Forma 1

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. március 17..

1. diablo62 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Nyugdijas
    Lakhely :
    Tatabánya
    Alonso kiakadt, lehülyézte a Ferrarit

F1: Alonso kiakadt, lehülyézte a Ferrarit

A Ferrari mindent megtett, hogy a lehet? legjobb eredményt - pontosabban a lehet? legkisebb verést - hozza a hazai verseny, az Olasz Nagydíj id?mér?jén, ám a Monzában megvalósítható, de rizikós szélárnyékos húzás visszafelé sült el számukra.

Ahogy a korábbi években, Felipe Massa most is "felvezette" Fernando Alonsót a pályán, de a Q3-ban épp a kívánt eredmény ellenkez?jét hozták: a brazil a 4., a spanyol csak az 5. lett a tifosók el?tt.

Úgy tudni, hogy a csapatrádión Alonso komolyan ki is fakadt az eredmény miatt, a Gazzetta dello Sport szerint így kiabált: "Srácok, idióták vagytok! Anyám! Massa túl messze van!", kés?bb pedig egyértelm?en gúnyosan "zseniknek" bélyegezte a pit wallon ül?ket.

Utólag, a nyilvánosságnak nyilatkozva már a szokásos kincstári hurráoptimizmussal beszélt, azt állította, hogy "tökéletes" volt a stratégia.

"Tökéletes volt. Úgy terveztük, hogy Massa egy kicsit el?ttem lesz, segített az egyenesekben. Legalább egy tized neki köszönhet?" - ismerte el nem szándékoltan, hogy tulajdonképpen még lassabb is lehetett volna a brazilnál.

"Jó id?mér? volt ez számunkra. Néhány gyengébb kvalifikáció után most végre az élmen?kkel küzdöttünk. Spában is jó el?érzetünk volt már, de aztán megérkezett az es? és nem alakultak jól a dolgok. A mai nap jobb volt, az élmez?nyben végeztünk."

A tervet felülírva a 4. helyen végz? Massa utólag jelezte, hogy vasárnap félreáll majd:

"Az Ascari-sikában veszítettem egy kis id?t, túlizgultam a kört. Nem tudom, talán harmadik is lehettem volna, de mindenképp jó kör volt, igyekeztem mindent kihozni az autóból. A verseny holnap jön, igyekszünk majd akkor is a maximumot hozni. Tudjuk, hogy az el?ttünk lév? autók gyorsak, de jó lenne egy szép versenyt futni a szurkolók kedvéért. Fernando a bajnoki címért küzd, én nem, szóval mindent megteszek majd a csapat érdekében."
    http://www.vezess.hu/forma1/f1_alonso_kiakadt_lehulyezte/46452/#a3

2. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Räikkönen a versenyen sem vár csodát a Lotustól

Räikkönen a versenyen sem vár csodát a Lotustól

Mindkét autójuk kiesett a Q2 után Monzában, az alacsony leszorítóer?s csomagjukkal nem voltak elég gyorsak. Räikkönen vasárnap sem számít komoly javulásra.

Idei legrosszabb id?mér?jén van túl a Lotus Monzában, ahol Kimi Räikkönen a 11., Romain Grosjean pedig a 13. helyr?l várhatja a vasárnapi futam rajtját. A csapat számított rá, hogy a versenynaptár leggyorsabb pályája nem fog kedvezni az autójuknak, de a pénteki szabadedzések után bizakodtak a jobb eredményben.

"Ma egyszer?en nem voltunk elég gyorsak" – jelentette ki Räikkönen, aki 18 ezreddel maradt le a továbbjutásról. "Egész hétvégén küszködtünk, és ma sem volt másképp. Egyszer?en nem fekszenek nekünk az olyan pályák, ahol lapos szárnyállást kell használnunk. Ma egész jól viselkedett az autónk, de ezzel az aerocsomagunkkal nem volt elég leszorítóer?nk ahhoz, hogy gyorsak legyünk a kanyarokban."

Räikkönen bízik benne, hogy vasárnap némileg el?rébb végezhetnek, de nincsenek nagy reményei. "Talán kicsit jobbak lehetünk, de nem számítok nagy meglepetésekre. Mindenesetre megtesszük majd, ami t?lünk telik" – ígérte a finn, aki szombaton már nem használta az el?z? nap kipróbált, hosszabb tengelytávú Lotust.

3. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Sutilt megbüntették Hamilton feltartása miatt

Sutilt megbüntették Hamilton feltartása miatt

Egyértelm?en akadályozta a Mercedest a Q2 végén, de nem szándékosan: három rajthelyes büntetéssel sújtották.

A sportfelügyel?k három rajthellyel hátrébb sorolták Adrian Sutilt, mert az Olasz Nagydíj id?mér?jének középs? etapjában feltartotta Lewis Hamiltont. A Force India még a felvezet? körében tartott, amikor a mért körön lév? Mercedes a gyors Parabolica bejáratánál utolérte. A sebességkülönbség olyan nagy volt, hogy Hamiltonnak keményen rá kellett lépnie a fékre az ütközés elkerülése érdekében. Mivel pedig Sutil el?tte maradt, a brit a következ? mért körében is akadályozva volt.

A háromtagú sportfelügyel?i testület "úgy ítélte, a feltartás nem volt szándékos, azonban a versenyz? felel?ssége tisztában lenni vele, hogy hátulról közeledik hozzá egy másik autó." Sutil eredetileg 14. lett az id?mér?n, de a büntetés miatt a 17. helyr?l kell majd nekivágnia a versenynek, amivel Pastor Maldonado, Paul di Resta és Esteban Gutiérrez járt jól.

Az eset pikantériája, hogy a két érintett korábban jóban volt egymással, ám a viszonyuk mostanra közismerten megromlott. Maga Hamilton ennek ellenére sem hibáztatta Sutilt. "Igazából nem számít" - mondta a feltartásról. "Már az el?z? körömben is javítanom kellett volna." Önkritikusan hozzátette, hogy "úgy vezettem, mint egy idióta."

4. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Forma-1-es Olasz Nagydíj

A címvéd? Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

A világbajnoki címvéd? Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája rajt-cél gy?zelmet aratva nyerte meg a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat Monzában, ezzel tovább növelte el?nyét az összetett pontversenyben.

A sorozatban három vb-címet nyer? 26 éves versenyz? mögött legf?bb riválisa, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) ért célba a második helyen, míg a dobogó legalsó fokára az év végén a Forma-1-b?l visszavonuló Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája állhatott fel.

Vettel a szezon utolsó európai GP-jén aratott sikerével - amely pályafutásának 32., idei hatodik futamgy?zelme volt - 53 pontra növelte el?nyét a vb-pontversenyben Alonsóval szemben.

A rajtot - felh?s, h?vös id?ben, de száraz pályán - Vettel, Webber, Felipe Massa (Ferrari) és Alonso is remekül kapta el, a német címvéd? meg?rizte az els? helyet, Massa azonban megel?zte Webbert, Alonso pedig a harmadik helyr?l startoló Nico Hülkenberget (Sauber). Az els? kör végén így Vettel, Massa, Webber, Alonso, Hülkenberg volt az els? öt sorrendje.

Alonso a harmadik kör elején elment Webber mellett, majd a nyolcadik kör kezdetén Massát is lehagyta, s igyekezett üldöz?be venni az élen álló Vettelt. A különbség kettejük között azonban nem csökkent, nagyjából hat másodperc volt hosszú körökön keresztül.

Az élmez?nyben a 23. körig nem történt változás, ekkor Vettelt és Webbert is kihívta kerékcserére a Red Bull, egy körrel kés?bb Massa is kint járt a boxban, s Webber mögé ért vissza a pályára. Alonso autóján a 27. kör végén cseréltek kerekeket, a kétszeres vb-gy?ztes spanyol Vettel mögé, a második helyre sorolt vissza a mez?nybe. A 30. körben Vettel, Alonso, Webber, Massa, Hülkenberg volt az els? öt sorrendje.

A leintésig az élmez?nyben már nem történt változás, a középmez?nyben azonban több csata is folyt a pontszerz? helyekért. A harmadik helyr?l startoló Hülkenberg remek versenyzéssel az ötödik pozícióban ért célba a gyengélked? Sauberrel, így saját maga és csapata idei legjobb eredményét érte el.

Az idényb?l még hét futam van hátra, a következ? GP-t két hét múlva, Szingapúrban rendezik.

Olasz Nagydíj, végeredmény (53 kör, 306,720 km):
    1. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:18:33.352 óra
    2. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 5.467 mp hátrány
    3. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 6.350 mp h.
    4. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 9.361 mp h.
    5. Nico Hülkenberg (német, Sauber) 10.355 mp h.
    6. Nico Rosberg (német, Mercedes) 10.999 mp h.
    7. Daniel Ricciardo (ausztrál, Toro Rosso) 32.329 mp h.
    8. Romain Grosjean (francia, Lotus) 33.130 mp h.
    9. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 33.527 mp h.
    10. Jenson Button (brit, McLaren) 38.327 mp h.
    pole pozíció: Vettel
    leggyorsabb kör: Hamilton 1:25.849 perc

A világbajnoki pontversenyek állása 12 futam után (még 7 van hátra):
    pilóták:
    1. Vettel 222 pont
    2. Alonso 169
    3. Hamilton 141
    4. Kimi Rdikkönen (finn, Lotus) 134
    5. Webber 130
    6. Rosberg 104
    7. Massa 79
    8. Grosjean 57
    9. Button 48
    10. Paul Di Resta (brit, Force India) 36
    11. Adrian Sutil (német, Force India) 25
    12. Sergio Perez (mexikói, McLaren) 18
    13. Ricciardo 18
    14. Hülkenberg 17
    15. Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso) 13
    16. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 1
    csapatok:
    1. Red Bull 352 pont
    2. Ferrari 248
    3. Mercedes 245
    4. Lotus 191
    5. McLaren 66
    6. Force India 61
    7. Toro Rosso 31
    8. Sauber 17
    9. Williams 1

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/09/08/15/Vettel_nyert_Monzaban.aspx

2013. szeptember 08. 15:29

5. diablo62 /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Nyugdijas
    Lakhely :
    Tatabánya
    F1: Hamilton elszállt...

F1: Hamilton elszállt a katasztrófával

Lewis Hamilton már szombaton megalapozta a hétvégéjét, amikor a monzai id?mér?n csak a 12. helyet szerezte meg. A Mercedes próbált merészet húzni, a keményebb keverékkel rajtoltatta el az angolt, de egy lassú defekt tönretette a taktikát, és még a rádió sem m?ködött.

"Nehéz hétvége volt" - mondta Hamilton, aki nagy hajrával és a leggyorsabb kör megfutásával végül pontszerz? helyen ért be. "Kilencedik vagyok, ennél sokkal el?rébb kellett volna lennünk, nagyon csalódott vagyok a teljesítményem miatt. Az id?mér?n szúrtam el, lehetetlen volt túl sokat el?relépni. Katasztrofális volt az egész hétvége."

"Rádió nélkül olyan volt, mintha vakon vezetnék. Fogalmam sem volt, mikor kell kiállnom a bokszba, mikor nyomhatom, és hogy egyáltalán mi történik körülöttem. A defektr?l is csak a verseny után hallottam, így már van értelme, hogy miért kellett eggyel többször kiállnom. Szörny?, hogy az összes energiám elfogyott, és ez az egész csak pár helyet és két pontot jelentett. Ilyen ez a bajnokság, nekem ezzel ennyi volt. A végén legalább szórakoztam egy kicsit, Kimivel kifejezetten jót csatáztam."

Nico Rosberg három hellyel végzett Hamilton el?tt, a német sem volt túl boldog. "Nem ez volt a legjobb hétvégénk" - mondta Rosberg. "A tempónk nem volt rossz, de a tegnapi problémák miatt nem tudtuk a maximumot kihozni bel?le. Monzában nagyon fontos a helyes beállítás megtalálása, a harmadik szabadedzés kihagyása miatt nem éreztem magam igazán jól az autóban. Megpróbáltam mindent, hogy megel?zzem Hülkenberget az ötödik helyért, de nagyon gyors volt."
    http://www.vezess.hu/forma1/f1_hamiltonnal_katasztrofa_volt/46465/#a3

6. szarufa /

Kapott lájkok:
    75
    Beküldött adatlapok:
    0
    F1 Ferrari

Vettel:
    Alonsót zavarta a lámpám? Nem is láthatta!

NEMZETISPORT.HU

Kimi Räikkönen után Lewis Hamilton is lemondott a világbajnoki címr?l, de Fernando Alonso még reménykedik, a spanyol szerint ha Sebastian Vettel nullázni fog a hátralév? versenyek némelyikén, le tudja dolgozni 53 pontos hátrányát. Az Olasz Nagydíj és a vb-pontverseny els? két helyezettje Vettel lámpáján is vitázott egyet a futam utáni sajtótájékoztatón, de azért békésen-viccesen. Felipe Massa a negyedik helyezése után szomorúan járt-kelt, és abban bízik, teljesítményével felhívta magára más csapatok figyelmét. Azaz a Ferrari már lemondott róla…

7. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hamilton: Mégis van esélyem a bajnoki címre

Lewis Hamilton megcáfolva korábbi kijelentését, úgy érzi, idei bajnoki reményei még nem értek véget és szeretne a szezon végéig harcolni.

Bár a Mercedes pilótájának 81 pont a hátránya Sebastian Vettellel szemben hét futammal a szezon vége el?tt, rajongóinak és csapatának megígérte, harcolni fog.

"Amikor kiszálltam az autóból mérges voltam és határozottan úgy gondoltam" - hivatkozott Hamilton arra a kijelentésére, hogy bajnoki címért folytatott küzdelme véget ért. "De visszamentem mérnökeimhez és nem akarom feladni. Alapvet?en minden versenyt meg kellene nyerni, amely komoly feladat, de mindent megteszek érte."

Hamilton szerint a nagy leszorítóerej? pályákon - amilyen például a szingapúri - esélye lehet a Red Bull megszorongatására.

"Autónk jó volt Magyarországon, amikor nagyobb leszorítóer?vel mentünk és most Szingapúr következik, ahol remélhet?leg javulunk. Remélem er?sek leszünk, további gy?zelmeket szerzünk az idei évben. Szerettem volna, ha szorosabb harc alakul ki ma az élen. Csalódás az ilyen."

http://www.formula.hu/hirek/153/383/82617/hamilton-megis-van-eselyem-a-bajnoki-cimre

8. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
    A Renault Alonsót akarja?

A monzai paddockban terjed? pletyka szerint Kimi Raikkönen már aláírt a Ferrarihoz a 2014-es szezonra, de ez korántsem jelenti azt, hogy a 2007-es bajnok Fernando Alonso csapattársa lesz a Scuderiánál.

A német RTL és a Bild, valamint az Auto Motor und Sport újságírója, Michael Schmidt értesülései szerint a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szerdán Maranellóban már tájékoztatta is Felipe Massát arról, hogy a jöv?ben nem tartanak igényt a szolgálataira. A Bild szerint pedig Raikkönen szerz?dtetését csak azért nem jelentették be eddig, mert Raikkönen menedzserének, David Robertsonnak az amerikai gyógykezelése miatt el kellett halasztani a finn pilóta szerz?désének az aláírását.

A pletykák szerint azonban a döntés már megszületett és valószín?leg ez áll Fernando Alonso rossz hangulatának és kitöréseinek a hátterében is. A Der Spiegel már azt is tudni véli, hogy Raikkönen 20 millió eurós fizetését részben az Alonsót is támogató Santander és a Shell dobta össze. Közben a hírek szerint Alonso mindent megtett a háttérben, hogy megakadályozza Raikkönen érkezését el?segítve ezzel Massa megtartását.

„Meglátjuk, mi történik” – nyilatkozta Massa Monzában az olasz RAI riporterének. „Igen ez a futam fontos a jöv?m szempontjából, de ez nem azt jelenti, hogy én a jöv?ben csak a vörös overállt viselhetem majd.”

Massa szerint ugyanakkor még semmi sem d?lt el a Ferrarinál. „Montezemolo biztosan semmit sem fog bejelenteni a nélkül, hogy ne beszélt volna velem” – nyilatkozta Massa a brazil O Estado de S.Paulo újságnak. „Én imádom a Ferrarit, de más csapatok is tudják, hogy mire is vagyok képes.”

Közben Raikkönen is finom utalást tett arra Monzában, hogy bizony a háttérben folyhatnak bizonyos tárgyalások. „Még semmit sem tudok” – nyilatkozta Raikkönen a RAI riporterének. „Amikor tudni fogok már valamit, akkor azt el is mondom majd.”

A német Bild and Welt értesülései szerint azonban Raikkönen Ferrarihoz való érkezése újabb lavinát indíthat el, hisz szerintük Alonso annyira elégedetlen Raikkönen szerz?dtetése miatt, hogy akár távozhat is a csapatból. Alonso pedig állítólag most a Lotusszal flörtöl. Ez pedig korántsem annyira valószer?tlen, mint ahogyan az els?re t?nik. A német Bild értesülései szerint ugyanis a Renault komolyan fontolgatja azt, hogy a jöv?ben sokkal nagyobb mértékben támogassa az enstone-i gárdát, és ezt az elképzelést állítólag a Renault elnöke, Carlos Ghosn is teljes mértékben támogatja. A Renault pedig szívesen látná viszont a csapatban a nekik 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címeket szerz? Alonsót.

„Ha Fernando bekopogtatna az ajtómon, akkor én válaszolni fogok neki” – nyilatkozta a Lotus csapat vezet?je, Eric Boullier. „Ez csak remény, de én fizetnék is ezért!”

Boullier azonban az orosz f1news.ru-nak elismerte, hogy valóban tárgyalnak a Renault-val. „Mi próbáljuk megalapozni a kapcsolatunkat a Renault-val és a Totallal, ami nem csak technikai szempontból fontos, de a pénzügyi oldalon is segíthet.”

A svájci Blick közben úgy tudja, hogy Nico Hülkenberg jöv?re már biztosan nem a Sauber istállónál fog versenyezni. A tehetséges német pilóta szerintük vagy a Ferrari, vagy a Lotus színeiben fog majd felállni a 2014-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj rajtrácsára. „Mindenkinek vannak tervei, és biztonsági tervei is” – nyilatkozta a lapnak titokzatosan Boullier. Majd amikor az újságíró nyíltan rákérdezet, hogy Kimi vagy Nico? A francia csak annyit válaszolt, hogy „ez egy jó kérdés.”

http://www.formula.hu/hirek/153/383/82629/a-renault-alonsot-akarja

9. erdeikutya / Csillagvadász

Kapott lájkok:
    433
    Beküldött adatlapok:
    0
    re Kimi vs. Ferrari

mindket versenyzot kedvelem, de nem hiszem, hogy Kimi tobbet ki tudna hozni a Ferraribol, mint Alonso. Viszont forditva Alonso-Renault egy jo huzas lehetne az istallonak. Valahogy ugy erzem, Alonso jobb ilyen teren - marmint a "hozzunk ki meg tobbet a verdabol" jatekban.

10. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
    Raikkönen két napon belül dönt

Kimi Raikkönen a következ? 48 órában eldönti, hol folytatja Formula-1-es pályafutását.

Miután több hete érdekl?dés övezi a finn pilóta terveit, a korábbi világbajnokhoz közel állók szerint Raikkönen kész döntést hozni. 2007 világbajnoka még a Lotusra vár, pénzügyi és m?szaki garanciát kér arra, hogy a jöv? évben is versenyképes autóval tud rajthoz állni.

Mivel a Lotus még nem tudja megadni a szükséges garanciákat, Raikkönen menedzsmentje felvette a kapcsolatot a Ferrarival. Ezek a megbeszélések el?rehaladott stádiumban vannak és a Ferrari is hamarosan eldönti, ki lesz Fernando Alonso csapattársa 2014-ben.

A Ferrari várhatóan szerdán dönt és Raikkönen is kész a döntéshozatalra, ha a felajánlott szerz?dés vonzó. Habár a pletykák szerint Raikkönen ferraris szerz?dését már aláírták, a pilótához közeli források úgy tudják, végs? döntés még nem született.

Még a Ferrari sem véglegesítette terveit, bár valószín?leg Raikkönen lehet az els? számú kiválasztott.

A Ferrari döntésének közeledtével a Lotus tudja, már csak nagyon kevés ideje van arra, hogy megoldja problémáit, amennyiben Raikkönent szeretnék megtartani.

Ám a csapat keményen dolgozik a pénzügyi helyzete megoldásán, az Infinity Racing szerz?désének véglegesítésén és a Renault támogatásának megszerzésén.

A Lotus csapatf?nöke, Eric Boullier elmondta, Raikkönen pontosan tudja, csapata mit tud felajánlani.

"A döntés nagyjából rajta múlik, mert ajánlatunkat már megkapta. Tudjuk, néhány dolgot biztosítani kell és ennek megvalósításához közel állunk. De most Kimi abban a pozícióban van, hogy a paddock nagy része megkörnyékezi és dönteni fog. Tudja mit érhet el velünk, de nem tudja mi lesz, ha csapatot vált."

Boullier reméli, hogy a helyzet hamarosan megoldódik és Raikkönennek biztosítani tudják azt, amit kér.

"Nagyon remélem, hogy egy héten belül választ tudunk adni kéréseire. Nagyon gyorsan kell lépni, amikor a tárgyalások folyamatban vannak a jöv? évre és gyorsan kell megoldást találni."

http://www.formula.hu/hirek/153/383/82641/raikkonen-ket-napon-belul-dont

11. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Alonso helyet cserél Räikkönennel?

Alonso helyet cserél Räikkönennel?
    Stefano Domenicali kijelentette, továbbra is mérlegelik, hogy kit szerz?dtessenek a következ? szezonra. A versenyz?piac legfrissebb pletykája arról szól, hogy Kimi Räikkönen visszatérése a Ferrarihoz már biztos, és Alonso ett?l annyira bepöccent, hogy átigazolna a Lotushoz.

Felipe Massa félhivatalosan az Olasz Nagydíjig kapott id?t a Ferraritól, hogy teljesítményével kiérdemeljen egy újabb szerz?déshosszabbítást. A brazil versenyz? hónapok óta a legjobb formáját nyújtotta Monzában, a 4. helyen ért célba, alig négy másodperccel végezve Fernando Alonso mögött, de nem biztos, hogy sikerült meggy?znie a csapatát - az el?z? két futamon egy-egy 7. és 8. helyet jegyzett.

Stefano Domenicali csapatf?nök az Olasz Nagydíj után arról beszélt, hogy a sok híreszteléssel ellentétben a Ferrari még nem hozott döntést a 2014-es felállásról. "Ezt a megfelel? id?ben akarjuk meghozni, hogy a legjobb legyen" - mondta. "Akkor teszünk bejelentést, ha véglegesítettük a megállapodást. Nem egyszer? döntenünk."

"A tény, hogy még nem döntöttünk, azt jelenti, hogy az összes érvet össze kell vetnünk. Mindent figyelembe akarunk venni, miel?tt választunk."

Noha a BBC tudósítója, Andrew Benson szintén úgy értesült, hogy még nem született döntés, más (els?sorban német) források már tudni vélik, hogy a Ferrari megállapodott Kimi Räikkönennel. Az RTL, az Auto Motor und Sport, a Bild, a Spiegel és a Welt egyaránt biztosra veszi a finn visszatérését a maranellóiakhoz, és a csapat elnöke, Luca di Montezemolo szerdán közölheti Massával, hogy az év végén távoznia kell. A Spiegel úgy tudja, a Santander és a Shell közösen állná Räikkönen nagyjából 20 millió eurós bérét, míg a Bild információja szerint eddig még nem azért véglegesítették a szerz?dést, mert Räikkönen menedzsmentjének egyik tagja, David Robertson rákbeteg, és az Egyesült Államokban van gyógykezelésen.

Noha a Red Bull már bejelentette a 2014-es versenyz?párosát, a pletykák itt nem érnek véget: a Bild és a Welt továbbsz?tte a történetet, amelybe további csavart hozhat az, hogy Alonso állítólag bepöccent Räikkönen szerz?dtetésén, mert így veszélybe kerülne pozíciója az els? számú pilóta szerepében. A spanyolnak ugyan 2016-ig van érvényes szerz?dése a Ferrarival, de abban valószín?leg van valamilyen záradék, amelynek értelmében távozhat. A német források szerint Alonso a Lotushoz térhet vissza, ahol - a korábban Renault-nak hívott csapatnál - els? sikereit elérte. Ez azért nem elképzelhetetlen, mert az átigazolásával páhuzamosan a Renault állítólag szorosabbra vonná az együttm?ködését a Lotusszal, ami egyébként Räikkönen követelései között is szerepelt.

Az átigazolások Nico Hülkenberg jöv?jét is érinthetik, akit mind a Ferrarival, mind a Lotusszal hírbe hoztak.
    Forrás oldal

12. szarufa /

Kapott lájkok:
    75
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ferrari Alonso-Raikkönen?

BBC: A Ferrari tegnap egyezett meg Räikkönennel
    2013. szeptember 10. 8:50, kedd
    Räikkönen érkezését várhatóan szerdán jelenti be a Ferrari.

(f1világ.hu) - Csak napok, s?t, órák választanak el minket attól, hogy a Ferrari Forma-1-es csapata bejelentse, 2014-ben a Fernando Alonso – Kimi Räikkönen párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek – írja a BBC.

A finn versenyz? érkezését állítólag szerdán jelenti be a Ferrari – noha a német lapok egyöntet?en állítják, a megállapodás már megszületett, az AUTOSPORT úgy tudja, Räikkönen még csak most dönti el véglegesen, hol folytatja pályafutását a következ? szezonban.

A BBC úgy tudja, a Ferrari tegnap állapodott meg a finn pilótával, aki így 2009-es távozása után visszatér a csapathoz – ez pedig azt jelenti, hogy Felipe Massa nyolc esztend? után búcsúzik Maranellóból. Bejelentés szerdán várható.

A Ferrari Räikkönen mellett Nico Hülkenberggel is tárgyalásokat folytatott, a csapat egy olyan versenyz?t akar autójába ültetni, mely képes következetesebben és jobban teljesíteni, mint Massa.

Fernando Alonso, a maranellói gárda kétszeres világbajnoka tegnap az egyik legnépszer?bb közösségi oldalon, a Twitteren válaszolt a rajongók kérdéseire, és természetesen szóba került a Ferrari jöv? évi párosa is.

„Vasárnap már közöltem a médiával, hogy nem fogok neveket említeni a jöv? év vonatkozásában, mert nagyon tisztelem Felipét” – mondta a spanyol.

„Nagyon keményen és szorosan dolgoztunk együtt az elmúlt négy évben, hogy a maximumot nyújtsuk a Ferrarinak. Bármilyen döntést is hoz a csapat, jó lesz, és továbbra is minden t?lünk telhet?t megteszünk azért, hogy a lehet? legjobb eredményeket érjük el a Ferrarinak.”

A német sajtóhoz hasonlóan a BBC is azt írja, Räikkönen helyét Nico Hülkenberg veheti át a Lotusnál – hogy Felipe Massa hol folytatja, egyel?re nem tudni, ám a hírek szerint ? is esélyes az enstone-i gárda ülésére.

13. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Räikkönen aláírt a Ferrarihoz

Sajtóértesülések szerint Kimi Räikkönen a Ferrarinál folytatja pályafutását, miután hétf?n, nem sokkal éjfél el?tt aláírta szerz?dését az olasz istállóhoz.

A BBC, illetve Sport Bild is úgy tudja, hogy a finn pilóta érkezését hamarosan hivatalosan is bejelenti a Ferrari, amely Felipe Massát cseréli le korábbi világbajnokára.

A 33 éves versenyz? 2007 és 2009 között volt már a Ferrari pilótája, s rögtön els? évében meg is nyerte a világbajnokságot, amivel továbbra is ? a Forma-1 legsikeresebb csapatának eddigi utolsó egyéni vb-gy?ztese.

Räikkönen 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2002-t?l 2006-ig a McLarennél versenyzett, majd a Ferrarinál töltött három év után visszavonult, s ralizni kezdett. A száguldó cirkuszba tavaly tért vissza, s a Lotusszal a harmadik helyen végzett az egyéni pontversenyben. Jelenleg a negyedik helyen áll.

A finn a spanyol Fernando Alonso csapattársa lesz a következ? szezonban, helyére pedig a német Nico Hülkenberg érkezik a Lotushoz.

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/09/10/13/Raikkonen_alairt_a_Ferrarihoz.aspx

2013. szeptember 10. 13:50

14. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
    Massa távozik a Ferraritól

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa kedden este a Twitteren jelentette be, hogy távozik a maranellói gárdától.

„2014-t?l nem vezetek többé a Ferrarinál” – írta Massa a Twitetr oldalán. „Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak az összes gy?zelemért, az együtt megélt hihetetlen pillanatokért és tapasztalatokért. A felességemnek, a családomnak, a rajongóimnak és az összes szponzoromnak is szeretnék köszönetet mondani. Közületek mindenkit?l mindig hatalmas támogatást kaptam! Mostantól a hátralév? hét futamon olyan keményen akarok küzdeni a Ferrariért, amennyire az csak lehetséges. Jöv?re pedig találni akarok egy csapatot, akik versenyképes autót adnak nekem, hogy sok futamon gy?zzek még és harcban legyek a világbajnoki címért, ami az én legnagyobb célom még mindig! Mindenkinek köszönöm.”

Massa 2006-ban csatlakozott a Ferrarihoz, ahol a Török Nagydíjon megszerezte az els? futamgy?zelmét, majd 2008-ban a világbajnoki címért harcolva végül azt az utolsó futamon elbukva Lewis Hamiltonnal szemben bajnokság 2. helyén zárta az évet. 2009-ben a Magyar Nagydíjon súlyos sérülést szenved? Massa pályafutása ezt követ?en megtört és bár vissza tudott térni az F1-be a 2010-es szezonban, azóta egyetlen egy futamgy?zelmet sem szerzett. Massa összesen 11 futamgy?zelmet szerzett a Scuderiának és nála csak Michael Schumacher viselhette több futamon a vörös overállt.

http://www.formula.hu/hirek/153/383/82677/massa-tavozik-a-ferraritol

15. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
    Kubica újabb hatalmas ralis bukása

Robert Kubica sérülés nélkül úszta meg a Rali Európa Bajnokság (ERC) lengyelországi állomása el?tti teszten elszenvedett újabb hatalmas balesetét.

Kubica Formula-1-es pályafutásának 2011-ben egy rali baleset vetett véget, a lengyel pilóta azonban 2012-ben visszatért a rali versenyzéshez. Most Lengyelországban ismét balesetet szenvedett, a tengelye körül kétszer is megforduló Citroen DS3-as pedig totálkáros lett. A pilóták, így Kubica mellett a navigátor, Maciek Baran azonban szerencsére sértetlenül szálltak ki a roncsokból. Kubica legutóbb még májusban, a Korzika Ralin indult az ERC-ben, azóta ugyanis els?sorban a rali világbajnokság WRC2-es kategóriájára koncentrál, ahol vezeti is a ponttáblázatot

http://www.formula.hu/hirek/153/383/82692/kubica-ujabb-hatalmas-ralis-bukasa-videoval

16. szarufa /

Kapott lájkok:
    75
    Beküldött adatlapok:
    0
    Kimi

Raikkönen: Boldog és büszke vagyok, hogy visszatérhetek a Ferrarihoz

Kimi Raikkönen megkönnyebbült és boldog, hogy jöv?re újra a Ferrarinál versenyezhet, mely el?ször 2007 és 2009 között volt a munkahelye.
    Ma egy rendkívül hosszú szappanopera ért véget, miután a Ferrari hivatalosan bejelentette, hogy 2014-t?l ismét Maranellóban fog dolgozni Räikkönen, aki a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso csapattársa lesz.
    A finn boldog volt a bejelentést követ?en és elmondta, hogy már várja a közös munkát Alonsóval, aki 2010 óta dolgozik a Ferrarinál és aki miatt valószín?leg 2009-ben távoznia kellett. Räikkönen szerda este ismét megszólalt a bejelentés kapcsán.
    „Letudva a dolog! Boldogan mondhatom azt, hogy visszatérek a Ferrarihoz. Egyszer már vezettem ott, és végül világbajnokságot is nyertem velük 2007-ben. Nagyon jól ismerem azt a csapatot. Egy ideje már beszéltem velük és végül mindent aláírtunk és lepecsételtünk. Ez lesz a második alkalom a karrieremben, hogy a Ferrarinak versenyzem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy visszatérhetek Maranellóba.”

Na majd kiderül két dudás egy csárdában..

17. zsyy /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    kimi-re

"disz isz dö biginning off a bjútiful frencsip":tef161:

18. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Räikkönen érkezése Alonso hírnevét öregbítheti

Räikkönen érkezése Alonso hírnevét öregbítheti
    Cesare Fiorio kritizálta a finn versenyz? életmódját és hozzáállását, ? mást szerz?dtetett volna. Szerinte Alonso lesz a Ferrari házon belüli párharcának gy?ztese. Mark Webber úgy véli, Räikkönen érkezése javítani fog Alonso id?mér?s teljesítményén.

A Ferrarinál 1989-t?l 1991-ig sportigazgatóként dolgozó Cesare Fiorio bírálta a csapatot, amiért Kimi Räikkönent szerz?dtették le Felipe Massa helyére. Egyrészt ? egy fiatalabb pilótának adott volna lehet?séget, másrészt szerinte a finn hozzáállása nem megfelel?.

"Véleményem szerint ez egy konzervatív döntés volt. Jómagam inkább egy feltörekv? versenyz?t választottam volna, nem pedig egy olyat, aki a karrierje vége felé jár" - nyilatkozta Fiorio a Gazzetta dello Sportnak. "Nem tetszik az új igazolás. Elismerem (Räikkönen) tehetségét, de nem tartom elfogadhatónak az életmódját és a hozzáállását a m?szaki részletekhez. Én nem ?t választottam volna."

"Nem úgy él, mint egy élsportoló, és az F1-ben a bajnoki címhez nem elég a tehetség. Edzettségre, m?szaki képzettségre van szükség, és az alapján, amit tudok, illetve amit láttam, ? olyan srác, aki az edzések és a versenyek után hamar összepakol, aztán elhagyja a pályát."

A Ferrari csapatf?nöke, Stefano Domenicali ugyanakkor azt mondta, a Lotustól leigazolt mérnökt?l, James Allisontól megtudták, hogy Räikkönen az elmúlt években sokat javult m?szaki téren is.

Fiorio a kritikájától függetlenül a 2014-es mez?ny leger?sebb versenyz?párosának tartja az Alonso-Räikkönen duót. Jó döntésnek tartja a Ferrari részér?l, hogy ahelyett, hogy a bels? konfliktusok megel?zése érdekében egy kevésbé er?s pilótát szerz?dtettek, inkább bevállaltak két dudást egy csárdában.

"Úgy gondolom, jobb két, futamok és bajnokságok nyerésére képes bajnokot a csapatban tudni, és évente három, vagy akár tíz alkalommal is megküzdeni a bels? rivalizálás problémájával, mint egy haszontalan második számú pilótát szerz?dtetni" - véli a Ferrari korábbi sportigazgatója. Fiorio véleménye az, hogy Alonsónak nem fog ártani Räikkönen érkezése, s?t a spanyol jön majd ki gy?ztesen a párharcból. "Szerintem Alonso örül, mert a presztízse n?ni fog (Räikkönen) legy?zésével."

Az utolsó Forma-1-es idényét teljesít? Mark Webber is úgy érzi, hogy az új csapattárs el?nyös lesz Alonso szempontjából. "Úgy vélem, hogy Fernando pozitívumként tekint majd rá. Szombat délutánonként nagyobb nyomás alá kell helyezni ?t, és (Alonso) készen áll erre. Kimi segíteni fog neki abban, hogy még többet hozzon ki magából szombat délutánonként" - mondta Webber egy szponzori rendezvényen az Autosportnak.

"A vasárnapokkal kapcsolatban nincs kérdés, tudjuk, hogy Fernando zseniális versenyz?, de a szombati napokon Kimi egy új szintre fogja emelni ?t. Fernando lehet?ségként is tekint majd rá, hogy jól teljesítsen Kimi ellen."

Webber szerint abból lehet probléma a Ferrarinál, ha Räikkönen nem vállal nagy részt a fejlesztési munkából. "Érdekes lesz figyelni, Fernando azt fogja érezni-e, hogy egyenl?en oszlik el a munka (a versenyz?k között). A következ? év nagy technikai kihívásokat jelent, és mindkét pilótának sok munkát kell belefektetnie. Nem gondolom, hogy Fernando nagyon örülne neki, ha ez egyoldalú lesz" - mondta.

Webber a látványosság szempontjából nagyon örül az Alonso-Räikkönen párosnak, és hasonló véleményen van a hétszeres bajnok Michael Schumacher is. A Ferrari korábbi ásza a Bildnek nyilatkozva "kirobbanónak" nevezte a felállást.
    Klik forrás oldal

19. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
    Webber szerint 2016-ban Vettel a Ferrarinál lesz

Mark Webber elmondása szerint arra számít, hogy Sebastian Vettel a Ferrarihoz igazol majd két év múlva, amikor lejár a Red Bull-szerz?dése.

Szerdán jelentették be, hogy 2014-ben Fernando Alonso csapattársa a 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen lesz, aki 2009 után tér vissza a Ferrarihoz. A finn pilóta szerz?dése két évre szól, azaz 2015 végén jár le, épp amikor Vettel felszabadul a Red Bull-lal kötött kontraktusából. Webber úgy véli, hogy annak ellenére, hogy Alonsónak ekkor is lesz még egy éve hátra a Ferrarinál, a maranellóiak meg fogják környékezni jelenlegi csapattársát.

„Sok oka van annak, miért rizikós a Ferrari részér?l ez” – utalt Raikkönen leigazolására az ausztrál. „Két év, nem gondolom, hogy több lenne. Ezt követ?en nyilvánvalóan Sebet akarják a Red Bulltól megszerezni, és úgy folytatni tovább. Ez egy rövidtávú, agresszív megoldás a Ferrari részér?l, hogy az élre vigyék a csapatot.”

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azt mondta a tavalyi év végén, hogy amikor Alonso távozni akar majd a Ferraritól, Vettellel kívánja helyettesíteni.

http://www.formula.hu/hirek/153/383/82773/webber-szerint-2016-ban-vettel-a-ferrarinal-lesz

20. kiscsibe /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Egy kis Forma-1....

Sziasztok! :tef293:

Fernando Alonso csapattársa Kimi Raikkönen lesz a 2014-15-ös évben.

Szerintem Alonso aki kit?n? pilóta egyben egy kicsit talán érzékeny is.
    Így a stresszes helyzeteket ((A csapaton belüliekre gondolok)) nehezen viseli.
    Talán joggal várható el részér?l, mint 2005-2006 világbajnoka, hogy maximálisan támogassák és megtegyenek mindent a nyugodt háttérrel a sikerekhez vezet? úton.
    Kimi Raikkönen érkezésével alapvet?en változni fog a csapatsorrend (ami ugye nincs is..)
    Kimi mind mentalitásban, mint agresszivitásban szerintem klasszisokkal jobb versenyz?, mint Felipe Massa. Felipe második, támogató embernek tökéletes volt.
    Kimi természetesen nem fog megelégedni ezzel a támogatói pozícióval csapaton belül.
    A célja szerz?dtetésének valószín?leg pont ebben keresend?.
    Alonso aki remélhet?leg az évek tapasztalatait feldolgozva tud majd az új helyzetben valóban az ösztönz? tényez?kre koncentrálni akár kimagasló eredményeket is elérhet.
    Ha ez így lesz, akkor egy nagyon izgalmas év elé nézhetünk.

A Ferrari el?relépése szempontjából fontos lenne olyan versenyz?ket versenyeztetni, akik a fejlesztésben az esetleges hibák megállapításában is aktívan részt tudnak vállalni. Emellett stabil ((hisztis futamoktól mentes)) vezetéssel hozzák az eredményeket.
    Erre talán a legjobb példa lehetne Michael Schumacher, aki ezekben is és a stabil megbízható teljesítménnyel is egyaránt kit?n?en segítette a Ferrari el?rejutását.
    Az elmúlt éveket nézve látható, hogy a csapat összeállításban egy „er?sebb” és egy „gyengébb” pilótával versenyzett a csapat.
    Ez a 2014-es összeállítás mer?ben más…..

Jöhetnek az eredmények!!
    Hajrá Ferrari!!! :tef293: