Forma 1

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. március 17..

1. konda /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Forma?1M1 - 2013-03-16 -

Forma?1
    M1 - 2013-03-16 - 00:00:00

Ausztrál nagydíj Szabadedzés Közvetítés Melbourne-b?l, felvételr?l.

2. Jozsef78 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    versenynaptar

frediw wrote:

F1 versenynaptár 2013​

Dátum

Nagydíj​

Helyszín​

2013 március 17.

Ausztrál Nagydíj

Melbourne

2013. március 24.

Maláj Nagydíj

Szepang

2013. április 14.

Kínai Nagydíj

Shanghai

2013. április 21.

Bahreini Nagydíj

Szahír

2013. május 12.

Spanyol Nagydíj

Barcelona

[center]2013. május 26.

[center]Monacói Nagydíj

[center]Monte Carlo

[center]2013. június 9.

[center]Kanadai Nagydíj

[center]Montreal

[center]2013. június 30.

[center]Brit Nagydíj[/center]

Silverstone[/center]

2013. július 7.[/center]

Német Nagydíj[/center]

Nürburg[/center]

2013. július 21.[/center]

N/A[/center]

N/A[/center]

2013. július 28.​

Magyar Nagydíj​

Mogyoród​

2013. augusztus 25.​

Belga Nagydíj​

Francorchamps​

2013. szeptember 8.​

Olasz Nagydíj​

Monza​

2013. szeptember 22.​

Szingapúri Nagydíj​

Szingapúr​

2013. október 6.​

Koreai Nagydíj​

Yeongam​

2013. október 13.​

Japán Nagydíj​

Szuzuka​

2013. október 27.​

Indiai Nagydíj​
    >
    Új-Delhi

2013. november 3.

Abu Dhabi Nagydíj

Abu Dhabi

2013. november 17.

Amerikai Nagydíj

Austin​

2013. november 24.​

Brazil Nagydíj​

Sao Paulo​

Szia frediw! En is koszike a remek infot. Nagyon jo kis tablazat az idei futamrol. Lesz program hetvegere.

3. frediw / Guest

A Red Bull dominált

A Red Bull dominált, a Mercedesek lerobbantak

Sebastian Vettelnek úgy is sikerült megfutnia a leggyorsabb kört az Ausztrál Nagydíj második edzésén, hogy els? szuperlágy gumis próbálkozását meg kellett szakítania. Mögötte csapattársa végzett, a harmadik Nico Rosberg hátránya megközelítette a fél másodpercet. A Mercedesnek mindkét autója elromlott az utolsó percekben.

Sebastian Vettel kicsit aggódva nyilatkozott az el?szezoni tesztek után, mert szerinte nem volt tökéletes a Red Bull felkészülése, de az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapja alapján optimistábban térhet nyugovóra az els? id?mér? el?tt: az els? tréning után a másodikon is ? végzett a tabella élén, ezúttal csapattársát, Mark Webbert megel?zve.

Délután szokás szerint a keményebb, jelen esetben a közepes keménység? gumikon kezdték meg a gyakorlást a versenyz?k, majd átváltottak a szuperlágy keverékre. Vettel mindkett?vel a leggyorsabb volt, a puhább gumikkal ráadásul úgy, hogy az els? kísérleténél, amikor elvileg a legjobb állapotban voltak az abroncsok, visszavett a tempóból, mert utolért egy másik autót.

A 2. helyezett Webber lemaradása 0,264 másodperc volt, a 3. Nico Rosbergé pedig már 0,414. A Lotusok látszólag jó formában vannak, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is megel?zte a Ferrari párosát, amelynek gyorsabbik tagja ezúttal Fernando Alonso volt.

A Red Bull mögötti mez?nyt azonban hiába vezette a Mercedes, a csapatnál aggodalomra adhat okot, hogy az edzés utolsó perceiben Lewis Hamilton és Rosberg autója is megállt. Hamilton egyébként nem tudta teljesen kihasználni a szuperlágy gumikban rejl? lehet?séget, ugyanis legjobbnak t?n? körében kicsúszott a bukótérbe a 9-es kanyarnál.

Nála is rosszabbul járt az újonc Giedo van der Garde, aki a kavicságyban ragadt a korai hibája után, így nem sok tapasztalatot szerzett. Webber és Jean-Eric Vergne viszont megúszta, hogy hasonló sorsra jusson - ?k meg tudták fogni az autót egy megpördülést követ?en.

A középmez?ny a jelek szerint idén jobban leszakadt az élbolytól, mint a korábbi években: míg a négy leggyorsabb csapat - a Ferrari, a Lotus, a Mercedes és a Red Bull - pilótái egy másodpercen belül maradtak egymáshoz képest, a Force Indiánál versenyz? Adrian Sutil kivételével mindenki másnak legalább két másodperces volt a hátránya Vettel mögött.

Szombaton a csapatoknak még egy órája lesz felkészülni az Ausztrál Nagydíj kvalifikációjára és futamára. A gumikopásra többen panaszkodtak az edzések folyamán, de a Pirellinél az adatok alapján arra számítanak, hogy két-három bokszkiállásal kényelmesen teljesíthet? az 58 körös táv.

4. frediw / Guest

Elégedetten nyitotta az évet a Ferrari

Elégedetten nyitotta az évet a Ferrari

Felipe Massa autójában délután elromlott a KERS, de már az év els? edzésnapján nyilvánvalóvá vált, hogy a Ferrari sokkal er?sebb, mint egy éve ilyenkor.

A Ferrari pozitív érzésekkel zárta a 2013-as szezon els? edzésnapját Melbourne-ben, miután bebizonyosodott, hogy sokkal jobban állnak, mint egy évvel ezel?tt, amikor nem igazodtak el az új autójukon, és több másodperc volt a lemaradásuk.

Az Ausztrál Nagydíj péntek délel?tti szabadedzésén Felipe Massa csupán 78 ezredmásodperccel maradt le az élen végz? Sebastian Vettelt?l, s bár délután már csaknem egy másodperces hátránnyal csak a 8. helyen végzett, egy m?szaki hiba nélkül lehetett volna gyorsabb is.

"Amikor a második edzésen a szuperlágy gumikon hajtottam ki a pályára, valami nem m?ködött rendesen a KERS-szel, és emiatt id?t vesztettem, ezért nem tudtam jobb körid?t futni" - mondta, de hozzátette: "Mindkét szabadedzés minden szempontból pozitív volt, még ha tisztában is vagyunk vele, hogy a hétvégén és az el?ttünk álló szezonban rengeteg dolgunk lesz."

Fernando Alonso délel?tt a 3., délután pedig a 6. helyen zárt, és csapattársához hasonlóan optimistán nyilatkozott a Ferrari formájáról. "Ez összességében nagyon eredményes péntek volt, mert rengeteg kört tettünk meg, és elvégeztük a versenyen rendelkezésünkre álló kétféle Pirelli gumi viselkedésének nagyon fontos kezdeti elemzését" - mondta.

"Az er?feszítéseinket külön segítette a kedvez?, napsütéses id?járás és a nyárias h?mérséklet. Holnapra ugyanakkor teljesen meg fog változni id?: szeles és es?s lesz, amellett sokkal hidegebb is, ami kihathat a vasárnapi versenyre is."

"Nem számítok különösebb meglepetésekre itt, mert eddig is tudtuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, és ez ma bebizonyosodott. Az autónk jól muzsikál, de tudjuk, hogy még sok a teend?nk, ha a legjobbakkal akarunk harcolni."

A technikai igazgató, Pat Fry meger?sítette Massa KERS-hibáját. "Délel?tt különféle aerodinamikai konfigurációkat teszteltünk, és foglalkoztunk a beállításokkal is, míg délután f?leg a kétféle gumikeveréket hasonlítottuk össze, mert ez kulcstényez? lesz a hétvégén" - magyarázta. "A kopás nagyon hangsúlyosnak t?nik, ami összhangban van a a Pirelli elvárásaival és a sajátjainkkal is."

5. 999kiki /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    1st ferrari

Úgy is mi leszünk az els?k ! ! ! :tef293:

6. frediw / Guest

1st ferrari

Köszi barátom

7. kiscsibe /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Forma-1

Alonso mint mindig, nagyon diplomatikusan nyilatkozik az esélyekr?l.
    A csapat nagyon keményen dolgozott, az autó jól m?ködött és a közönség csodálatos volt....na és a gumik is.....
    Sajnos (legalábbis nekem sajnos) a Ferrari egy kicsit gyengélkedik a régebbi eredményekhez képest, melyeket Schumacher ért el.
    Talán több pénzt kapott akkor a Ferrari fejlesztésekre??
    Talán jobb szerel?csapat dolgozott a "m?helyben"..
    Sok minden változott azóta, hogy a "klasszis" visszavonult.(Schumi)
    Most így az idény kezdete el?tt én optimistán gondolok az elkövetkez? szezonra.
    A csapat biztosan kit?n? munkát fog végezni, az autó is jól teljesít majd, a közönség szurkolása szeretete fantasztikus lesz.
    Így a lehet?ség Alonso kezében remélem ott lesz, a jó eredmények eléréséhez.

UI: Hajrá Alonso..... :tef293:

8. aron500 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Elkezdték az id?mér?t, de csak vasárnap fejezik be

Elkezdték az id?mér?t Melbourne-ben, de csak vasárnap fejezik be

Az es?s szabadedzés után újabb záporok csaptak le az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó melbourne-i Albert Parkra, ahol a hivatalos id?mér? edzésb?l csak az els? szakaszt tudták megtartani, a másodikat és a harmadikat elhalasztották. Folytatás vasárnap helyi id? szerint délel?tt 11-kor, magyar id? szerint hajnali egykor. Futam reggel 7-kor.

Visszaütött Ausztráliában, hogy az európai közönség miatt kés? délutánra tették a Formula–1-es idénynyitó szombati id?mér? edzését, az es?k miatt ugyanis addig kellett szüneteltetni a tréninget, hogy besötétedett, és a második és harmadik szakaszt át kellett tenni vasárnap délel?ttre.

A zárás helyi id? szerint 11 órakor lesz, ami azt jelenti, hogy magyar id? szerint hajnali egykor kezd?dik a negyedórás második szakasz, és utána lesz a tízperces zárás. A futamot hat órával kés?bb rendezik meg. A meteorológiai jelentések szerint az id?mér?t megzavaró es?zóna a vasárnap kora reggeli órákban elhagyja Melbourne-t, de hideg leveg?t hagy maga mögött.

A korai folytatásra nem kell igyekezniük a Marussia és a Caterham szerel?inek és mérnökeinek,hiszen mindkét pilótájuk kiesett. Hozzájuk csatlakozott a williamses Pastor Maldonado és a Sauberjét összetör? Esteban Gutiérrez.

A megtartott els? szakasz legjobbja Nico Rosberg volt a Mercedesszel.

ui.: Hajrá Alonso!!!

9. 999kiki /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    A Red Bullé az els? rajtsor Melbourne-ben

Sebastian Vettel megközelíthetetlen volt a vizes körülmények között kezd?d?, de száraz pályán befejez?d? elhalasztott id?mér?n, kényelmes el?nnyel szerezte meg a pole pozíciót a magyar id? szerint reggel 7 órakor rajtoló Ausztrál nagydíjon

Vasárnap végre kiderült, hogy milyen rajtsorrendben állhatnak fel az autók a magyar id? szerint reggel 7 órakor kezd?d? Ausztrál Nagydíjra, miután a körülmények szombaton nem tették lehet?vé, hogy a teljes id?mér?t lebonyolítsák.

A mai napon is nedves pálya fogadta a mez?nyt az Albert Parkban, de a Q2 kezdetére elállt az es?, és ahogy száradt a pálya, egyre jobb körid?ket lehetett elérni. Sokáig azonban nem volt jó döntés bevállalni a szuperlágy gumik használatát, a velük kísérletez? versenyz?k szinte kivétel nélkül kiestek a Q2-ben. A legpuhább slick keveréknek csak a Q3 utolsó perceiben jött el az ideje, amikor a folyamatosan záporozó, jobbnál jobb körid?k közül végül a címvéd? Sebastian Vettelé nagy különbséggel lett a legjobb.

"Nem volt egyszer? ilyen körülmények között" - mondta Vettel. "Volt két jó menetem, egy az intereken, egy a száraz pályás gumikon, elkaptam a fonalat. Az autó balansza olyan volt, mint pénteken, ezért örültem, és keményen támadtam a megfelel? körben."

A német pilóta négy tizedmásodpercet vert a másik Red Bullt vezet? Mark Webberre, aki további két és fél tizeddel el?zte meg Lewis Hamiltont. Hamilton elégedettségét fejezte ki a Mercedes fejl?dése miatt, szerinte a csapat "hihetetlen munkát végzett tavaly óta". Az Ezüst Nyilak másik versenyz?je, Nico Rosberg a vizes Q2-ben még meg tudta futni a legjobb id?t, de a Q3-ban kikapott a két Ferraritól is, amelyek közül ezúttal Felipe Massa autója végzett el?rébb, mindössze három ezredmásodperccel Fernando Alonso el?tt. "Egyértelm?en pozitív, hogy a negyedik rajthellyel kezdhetem a szezont" - értékelt a Sky Sportsnak a brazil, aki a dobogót célozza meg.

?ket és Rosberget a két Lotus követte Kimi Räikkönen-Romain Grosjean sorrendben, megel?zve Paul di Restát és Jenson Buttont. Button megúszta a szuperlágy gumis kalandot a Q2-ben, id?ben visszaváltott az intermediate típusra, a Q3-ban viszont csak utolsó lett. A Vettelt?l mért közel három másodperces lemaradása meglepte, ugyanis úgy érezte, az autó "balansza nem volt rossz", és azt mondta, "nagyon jó kört rakott össze."

Csapattársa, Sergio Pérez azonban pórul járt a szuper lágy gumikkal a Q2-ben, és csak a 15. helyr?l rajtolhat els? versenyén a McLarennel.

A futamra száraz id?járás várható, de nem kizárt némi csapadék sem. Érdemes lesz figyelni rá, hogy míg az els? tíz helyr?l induló versenyz?nek az id?mér? végén használt szuper lágy gumikkal kezdenie a távot, a mögüle rajtolók választhatnak, hogy egy garnitúra friss szuper-lágy vagy közepes keménység? abroncsot raknak fel a rajthoz. A Pirelli szerint els?sorban utóbbit érdemes használni a futamon, méghozzá a tartóssága miatt.

Végeredmény
    1. etap 2. etap 3. etap
    P Név Csap Ö P Körid? K M P Körid? K M P Körid? K
    1. S. Vettel RED 21 7. 1:44.657 11 7. 1:36.745 10 1. 1:27.407
    2. M. Webber RED 20 5. 1:44.472 10 2. 1:36.524 10 2. 1:27.827
    3. L. Hamilton MGP 22 10. 1:45.456 12 3. 1:36.625 10 3. 1:28.087
    4. F. Massa FER 16 6. 1:44.635 8 5. 1:36.666 8 4. 1:28.490
    5. F. Alonso FER 19 2. 1:43.850 10 6. 1:36.691 9 5. 1:28.493
    6. N. Rosberg MGP 21 1. 1:43.380 11 1. 1:36.194 10 6. 1:28.523
    7. K. Räikkönen LOT 21 11. 1:45.545 11 9. 1:37.517 10 7. 1:28.738
    8. R. Grosjean LOT 20 3. 1:44.284 10 10. 1:37.641 10 8. 1:29.013
    9. P. di Resta FOR 19 12. 1:45.601 10 8. 1:36.901 9 9. 1:29.305
    10. J. Button MCL 19 8. 1:44.688 10 4. 1:36.644 9 10. 1:30.357
    11. N. Hülkenberg SAU 19 13. 1:45.930 10 11. 1:38.067 9
    12. A. Sutil FOR 19 16. 1:47.330 10 12. 1:38.134 9
    13. J. Vergne STR 19 9. 1:44.871 10 13. 1:38.778 9
    14. D. Ricciardo STR 20 14. 1:46.450 10 14. 1:39.042 10
    15. S. Pérez MCL 18 4. 1:44.300 10 15. 1:39.900 8
    16. V. Bottas WIL 19 15. 1:47.328 10 16. 1:40.290 9
    17. P. Maldonado WIL 11 17. 1:47.614 11
    18. E. Gutiérrez SAU 10 18. 1:47.776 10
    19. J. Bianchi MAR 11 19. 1:48.147 11
    20. M. Chilton MAR 11 20. 1:48.909 11
    21. G. van der Garde CAT 11 21. 1:49.519 11
    22. C. Pic CAT 10 22. 1:50.626 10

10. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Melbourne 2013 rajtsorrend

http://megakepfeltoltes.com/images/470Id_337_m_r_337_Aus.jpg

11. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Melbourne végeredmény

1. Kimi Raikonnen
    2. Fernando Alonso
    3. Sebastian Vettel

12. csacser /

Kapott lájkok:
    325
    Beküldött adatlapok:
    0
    Kimi

Kimi Räikkönen régi nagy kedvencem.
    Nagyon el voltam keseredve amikor elhagyta a forma-1 et.
    De most be bizonyította hogy igen is ott a helye,remélem így folytatja tovább.

13. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Forma1

Sziasztok!
    Nos én Alonso "párti" vagyok,de nagyon örülök annak is hogy Raikonnen ennyire jó!Úgy látszik végre piszok izgalmas lesz az idény! :tef293:

14. nadal84 /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    pipus-re

Szia Pipus hát én Vettel "párti vagyok" úgy érzem ismét izgalmas idény elé nézünk a száguldó cirkusz mez?nyében!! :tef161:

15. 999kiki /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    re

miért a tavalyi nem volt az ?? :tef293: :tef293: :tef293:

16. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    hát

Szia!
    Hát nézd,tavaly az elején nagyon jó volt Alonso,és ez végett el is húzott!Persze nagyon örültem,de mégis hiány érzetem volt!Majd egyszer csak feltámadt Vettel és autója és már láttam akkor is,hogy elúszott a cím,mivel sokkal,de sokkal jobbak!
    Mostanit azért várom,hogy jobb lesz,illetve,hogy izgalmasabb,mivel úgy látom "többfrontos" lesz az aranyért való küzdelem! :tef293:

17. 999kiki /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    izgalom

izgalmas lesz ha massa nem azt hallja mindig "alonso gyorsabb,szebb,okosabb,kétszín?bb mint te" enged el :tef293: :tef293:

18. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    értem

Szia!
    Értem én!Akkor itt ez az idény,bizonyítson az is akinek te drukkolsz! :tef344: 8)

ui.:Azért valld be,hogy ezek a szavak persze a nevek nélkül igazak még néhány istállóra is! :tef344: :tef293:

19. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lesz még miért izgulni!

Sziasztok!

Sajnos csak az utolsó tizenegy néhány kört láttam!
    Majd az ismétléskor pótolom a hiányzó köröket.

Nos én Mercedes és Hamilton párti vagyok!
    Ezért is örültem az átigazolásának mivel így nem kell két csapatnak szurkolnom mint az el?z? években.
    Az F1 W04-esekt?l az edzés alapján többet vártam, de a szezon elején szép ez az ötödik hely is.

Kimiék nagyot húztak a két kiállással, és mint a végén bizonyított is övé lett a leggyorsabb kör is.
    Volt még az autóban és a gumikban is hiába futottak többet, ez tény.

20. aron500 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Sziasztok!

Nos én is Alonso "párti" vagyok úgy mit pipus, de a 2. kedvencem Raikkonen, úgyhogy örülök az 1. helyének, bár annak jobban örültem volna, ha Alonsot látom a dobogó legfels? fokán :tef293: