréb?l. Így nevezik az Egyesült Államokban azokat a településeket, ahol nem árusítanak alkoholt. http://www.origo.hu/nagyvilag/20130618-riport-a-marylandi-damascusbol-az-alkoholtilalom-feloldasarol.html PETH? ANDRÁS (WASHINGTON)2013. 06. 18. 23:57
Elbukott a szasztilalom lovagja Sziasztok! Mi lenne itt nálunk,f?leg falun,ha ez a rendszer m?ködne? Nemhogy a közeli városba nem kell átmenni,hanem kevés az a hely,ahol nincs párszáz méteren belül újabb kocsma,vagy valamilyen alkohol fogyasztására alakalmas helység. Milyen kotyvasztások folynának,amit biztosan nem lehetne büntetni?
Amissok és társai jutnak az Amissok és társai jutnak az eszembe , ha egy ilyen közösségbe kellene élnem akkor lehet hamar baltás gyilkos lennék , de a viccet félretéve mindegy hol élsz akkor is lesznek olyan törvények ami nem kedvez? az ott él?k nagy részének , nálunk is lenne példa szép számmal a logikátlan el?írásokra .
mi lenne? Szia Norbi! Mi lenne nálunk?? Ahogy mindennap az ismer?seimet látom(jó igaz csak néhányuknál fedezek fel kábúltságot ) egyszóval válaszolnék!Néhány emberkénél katasztrófa!
Néha eljátszom a gondolattal Néha eljátszom a gondolattal mi lenne ha én is ezt a sportot ?zném, aztán veszek egy üveg sört és az els? pohár után elvesztem a lelkesedésem , ez nagyjából 14 éve így van , nem tudom melyik lenne nagyobb katasztrófa az alkohol tilalom vagy az hogy az internet leállna egy két hétig .
internet Szia Atlantisz! Nálam egyértelm? a válasz! Mivel nem ihatok sört(lisztérzékeny vagyok),nem szeretem a bórt,a vodka meg borsos árú ,így nálam az lenne a katasztrófa,ha elvennék az internetet!
Atlantisz--re Sziasztok! Azt hiszem ezen kérdés eldöntésénél még egy adott embernek is id?szakonként változó lehet a véleménye.(amit sok tényez? befolyásolhat) Ha kb. 10 éve lett volna feltéve ez a kérdés,akkor azt mondtam volna,hogy az alkohol,most azt mondanám,hogy a nett.
döntöttem sziasztok Én máris döntöttem, inkább fagyit készitettem,áfonya-málnával és csokis-vaniliásat és itókának. ..hmmm...jégkockával, hidegen: citromos-mentás szörpöt... és még finom citromos bodza szirupot ( ez még áll 3 napot érlel?dni ) ...feny? szörppel...ásványvizzel higitjuk ( borviznek nevezzük )
klarensz-re Szia! Igen ismer?s! Nálatok anno beleestem egy-két ilyen kifejezési,elnevezési csapdába eleinte ezen kívül is pl. amikor egy csaj azt mondta,hogy elkapta a nagyid?,én akkor sem arra gondoltam,hogy viharba került.
re:elkapta a nagyid? apropo nagyid? engem tegnap tényleg elkapott zugott a jéges?, nem lehetett látni 10 m-re sem, fák döltek ki az úton, félelmetes volt. ) bent ültem az autóban ...és van egy nagyon szép népdal is: Gyergyóditró fel?l jön egy fekete felh?, ne félj barna kislány ,mert meg ver a nagyes?, .....
klarensz-re Fantasztikus telepatikus képességeim lévén megéreztem,hogy ez történt veled,ezért hoztam fel ezt a példát.