Sokunk kedvence a fájlmenedzserek egyik legkezesebbike, a Total Commander. Most egy új versenyz?t mutatunk, amelyik tudásában még felül is múlja az el?bbit. Nem véletlenül cseng ismer?sen a Multi Commender neve, ez a fájlmenedzser bizony a Total Commandernek kíván konkurenciát állítani. Az ingyenes programot töltsük le, és az exe fájlra kattintva telepíthetjük. A program indulásakor eldönthetjük, milyen módban fogjuk futtatni ezek a billenty?kombinációkban különböznek egymástól, illetve abban, melyik fájlkezel?re (Total Commander, Windows Explorer) hasonlítanak. Mi a Total Commanderre hajazót választottuk, és valóban, egy hozzá nagyon hasonló, két részre osztott felülettel találkozhattunk, ám hamar kiderült, hogy jóval több funkciót használhatunk, mint öregebb társánál. Ha például ráállunk egy fájlra vagy egy mappára az egérrel, egy kis ablakban azonnal látjuk annak létrehozási idejét és az attribútumát. A fájlkezel?ben amúgy hasonló m?veleteket végezhetünk, mint a Total Commanderben, és a puska azaz hogy melyik billenty?t kell megnyomnunk mindig ott van a szemünk el?tt, az ablak alsó részében (ez is olyan, mint a Total Commandernél, viszont a lista jóval b?vebb). Másoláskor is több információt kapunk, mint korábban, hiszen láthatjuk a kopizott fájl méretét, és azt is, hogy milyen sebességgel történt a másolás. Err?l az alsó részr?l közvetlenül is elérhetjük a Feladatkezel?t, a Notepadet és a Számítógép-kezelést. Nincs szükség többé a Run menü használatára, ha el szeretnénk jutni a Rergistrybe, ugyanis egyetlen gombnyomással az egyik ablakfélben már meg is jelenítette azt a program. Még egy kis számológépet is elérünk innen. A fájlok kiválasztása is roppant egyszer?: lehet?ség van valamennyi fájl kijelölésére, a kijelöltekkel ellentétes irányú kijelölésre, s?t még azt is meghatározhatjuk, hogy egy mappán belül valamennyi képet vagy valamennyi MP3-asfájlt jelölje ki a Multi Commander. És ez még csak a kezdet, pontosabban az alsó gombsor, ugyanis még nem említettük a fels? menüsorban rejl? lehet?ségeket. Ami kifejezetten érdekes: még egy kis képszerkeszt? eszköz is megbújik itt, és például közvetlenül innen forgathatjuk meg a kijelölt fotókat, de ugyancsak egyszer?en kereshetünk duplikátumokat, átnevezhetünk fájlokat, kikalkulálhatjuk a mappák méretét, és ha ez még nem volna elég, egy keres?je is van a programnak, amellyel teljesen átnézethetjük mappáinkat, ha nem találnánk egy állományt. Összességében elmondható, hogy a program valóban tudja mindazt, amit a Total Commender, és minthogy még többet is kínál annál, ráadásul egy fillért sem kell fizetni érte (és belép? billenty?-leütések kérésével sem szórakoztat), érdemes elgondolkozni egy cserén. 2012. október 08., hétf?, 10:00 Szerz?: hvg.hu
Totalcommander Hát az a sok gomb nem valami tetszet?s az alján. Elveszi a teret a tartalom áttekinthet?ségét?l. Bár gondolom kiszedhet?. Kicsit hajaz ez a progi a total commander Ultima prime-ra, igaz az csak egy buherált TC.
Nem tudom Nem tudom nem próbáltam ezt a progit,de a commandernek annyiféle beépül? pluginja van( ami letölthetö) nem hiszem hogy ez jobblenne.Föleg hogy legalább 15 éve használom a commandert,én valoszinü nem váltok,de mondom még nem probáltam! Kiprobáltam! :~ most már biztos hogy nem váltok!
Én is maradok ! Én is probáltam , de valahogy nem jön be ! Commander + Filezilla marad nálam is ! Üdv !
tc régota ez van és semmi bajom vele. total commander ultima prime 5.0 igy nem váltok amik vannak a gépemen azok jol el vannak egymással soha nem birta eddig egy win 7 2009 decemberi telepités.