Forma 1

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. március 17..

1. hartigan /

Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    Javitás

hali !

Ha nem haragszik meg senki némi szerkesztés/javitást végeztem mivel az egész topic HSZ - ek aláhúzva jelent meg ... ,hogy kinél volt a hiba megtartom magamnak a lényeg a topic rendben !

Üdv

2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Massa vette át a vezetést Kínában

A Ferrari brazilja a második szabadedzésen ismét gyorsabb volt Alonsónál, ráadásul nem csak az egy körös, hanem a hosszú etapjában is. Sokáig a Mercedes uralta a pályát, de Rosberget végül Räikkönen is megel?zte.

Némi meglepetésre Felipe Massa vette át a vezetést a Kínai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, mind a rövid, mind a hosszú etapokon meggy?z? teljesítményt nyújtva a Ferrarival.

Miután a sanghaji pályát délel?tt fölényesen uralták a Mercedesek, egy ideig a második tréningen is úgy t?nt, hogy ?k vannak a legjobb formában. Ám röviddel a félid? el?tt Massa a lágy keverék? Pirellikkel 1:35.340-es kört futott, fél másodpercet verve az addig az élen álló Nico Rosbergre. Ráadásul akkor is rendkívül gyorsnak t?nt, amikor az edzés végén a versenyre készülve hosszú etapot teljesített a közepes gumikon.

Akkor körönként 5-7 tizedmásodperccel gyorsabb volt az amúgy a 2. helyen végz? Kimi Räikkönen Lotusánál, és saját versenymérnöke szerint is "hihetetlen" tempót diktált. Csapattársa, Fernando Alonso a 3. helyen zárta az edzést.

2013. 04. 12.,
    http://www.f1hirek.hu/f1/percrolpercre/20130412-f1-a-kinai-nagydij-masodik-szabadedzese-eloben.html?source=hirlevel

3. frediw / Guest

Schumacher új szerepet kapott a Mercedesnél

Schumacher új szerepet kapott a Mercedesnél

A hétszeres Forma-1-es bajnok a német márka közlekedésbiztonsági kampányának nagykövete lesz, továbbá részt vesz a közúti autókba szánt biztonsági és kényelmi fejlesztések kidolgozásában is.

Michael Schumacher 2012-ben végleg befejezte a versenyzést a Forma-1-ben. A sebesség iránti szenvedélye nem lankadt, azóta több gokartversenyen és motoros teszten is részt vett, de új feladata nem köt?dik közvetlenül a gyors vezetéshez: a Mercedes közlekedésbiztonsági kampányának nagykövete lesz, valamint szakért?ként közrem?ködik a gyártó közúti autóihoz készített biztonságtechnikai és kényelmi eszközök, f?ként az Intelligent Drive fejlesztésében.

A hétszeres világbajnok így annak a vállalatnak a kötelékében marad, amellyel lezárta F1-es karrierjét. "A jöv? sokkal jobban érdekel, mint a jelen és a múlt. A Forma-1-ben töltött id? során mindig azt mondtam, hogy nem szabad a babérjainkon ülni, folyamatosan próbálkozni kell a javulással" - nyilatkozta. "Ezt az elvet követve gyakran támaszkodhattam az autóban lév? technológia segítségére, melyet a magam javára fordíthattam."

"Éppen ezért vagyok a vezetést segít? rendszerek híve mind a versenyautókban, mint a közúti járm?vekben."

Schumacher az els?, 2006-os visszavonulása után a Ferrarinál helyezkedett el tanácsadóként, de abban a pozícióban nem igazán találta meg a helyét. Rövid ideig az olasz gyártó közúti autóinak fejlesztésében is szerepet vállalt, miel?tt 2010-ben visszatért a Forma-1-be.

4. frediw / Guest

Vettelt aggasztja a Red Bull hátránya

Vettelt aggasztja a Red Bull hátránya

A német nem volt elégedett az RB9 tempójával a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein, de szombatra javulást vár. Webber nem aggódik, szerinte csak a gumikopás nehezítette a dolgukat.

Gyakran el?fordul, hogy a Red Bull nem teljesít kiemelked?en a pénteki szabadedzéseken, általában viszonylag nehéz autóval teljesítenek hosszabb etapokat. A Kínai Nagydíj gyakorlásain azonban a szokásosnál nagyobb volt a hátrányuk: Mark Webber délel?tt 9, délután pedig 7 tizeddel maradt el a legjobb körid?t?l, Sebastian Vettel pedig még nála is lassabbnak bizonyult. A délutáni edzésen úgy végzett a tizedik helyen, hogy Felipe Massa majdnem másfél másodpercet vert az idejére a lágy gumikon.

A címvéd? az edzések után bevallotta, nem számított rá, hogy ekkora lesz a lemaradásuk. "Elég trükkös napunk volt" - mondta. "Délután egy kicsit jobban küszködtem, az élen álló srácokhoz képest nagyobb volt a lemaradásom, mint szerettem volna."

Vettel biztos benne, hogy a Red Bull szombaton jobb formában lesz, de egyel?re még nem tudja pontosan, mi okozta a vártnál lassabb tempót. "A helyzetünk nem katasztrofális, hiszen nem arról van szó, hogy sötétben tapogatózunk. Van fogalmunk arról, mit kell csinálnunk" - jelentette ki. "Két-három részleten még dolgoznunk kell, és akkor jobb formában leszünk holnap."

"Jelenleg még nincs meg a válasz, de meg fogjuk vizsgálni a mai munkánk eredményét. Az edzéseken az a célunk, hogy teljesítsük a tervezett programunkat, és minél több kört fussunk - nincs sok id?nk arra, hogy közben az adatokat is kielemezzük. Ezt az edzés után fogjuk megtenni" - magyarázta.

A délel?tti edzést a harmadik, a délutánit az ötödik helyen záró Webber sokkal elégedettebben nyilatkozott a gyakorlások után. "Jó napunk volt, sok kört sikerült futnunk" - mondta. "Volt még néhány gyors autó a pályán, de ez nem meglep?, ha figyelembe vesszük a bajnokság eddigi alakulását. "Az ausztrál szerint a Red Bullnak az els? két futamhoz hasonlóan ismét arra kell koncentrálnia, hogy megértse a gyorsan kopó Pirellik viselkedését. "Még van egy kis munkánk, de az autónk nem t?nik rossznak - csak a gumikkal kell többet foglalkoznunk."

5. frediw / Guest

A Ferrarik uralták a pályát az id?mér? el?tt

A Ferrarik uralták a pályát az id?mér? el?tt

A Kínai Nagydíj harmadik szabadedzését nagy el?nnyel nyerte Fernando Alonso - igaz, Felipe Massa forgalomba került, Lewis Hamilton az els? gyors körében elvette a gázt, Nico Rosberg pedig egy hidraulikai hiba miatt a lágy gumikon nem tudott részt venni a küzdelemben.

Fernando Alonso tetemes el?nnyel nyerte a Kínai Nagydíj utolsó szabadedzését, bizonyítva, hogy a Ferrari a pole pozíció egyik legf?bb várományosának számít. Az eredményt azonban torzítja, hogy a közvetlen ellenfelei különféle okokból nem tudták kihozni a maximumot az autójukból.

Felipe Massa például csapattársával egyszerre teljesítette a gyors körét a lágy gumikon, és a pálya els? két szektorában vele tizedre azonos részid?t is ért el, a harmadikban viszont beszorult Paul di Resta mögé, ezért végül hat tizeddel kikapott Alonsótól. A Mercedes, akárcsak tegnap, ismét a többieknél korábban próbálta ki a lágy keveréket, ráadásul Lewis Hamilton az els? körében, amikor a gumik a legjobban tapadnak, elvette a gázt a gyors els? szektor után - valószín?leg azért, hogy kísérletezzen a Pirellik viselkedésével -, és a másodikban érte el a legjobb id?eredményét.

Nico Rosberg pedig meg sem tudta tenni a körét, mert azt érezte, hogy az autója alja aszfaltot fog. Kés?bb kiderült, hogy ennek egy hidraulikai hiba volt az oka, ami akár a Mercedes innovatív felfüggesztésével is kapcsolatban állhat.

A Red Bullok hátránya már egy másodperc volt Alonsóhoz képest, de a címvéd? istálló ilyenkor ritkán árulja el a valódi tempóját. Adrian Sutilnak egy szép körrel sikerült beférk?znie Kimi Räikkönen elé, miközben mindkettejük csapattársa gondokkal küzdött - Romain Grosjean azzal a rejtélyes problémával, amelyt?l már a szezon eleje óta nem tud megszabadulni.

A két McLaren 1,3 másodperces lemaradással ugyan, de befért a legjobb tíz közé, akárcsak Nico Hülkenberg a Sauberrel, és ezúttal a szokásosnál gyorsabbnak t?nt a Toro Rosso is.

6. frediw / Guest

Szombati szabadedzés, Kínai GP

7. skywalker357 /

Kapott lájkok:
    4
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hajrá Massa!

Szurkolok a Ferrarinak, és különösen Massa-nak. Nekem nagyon szimpatikus ember.

8. frediw / Guest

Hamilton pole

Hamilton megszerezte els? mercedeses pole-ját

A brit versenyz? beváltotta a Mercedes egész hétvégén ígéretesnek t?n? tempóját, meglepetésre az utolsó pillanatban a sisakból nagyszer? kört el?húzó Kimi Räikkönent és Fernando Alonsót. Sebastian Vettel a közepes gumikon vett részt a Q3-ban, de hibázott, Mark Webber Red Bulljából pedig egy m?szaki hiba miatt már a Q2-ben kifogyott a benzin.

9. aron500 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Alonso: A közönség élvezni fogja, mi stresszelünk

Alonso: A közönség élvezni fogja, mi stresszelünk

Bár Lewis Hamilton nagyon örül a Kínai Nagydíj els? rajtkockájának, több riválisa is úgy vélekedik, hogy nagyon kis jelent?sége van a pole pozíciónak, néhány kör megtétele után ugyanis úgyis a boxba kell menni a közepes keverékért, és felborul a sorrend, az dönt majd, ki mikor szánja rá magát a kerékcserére. Arról is megoszlanak a vélemények, melyik gumin érdemes rajtolni, mert amíg a Red Bull és a McLaren taktikai okokból a keményebbet választotta, az élmez?ny biztos a lágy gumis rajt helyességében. Mark Webbert azonban súlyosabb gondok sújtják, az id?mér? második szakaszában az üzemanyag kifogyása miatt a pályán leálló ausztrált a rajtrács végére sorolták. Az 56 körös verseny vasárnap magyar id? szerint 9 órakor kezd?dik.

Lewis Hamilton kínai rajtels?ségével újabb nagy k? gördült le a szívér?l, hiszen újabb, immár megkérd?jelezhetetlen bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy jó döntés volt a McLarent?l a Mercedeshez szerz?dnie. A McLarent?l a tavalyi idényzárón pole pozícióval búcsúzott, új istállójánál pedig a harmadik id?mér?jét megnyerte.

„Hihetetlen érzés a Mercedesszel is megszerezni a pole-t, az egész hétvége nagyon jól alakult, de meglep az els? hely, hiszen a Ferrari a harmadik szabadedzésen elképeszt? sebességet mutatott. Remélem, sikerül megtartani a helyezésemet a verseny végéig – mondta a 26 mclarenes pole-ja után új csapatával is rajtels? Hamilton. – A rajt után nagyon gyorsan a boxba kell menni, mert a lágy gumik szinte semmit sem bírnak ezen a pályán. A versenytempónk is nagyon jó, a csapat lépésr?l lépésre fejl?dik, nagyon jó átélni ezt a folyamatot. Újabb bizonyíték arra, hogy jól döntöttem, amikor a Mercedeshez szerz?dtem.”

Fernando Alonso szerint a harmadik helyr?l indulva is kiváló esélye van a gy?zelem megszerzésére, de a sikeresebb id?mér?k érdekében a jöv?ben is sokat kell dolgoznia csapatának.

„Nagyon jó a versenytempónk, ezért bizakodó vagyok. Számunkra most nem az volt az els?dleges cél, hogy megszerezzük az els? rajtkockát, hanem a versenyen akarunk elöl végezni – mondta Alonso. – A közepesen kemény gumikon minden oké, gyorsak vagyunk a hosszú menetekben, nem ért minket meglepetés a szabadedzéseken. Ha tiszta versenyem lesz, remélhet?leg a gy?zelemért csatázom. Az els? boxkiállás id?zítése nagy dilemma lesz. Aki legel?ször kimegy friss gumikért, gyorsabb lehet, ugyanakkor nagyobb esélye van arra, hogy lassabb autók közé keveredik. Rugalmas és okos stratégiára lesz szükség. A közönség jól szórakozik majd, de számunkra stresszes verseny lesz.”
    A spanyol szerint az, hogy csak harmadik lett az id?mér?n, megmutatta, tovább kell dolgoznia a Scuderiának.

„Pénteken sok alkatrészt kipróbáltunk, ezeknek egy része bevált, így az autón hagytuk. Tettünk egy lépést el?re, de még mindig dolgoznunk kell az id?mér?s tempón” – mondta Alonso.

Felipe Massa többet várt az id?mér?t?l.

„A két szabadedzés eredményei alapján azt hittem, az els? háromban leszünk Fernandóval, de talán a többiek több üzemanyaggal mentek a tréningeken. Így sem rossz a helyzet, de fontos szerepe lesz a stratégiának, sokkal fontosabb, mint a rajthelyeknek. A Red Bull más taktikát alkalmaz, mint mi, majd kiderül, melyik a jobb.”

10. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Forma1-re

Sziasztok!

Nem minden esetben,de szoktam nézni a Forma1-et is,és érdekel is.
    Úgy gondolom,s?t biztos vagyok benne,hogy frediw és még többen mások is szakavatottabbak nálam,ebben a sportágban.
    Ebb?l kifolyólag egy kérdéssel fordulnék felétek:
    Csak engem lepett meg ez a dolog,hogy Hamilton a Mercedessel pole pozíciót tudott szerezni?
    Volt olyan,aki el?zetesen számított erre?(úgy,hogy annak realitását is látta)
    Ezek szerint Hamiltonnak még a Mercedessel is van keresnivalója akár a pontvadászatban is,és harcban lehet akár a vb címért is?

11. frediw / Guest

Én is meglep?dtem

Szia [@focinorbi]
    Én is meglep?dtem,nem számítottam rá,habár a téli tesztek az elárulta, jó úton halad a mercedesz
    Szerintem holnap izgalmas futamunk lesz,gumikopas felborithatt mindent

12. kiscsibe /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Vettel és Alonso-re

Szia skywalker357!

Ebben teljesen egyet értek veled.
    Ráadásul, ezt be is bizonyította, mikor a csapat utasítás ellenére megel?zte Webbert.
    Ez egy nagyon sportszer?tlen húzás volt részér?l.
    Az amit eddig elért, nagyszer? teljesítmény. Erre büszke lehet. De egy sportoló aki komoly eredményt ért el, annak pont sportszer?ségével, profizmusával kell példát mutatni a többi sportoló és a szurkolók felé.

13. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    frediw-re

Szia frediw!

Köszönöm frediw a válszod!
    A Forma1 az a kevés sportok közé tartozik,amelyr?l leginkább csak itt a fórumba tudok társalogni,mert a sportágat korábban néz? ismer?seim a szabályváltoztatások hatására,úgy döntöttek,hogy nem nézik,vagy csak nagyon ritkán,amikor már semmi más jobb ötletük nincs,hogy mit csináljanak.
    Azt mondják,hogy ez így nem jó és nem igazságos,és több szerepe van a szerencsének stb...,mint a valós tudásnak.Nem mondom,hogy nincs részigazságuk,de én azzal érveltem,hogy ezzel az er?vel,akkor semmilyen sportot nem lehetne nézni,mert mindegyikben lehetne egy adott szemponot vizsgálva,valamilyen hasonló érvet felhozni.
    Csak az utóbbi id?k példájából 1-2 Erdei simán megnyerte a bkszmérk?zését,de nem ?t hozták ki gy?ztesen(Akkor ne nézzen az ember többet bokszot?)Most a foci BL. meccseken egy csomó lesgólt adtak meg.(Futballt se nézzen többet az ember? stb,stb....)

14. hartigan /

Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hamilton-

Hui :

Hamilton meglepetése sztem csak még izgalmassá teszi a versenyt : Öszintén én nem bánnám ha most még az elején minden versenyt valaki más nyerné akkor lenne tök izgi a dolog!

Érdekes verseny lesz annyi már tuti !

15. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hamilton-re

Hali!

Mivel én is semleges szemmel nézem az eseményeket,és mindegy az,hogy ki gy?z,csak egy jó,és izgalmas futamot lássak,amelynek végeredményét nem technikai stb. problémák befolyásolnak,ezért osztom a véleményed!

16. hartigan /

Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    Kínai Nagydíj

[​IMG] A Ferrari végig magabiztosan kézben tartotta az irányítást, míg a csak kétszer kereket cserél? Vettel az utolsó pillanatban majdnem feltornázta magát a dobogóra, ahova azonban helyette végül Räikkönen és Hamilton állhatott fel. A versenyen rengeteg incidens történt, még Räikkönent és Vettelt is vizsgálják, mert lehet, hogy tilalom alatt használták a DRS-t.

[hr]

A következö aktuális futam : Bahreini Nagydíj - Szahír: 2013. április 21., vasárnap, 14.00

17. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Kínai Nagydíj -re

Sziasztok!

A verseny utolsó tizenpár körét sikerült csak megtekintenem,és azon szakaszban már azt hittem,hogy különösebben érdekes,izgalmas események nem is fognak történni,de nem bántam meg,hogy végignéztem,mert szerintem ha Vettelnek,csak egy fél körrel el?bb sikerül utolérnie Hamiltont,akkor akkora volt a sebességkülönbség kett?jük között,hogy biztosan megel?zte volna.(Így legalább maradt esemény a futam végére is)
    Ti is így gondoljátok?

18. aron500 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Alonso: Majd a nyár végén beszéljünk a vb-esélyekr?l!

Alonso: Majd a nyár végén beszéljünk a vb-esélyekr?l!

Fernando Alonso szerint a Ferrari megtalálta, hogyan kell nyerni az idei autókkal, amelyekb?l a versenyeken csak nyolcvan százalékot lehet kihozni a Pirelli kényes gumijai miatt. Kimi Räikkönen a rajtnál elveszített második rajthelyét a csapatának köszönhet?en szerezte vissza, miután akarata ellenére fent tartották az autóján a sérült els? légterel?jét. Sebastian Vettel biztos benne, hogy ha Nico Hülkenberg a verseny elején nem el?zi meg és autózik el?tte, a dobogóra állt volna. Mark Webber rajtbüntetést kapott a Bahreini Nagydíjra Jean-Éric Vergne elleni man?veréért, akárcsak az Adrian Sutilt letaglózó Esteban Gutiérrez.

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnok versenyz?je a Kínai Nagydíjon 31. gy?zelmét aratta a Formula–1-ben, amivel utolérte az örökranglista negyedik helyén Nigel Mansellt. A leintést követ?en természetesen nagyon boldogan nyilatkozott a pódiumon David Coulthardnak.

„Fantasztikus verseny volt számunkra az elejét?l a végéig. Nem volt semmi problémánk, és a gumikopás is jobb volt annál, mint amire számítottunk. Remekül indult a szezonunk, azokon a versenyeken, amelyeken végigmentem, els? és második lettem, remek az idényrajt. Maradt még teljesítmény a kocsiban, de nehéz eldönteni, mikor lehet igazán odalépni” – nyilatkozta a Kínai Nagydíjat 2005 után másodszor megnyer? Alonso.

A spanyol a világbajnoki esélyekr?l még inkább nem beszélt.

„Ez még nagyon korai lenne, várjunk legalább az augusztusi nyári szünetig, akkor körvonalazódik majd, kinek lesz esélye a vb-címre. Remélem, benne leszünk abban a csoportban, és ha Felipe is bele kerül, az azt jelenti, hogy nagyon jó az autónk. Most a Red Buull, a Mercedes és a Lotus ugyanazt a szintet képviseli, mint mi, senkinek sincs egyértelm? el?nye. A Red Bull a sebességével mindenkire ráijesztett az edzéseken, de a versenyen kiderült, hogy ezért súlyos árat fizet a gumik kopásával – mondta Alonso. – Az id?mér?s tempónk még nem az igazi, de a versenyen hozzuk, amit kell. A teljes távon nem a csúcsforma számít, hiszen nyolcvan százalékon kell végigmenni, ezt kell jól beosztani."

19. aron500 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    focinorbi - re

Sziasztok!

Szia focinorbi!

Igen én is így gondolom, én végignéztem a futamot, szerintem végig izgalmas volt. Már a verseny felénél tudtam hogy ez a verseny meglesz Alonsonak, és nagyon örülök hogy 1. lett. ( a forma1 tippjátékban is eltaláltam az els? helyet :tef293: )

20. hartigan /

Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    Fontos

Üdv !Hogy a félreértéseket elkerüljük ;
    A F1 Tippeléseknél a pontoknál nincs elszámolási hiba !

Az aktuális Futamnál a Start után leadott tipp automatikusan ÉRVÉNYTELEN!

Az idömérö elött leadott tippeknél a pontok DUPLÁN kerülnek elszámolásra !! (Figyelem : Csak az elsö 3 befuto helyes tippnél értendö)

Tehát azt számolom duplán ahol az 1 - 2 - 3 helyes befuto !

Mivel a mult héten senki sem találta el pl a leggyorsabb kört futot ez nem is merült fel !
    Mivel kaptam jelzést erre kifolyolag :

Ezek csak + bónuszpont lehetöség !
    A dobogó teljesen helyes megtippelése = + 2 pont
    A leggyorsabb kört megfutó pilóta eltalálása = + 2 pont

tehát itt függetlenül a tipp beküldésétöl sima pont elszámolás !