Ismersz valakit aki ételallergiás? Milyen szokásokat vagy módszereket talált ki a problémás ételek elkerülésére. Mennyire érzékenyen reagál a szervezete? Mire allergiás? Mit javasolnátok egymásnak?
Barátnőm a gombás ételekre allergiás és piros kis pöttyök jönnek elő a testén, főként a kézfején ha gombából készült ételt fogyaszt.
A hagyományos mustár (sima Globus vagy Univer stb). Másnapra bedagadnak az ajkaim tőle, mint az ajakfeltöltés A dijoni általában nem okoz ilyet, bár nem kísérletezek, ugyanazt a márkát használom, ami már bevált.
Hál' Istennek nem vagyok semmire sem allergiás! Régebbi (volt) szomszédom volt lisztérzékeny és fehérje (tojás, tejfehérje) allergiás. Talán fontos dolog az, hogy megnézzük az általunk vásárolt terméken annak összetevőit. Itt nem az 'E' kezdetű 12456 stb állatságokról beszélek hanem a szója (fehérjepótlék) és zselatin, emulgálószer, aroma, ízfokozó adalékokról. Nagyjából: minden, ami mesterséges! Ezektől lehet allergiát kapni.
Én semmire nem vagyok allergiás, még a vasszögre sem. Asszony viszont sokmindenre; magvasok, hal, stb. Szerencsére nem különösebben, így csak arra kell vigyáznia, hogy mértéket tartson.
Bocsi de étel alergiáról beszélnek woot. [DOUBLEPOST=1452420851,1452420724][/DOUBLEPOST]Hál isten nem tudok róla,hogy lenne
Ételek közül idáig még semmire sem voltam allergiás; hál' Istennek! Egyszer jött allergiás reakcióm tojásrántottára, amikor előző nap kullancs encefalitis ellen kaptam védőoltást. Ez viszont 1-2 nap elmúlik. Saját véleményem szerint bizonyos állati, de mesterséges fehérjére vagyok / lehetek allergiás: az ún. olcsó szalámik váltanak ki nálam hasmenést még aznap délután, vagy másnap reggel. Mondjuk úgy baromfi párizsi (főleg) amely csirkehúst nem látott, csak szójaport és állományjavítót, mesterséges proteint, tojásport és "állományjavítót" + zsiradék és meghatározhatatlan vágóhídi melléktermékek (bőnye, ín, lefejetett zsír, bél és a képzelet által fel nem fogható anyagok a cigarettacsikktől a munkáskesztyűig, egér, patkány, hulladékok). Miért-e kirohanás? Rokonom 9 hónapig dolgozott a helyi vágóhídon. Felmondott, mert nem tudta elviselni azt, hogy milyen mocskot kell kiadni a keze közül. Nyáron: - állott és légylárvákkal teli húst Télen: - kényszer vágott beteg állatok húsát Kínai mondás: "- Az vagy, amit eszel!"