Forma 1

A témát ebben részben 'Sporttal kapcsolatos beszélgetések' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. március 17..

1. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    :tef344:

Sziasztok!

Mindent 'elhiszek' amit a Ferrari és Alonso mond.
    Habár szerintem a könnyeivel küzdve mondhatta hogy jöhet Kimi.
    Raikkönen nem megy a Ferrarihoz másodheged?snek, ebben biztos vagyok!

2. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Alonso vs Kimi

Üdv.
    Aki pár éve nézi a F1-et ,az tudja , hogy ez nem jó ötlet volt a Ferraritol.Emlékezünk Alonso és Hamilton parosra.
    Szerintem nem lesz hosszú élet?.

3. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Schumi

Sziasztok!

Szia Schumi! :tef344:

A másik dolog.
    Kimi biztosan átgondolta az egészet.
    Mivel annak idején éppen ?t cserélték le Alonsoval.
    Majd hogy nem 'kiutálták' a Ferraritól.
    De hát itt is a pénz beszél, majdnem mindegy hogy hova csak megkapja a fizetését!
    Ha nem vállalja a másodheged?s szerepet fogjuk még Alonso nyavalygását hallani. :tef161:

4. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Buttonnak elege van ...

Buttonnak elege van az Alonso-pletykákból: srácok, elfogyott a sztori?
    Jenson Button nem érti, miért kell lovagolni az Alonso-McLaren dolgon, ha egyszer mindkét fél elmondta a frankót ezzel kapcsolatban. Sergio Pérez, hasonlóan csapattársához, biztosítva látja a jöv?jét.

A mai sajtókörökön Buttonnak szegezték a kérdést, hogy vajon összejöhet-e egy bajnoki felállás a McLarennél. Button nem volt odáig.

„Jöv?re a csapattársad lesz Alonso?” – kérdezték Buttontól.

„?t is megkérdezted err?l?”- felelte a brit.

„Igen, megkérdeztük…”- reagált az újságíró.

„És mit mondott?”- replikázott a mclarenes.

„Azt mondta, hogy a Ferrarinál marad”- hangzott a felelet.

„Akkor nem értem, hogy miért tartja magát mindig ez a pletyka”- bosszankodott a 2009-es bajnok. „Az emberek olyan történeteket akarnak kreálni, melyek egyszer?en nem léteznek – mivel kifogytak a történetek a következ? évre. Nem tudom, miért akarná elhagyni a csapatot, mely a családja…”

Pérez hasonlóan reagált, és nem látja veszélyben a helyét. „Az embernek minden csapatban keményen kell dolgoznia és profinak kell lennie. Én ezt teszem. Próbálom a legjobbat nyújtani, de ez mindenki számára egy nehéz szezon”- kezdte a mexikói. „Már mondtam, hogy a jöv?m rendben van itt. Jöv?re is itt fogok versenyezni. Remélhet?leg a következ? évben versenyben lehetünk a címért.”
    Link

5. zsyy /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    alonso vs kimi-re

sziasztok!
    amióta az eszemet tudom nézem a cirkuszt.. és mégsem tudok veled egyet érteni. szerintem ez volt a ferrari egyetlen elképzelhet? jó döntése! évek óta csak stagnálnak a középmez?ny elején. massa a balesete óta nem igazán hozta amit kellett volna, igaz év elején villantott párat.. aztán monacóba odacsapta vagy kétszer..:tef10: kimi amióta visszatért folyamatosan bizonyít, gyors, stabil, éhes! és két éhes pilóta egy csapatnál szerintem és a ferrari szerint is jobb mint egy.. szerintem mi néz?k jól járunk bárhogyan is alakul a két pilóta kapcsolata.. én már alig várom a jöv? évet:tef293:

6. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Vélemény

Üdv.Nem kell velem egyetérteni. es ez igy helyes,de egy ütos autó is kellene,nem csak jo pilóták :tef344:

7. zsyy /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    fater-re

ahoj! hát én nagyon is remélem h jöv? év elején lesz egy pár hétvége amikor alonsonak nem lesz ?szinte a mosolya! és nem azért mert nem kedvelem! csak jó lenne mondjuk idényközépig azt látni, hogy engedik a házon belüli harcot.:tef293:

8. zsyy /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    vélemény-re

ebben viszont igazad van!:tef161: de hát h kinek lesz jöv?re üt?s az autója az a milliódolláros kérdés..:tef161:

9. szarufa /

Kapott lájkok:
    75
    Beküldött adatlapok:
    0
    Vettelt váratlanul érte...

Vettelt váratlanul érte a pénteki fölény
    2013. szeptember 20. 19:33, péntek

Webberéknek kiváló napjuk volt péntekenŠ Red Bull Racing
    (f1világ.hu) - A Red Bull Racing a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén mutatott tempójával valósággal sokkolta a mez?nyt, egyesek már most lemondtak a gy?zelemr?l. A címvéd? és listavezet? Sebastian Vettel sem számított ilyen kezdésre.

Az els? edzésen is csak Lewis Hamilton került a Red Bullok elé, a második tréningen azonban már nem volt bocsánat, hatalmas fölénnyel álltak az élre Vettelék.

10. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Szingapúri Nagydíj id?mér?

A címvéd? Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája indulhat az els? rajtkockából vasárnap a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon.

A szombati villanyfényes id?mér? edzésen nem tudták megszorítani az összetett pontversenyben élen álló Vettelt.

A második helyen Nico Rosberg, a Mercedes német versenyz?je végzett, míg a harmadik Romain Grosjean, a Lotus francia pilótája lett.

A kvalifikáció legnagyobb meglepetéseként Kimi Räikkönen, a Lotus finn versenyz?je - aki a következ? szezonban visszatér a Ferrarihoz - nem jutott be a harmadik etapba, csak a 13. lett.

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/09/21/16/Vettel_indul_az_elrol_Szingapurban.aspx

2013. szeptember 21. 16:15

11. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Forma-1-es Szingapúri Nagydíj

Sebastian Vettel (Red Bull) lett az els? a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon Fernando Alonso(Ferrari) és Kimi Räikönnen (Lotus) el?tt.

http://www.telesport.hu/Hirek/2013/09/22/15/Vettelt_Szingapurban_sem_tudtak_utolerni.aspx

2013. szeptember 22. 16:03

12. erdeikutya / Csillagvadász

Kapott lájkok:
    433
    Beküldött adatlapok:
    0
    re F1 Szingapur

Vettel - nem lepett meg :tef293:
    Alonso - vartam tole :tef293:
    Raikonnen - vaooo! :tef293:

hiaba na, a Vettel - RedBull egy tokeletes parositas - mint anno Schumacher es a Ferrari.

13. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Horner

Horner: Vettel is csak egy ember, és unfair, hogy ilyen fogadtatásban van része
    Christian Horner nagyon nincs elragadtatva attól, hogy ismét kifütyülték Sebastian Vettelt. A Red Bull Racing csapatf?nöke unfairnek és szégyennek nevezte a dolgot.

Vettel ismét futamot nyert az F1-ben, ami azt jelentette, hogy újra kifütyülték –a jelenség megszokottá vált, de Horner nem akar együtt élni ezzel. „Ez egyszer?en sportszer?tlen” – vélekedett Horner az Auto Motor und Sportnak. „Nem érdemelt ilyen fogadtatást”- jegyezte meg a csapatf?nök. „Kiváló versenyt futott. Teljes szívb?l versenyzett és mindent beleadott. Mindezek után ez helytelen; egyszer?en unfair”- panaszolta a brit.

Vettelt rendszeresen kifütyülik, így volt ez Belgiumban és Monzában is, de már máshol is megesett. Mindez a tévén keresztül is áthallatszik, és a címvéd? kénytelen már a dobogón lereagálni dolgot. Ma egyszer?en annyit mondott, hogy „busszal utaztatják” ?ket körbe a világban.

„Sebastian mindig azt mondja, hogy ez nem csinálja ki. Van tartása és állja a sarat, de ? is csak egy ember. Neki is vannak érzései. Egyszer?en nem túl szép élmény, amikor az embernek ilyen fogadtatásban van része. Ez szégyen”- fakadt ki a szakember.

Horner nem gondolja, hogy Malajzia állhat a háttérben. „Az lezárt ügy. Sebastian egy fiatal srác nagy szívvel. Természetesen becsvágyó és szeret nyerni. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a személyiségének tudható be. Amikor Fernando Alonso rendszeresen nyert a Renault-val, akkor sem volt barátságos a reakció. Amikor a McLarennél Lewis Hamilton ellen versenyzett, akkor is kifütyülték. Most pedig a legkedveltebb versenyz? a paddockban. Az emberek egyszer?en az esélytelenebbet szeretik. És tudni akarják, ki fogja el?ször legy?zni azt, aki rendszeresen diadalmaskodik”- mondta a csapatf?nök. „Ez normális”- tette hozzá.
    Link

14. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Alonso félreáll....

Alonso félreáll, Hamilton kerül a taxis jelenet miatt: Fedélzeti kamera

Íme Fernando Alonso fedélzeti kamerás felvétele az esetr?l, amiért ?, és Mark Webber is megrovást kapott. A Red Bull ausztrál versenyz?je azonban még rosszabbul járt, mivel ez volt a harmadik ilyen megrovása, ami automatikus 10 helyes rajtbüntetést jelent számára a következ? nagydíjon.

Link

15. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ferrari: Muszáj volt kockáztatnunk

Ferrari: Muszáj volt kockáztatnunk
    A Ferrari számára egyértelm? volt, hogy kockáztatniuk kell a Szingapúri Nagydíjon, hiszen a bajnokság szempontjából már nincs vesztenivalójuk. Bejött a húzás.

Fernando Alonso a semmib?l húzott el? egy 2. helyezést a Szingapúrban, ahol a szombati id?mér? után még elszomorítónak nevezte a Ferrari teljesítményét. A spanyol egy fantasztikus rajtot követ?en a 7. rajtkockából a 3. helyre ugrott fel, majd a biztonsági autó beküldésekor lecsapott a kínálkozó lehet?ségre, és megejtette második – egyben utolsó - kerékcseréjét.

Akkor még kérdéses volt, hogy a gumik kitartanak-e a leintésig, Alonso szerint azonban nem volt más lehet?ségük. „Kockázatos döntés volt, de a világbajnoki helyzetünket tekintve nincs vesztenivalónk. Ha az ötödik helyen végzünk, annak sem lett volna nagy jelent?sége" – mondta.

„Tudtuk, hogy nem megfelel? a tempónk, úgyhogy muszáj volt kitalálnunk valamit" – tette hozzá. „Az els? lehet?ség a rajtnál adódott, aztán pedig az eltér? stratégia kínálkozott, ami végül kifizet?d?nek bizonyult, és egy fantasztikus dobogós hellyel végz?dött. Ez felér egy gy?zelemmel számunkra."

Alonso hiába teljesített ismét er?n felül a Ferrarival, Sebastian Vettel gy?zelmével tovább n?tt a hátránya a pontversenyben. Bár reálisan nézve nem lát esélyt a bajnoki címre, továbbra sem adja fel a reményt. „Nagy szerencsére van szükségünk, és nem csak Koreában. Koreában, Indiában, Abu-Dzabiban... minden hétvégén hatalmas szerencsére van szükség, ha egy másodperccel lassabbak vagyunk" – mondta.

A 6. helyet megszerz? Felipe Massa szintén jól jött el a rajtrácsról, de öröme csak a célegyenes végéig tartott. „Fantasztikusan kaptam el a rajtot, az els? kanyarban azonban beszorultam a korán fékez? autók közé, így több helyet is vesztettem, ahelyett, hogy el?rébb jutottam volna. Innent?l kezdve mindig beragadtam egy másik kocsi mögé, és tudjuk, milyen nehéz el?zni ezen a pályán" – magyarázta.

Kés?bb a brazil is kihasználta a biztonsági autó adta lehet?séget, ? azonban szuperlágy gumikat kapott, így még egyszer ki kellett állnia kereket cserélni. Harmadik bokszkiállása után sorra el?zte meg a használt gumikon küszköd? ellenfeleket, ezzel került a 6. helyre. „Ha megnézzük, mi minden történt a mai versenyen, a hatodik hely jó eredmény" – értékelt.Link

16. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Webber visszavág

Webber visszavág: alsóhangon is röhej, hogy figyelmeztetést kaptunk Alonsóval
    Mark Webber szerint finoman fogalmazva is nevetséges, hogy figyelmeztetésben részesültek a taxizásért. Fernando Alonso utasa hangsúlyozta, semmilyen összeütközése sem volt a pályabírókkal – ellentétben a hírekkel.

El?ször szólalt meg Webber a vasárnapi eset után, melynek következtében figyelmeztetést kapott, és végül 10 rajthelyes büntetés vár rá Koreában. A közvélemény kezdetben felháborodott a büntetésen, mely nem magáért a taxizásért járt, hanem két szabálypont megszegése miatt. Majd napvilágot látott a zárt hálózat egyik felvétele, melyen látszik, hogy Rosberg belül kerüli ki a Ferrarit és Webbert, és elég közel volt az akkor még kocogó versenyz?höz. Ez némileg csillapította az ellentábor indulatait.

A stewardok indoklása szerint Webber nem kapott engedélyt arra, hogy bemenjen a pályára, s?t, az Autosport állította, a pályabírók ezt megtiltották neki. Az ausztrál máshogy vélekedik. „Minimum nevetséges, hogy Fernando és én figyelmeztetést kaptunk a verseny utáni tettünkért”- írta Webber ma reggel a Twitteren.

„És ha már benne vagyok, ellentétben a jelentésekkel, egyetlen pályabíróval sem volt semmilyen interakcióm, miután begyújtottuk a rakétákat”- írta Webber.

Majd Webber posztolt egy képet, melyen korábbi F1-es taxizások vannak egy képre montázsolva, és ezt f?zte mellé: „Igen, gondoltam, hogy korábban is csináltak ilyet…”

Végül azzal adta meg az utolsó lökést, hogy kirakott egy képet, melyen Gerhard Berger viszi be Derek Warwickot a Ferrarival. A kommentár: „Úgy t?nik, hogy az egyik szingapúri steward is csinált ilyet… C’estlavie”. Warwick volt a negyedik versenybíró Szingapúrban.
    Link

17. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    A Lotus tanácsa a Ferrarinak

A Lotus tanácsa a Ferrarinak: felejtsétek el az idei címet!
    Alan Permane szerint a Ferrari nyugodt szívvel lemondhat az idei els?ségr?l, mivel a Scuderia még csak közelében sincs a szárnyaló RB9-nek. A Lotus már letett Sebastian Vettel befogásáról, most másnak is ezt tanácsolják.

Permane már Szingapúrban elmondta, hogy a hosszabb tengelytávú autó sem jelent orvosságot Vettel ellen. „A szimulációk szerint 2-4 tized között hozhat. Nem eleget ahhoz, hogy beérjük Sebastian Vettelt”- állapította meg az Auto Motor und Sportnak. „Ehhez most 2, de inkább 3 másodpercre van szükség. Láttuk, (Vettel) mit csinált ma. Egy más ligában versenyzett”- mondta akkor Permane.

A Lotus vezet? pályamérnöke az ellenfelet sem kecsegtette sok jóval, ráadásul a 2014-es esélyekkel kapcsolatban sem volt túl bizakodó.

„Ha én lennék Fernando Alonso, és a cím megnyerésér?l beszélnék?”- tette fel a kérdést Permane az Autosportnak. „Felejtsd el. Még csak a közelükben sincsenek. És jöv?re sem lesznek közel, ha a Red Bull olyan el?nnyel fog rendelkezni, mint most”- jegyezte meg. „Nem olyan, mintha a Caterhamr?l vagy a Marussiáról beszélnénk – nem fognak olyan szinten kezdeni. Lesz egy bizonyos restart, de nem teljes mérték?”- jegyezte meg a Red Bullról.

„Legyünk ?szinték: a Red Bull most jobb abban, hogy gyors autót építsen, így miért ne lennének azok jöv?re is? Hatással lesz a motorokra, de nincs okunk azt gondolni, hogy a Renault nem tud majd megfelel? munkát végezni. Vettel rendelkezni fog a kell? er?vel, a motor pedig hatékonyan fog bánni az üzemanyaggal. Jöv?re is a Red Bull és Vettel lesz az a csapat, amelyiket le kell gy?zni.”

Alonso a következ?ket mondta a BBC-nek a vasárnapi futam után. „Reálisnak kell lennünk. ?szintének kell lennünk magunkkal szemben, és azt mondani, szerencsére van szükségünk. Nemcsak Koreában, hanem Japánban, Indiában, és Abu Dhabiban is”- vallotta be a spanyolLink

18. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    FIA

FIA: Megérdemelt volt Webber és Alonso megrovása
    A szingapúri versenybíróság neves tagja, Derek Warwick kiáll amellett, hogy Mark Webber és Fernando Alonso is megérdemelte a megrovást a taxis jelenete miatt.

Most minden Alonso és Webber közös taxizásáról szól, amit a spanyol és az ausztrál versenyz? a szingapúri futam leintését követ?en mutatott be. A versenybíróság mindkét pilótát megrovásban részesítette és miután Webbernek ezel?tt már volt két ilyen megrovása, a soron következ? futamra 10 helyes rajtbüntetést kapott. Alonsónak ez volt az els? ilyen megrovása a szezonban.

A versenybíróság azonban tisztázta, nem a taxizás miatt kapták a versenyz?k a megrovást, hanem mert mindezt veszélyesen hajtották végre. Az új felvételeken jól látszik, hogy a Mercedes egészen közel került az épp a Ferrarira felugró Webberhez.

A mez?nyb?l sokan nem értenek egyet a megrovással, miközben Alonso a Twitterén viccel?dött a történteket illet?en, addig Webber kifakadt és nevetségesnek nevezte a dolgot.

A stewardok indoklása szerint Webber nem kapott engedélyt arra, hogy bemenjen a pályára, s?t, az Autosport állította, a pályabírók ezt megtiltották neki. Az ausztrál máshogy vélekedik. „Minimum nevetséges, hogy Fernando és én figyelmeztetést kaptunk a verseny utáni tettünkért”- írta Webber ma reggel a Twitteren.

Végül azzal adta meg az utolsó lökést, hogy kirakott egy képet, melyen Gerhard Berger viszi be Derek Warwickot a Ferrarival. A kommentár: „Úgy t?nik, hogy az egyik szingapúri steward is csinált ilyet… C’estlavie”.

Warwick a Daily Telegraph lapnak adott nyilatkozatában azonban elmondta, hogy az eset egyenesen ?rült és veszélyes volt.

„A versenyz?nek könnyen baja is eshetett volna.” – tette hozzá az egykori versenyz?.

Warwick is jobban szereti, ha kevésbé steril a környezet a Forma-1-ben, de szerinte a versenybírák nem hunyhatnak szemet az ilyen veszélyes esetek felett.

„Bízom benne, hogy nem úgy tekintenek ránk, mint akik megölik a játékot. Azt akarom, hogy a Forma-1 szórakoztató legyen. Egy látványos sportot szeretnék látni.” – hangsúlyozta az 59 éves ex-versenyz?.

„Nagy rajongója vagyok a MotoGP-nek, és azt kívánom,, hogy közelebb kerüljünk a vezet?khöz a Forma-1-ben, mint a motoros kategóriában. Ebb?l a szempontból egy kicsit steril a Forma-1, de nem engedhetjük meg azt, hogy a versenyz?k veszélybe kerüljenek. Ha mindez biztonságos módon történik meg, akkor másképp tekintettünk volna a dologra. Mindez azonban nagyon veszélyes volt. Nem parkolhatsz le az autóddal a kanyar közepén.”
    Link

19. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ecclestone

Ecclestone: Dolgozunk azon, hogy Massa a Forma-1-ben maradjon
    A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló brit milliárdos elmondta, a saját ügyének tekinti azt, hogy Felipe Massa a rajtrácson maradjon.

Természetesen mindezt Bernie Ecclestone nem Massa két szép szeméért teszi, mindamellett, hogy kedveli a brazilt és továbbra is gyorsnak tartja. Itt azonban a brazil piac az, ami meghatározza a segítség mértékét, és Ecclestone jó üzletemberként csak ezt tartja szem el?tt.

Massának az idény végén biztosan el kell hagynia a Ferrarit, ahol 2014-t?l az a Kimi Räikkönen lesz Fernando Alonso csapattársa, aki 2007 és 2009 között épp a brazil pilóta mellett dolgozott Maranellóban.

Az F1-live.hu korábban már több alkalommal is beszámolhatott Massa esélyeir?l. Jelenleg úgy t?nik, hogy a tapasztalt pilótának jöv?re is lesz helye a Forma-1-ben, és a Lotusnál favorittá lépett el?, miután komoly támogatókat sikerült maga mögé állítania. Mindemellett a Force India, a Sauber és a Williams is szóba jöhet számára.

„Próbálok neki segíteni, ami nem könny?, de dolgozunk rajta.” – ismerte el Ecclestone a brazil Estado de S. lapnak adott nyilatkozatában.

„Ha Felipe mögött ott lesznek a támogatók, akkor minden meg fog változni. És különben is, Brazíliának kell egy saját versenyz? a rajtrácson 2014-ben.” – tette hozzá a brit milliárdos.

Ecclestone legnagyobb ellensége az anyagi források hiánya a csapatokat illet?en.

„Az új szabályokkal növekednek a költségek. Mindent megtettünk azért, hogy elvessük az új motorok bevezetését, de ez nem volt lehetséges. De egy olyan er?s gazdaságú országban, mint Brazília, kell támogatónak lennie ahhoz, hogy egy pilótát a rajtrácson tartson. A média fontos szerepet játszik ebben, és Brazíliának szüksége van egy F1-es versenyz?re.”

Felipe Nasr is opciót jelenthet a GP2-b?l, de…

„Nehéz lesz aláírnia 2014-re. Most inkább, mint harmadik pilótát látom ?t a rajtrácson, aki péntek délel?ttönként autóba ülhet, és futhat néhány privát tesztet.”
    Link

20. Schumi /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Montezemolo

Montezemolo: Egy abnormális Ferrarit akarok látni a Forma-1-ben
    Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke elégedett volt a Szingapúrban látottakkal, de a folytatásban egy er?sebb autót akar látni.

Szép lassan Montezemolónál is kezd elfogyni a türelem, miután a Red Bull Racing idén sem ad esélyt az ellenfeleinek. Hiába a Ferrari kimeríthetetlen forrásai, a hatalmas pénzügyi háttér és a modern felszerelések, a gárda 2007 óta nem ünnepelhetett egyéni címet a Forma-1-ben.

Fernando Alonsót megváltóként várta a csapat, de a világbajnoki cím egyel?re elmaradni látszik a spanyollal. Most valami hasonlót várnak Kimi Räikkönent?l is, aki 2014-t?l újra Maranellóban fog dolgozni. Mindeközben hamarosan újra elérhet? lesz a csapat saját szélcsatornája, mely a hivatalosa tájékoztatás szerint október végén munkába állhat. De ez is csak a következ? évek fejlesztéseit segítheti, mely az új motorok miatt nagyon fontos lesz.

Legutóbb Szingapúrban Alonso ismét szenzációs teljesítményt nyújtott, de hiába lett második, Sebastian Vettel körönként átlagosan 1,5 másodperccel volt gyorsabb a társaknál.

„Szingapúr egy jó teszt volt a Ferrarinak, és a legjobb volt a normálisok között, de azt akarom, hogy újra abnormálisak legyünk.” – fogalmazott az olasz média el?tt Montezemolo, aki ezzel er?sen a Red Bullra és a schumacheres korszakra célzott, amikor a gárda gyakorlatilag minden futamon megállíthatatlan volt.

A pletykák szerint a Ferrari 2016-ban Vettelt már a saját soraiban tudná a Forma-1-ben.

„Vettel? ? egy nagyszer? versenyz?.” – válaszolt a pletykákra Montezemolo, kissé sejtelmesen.

Alonso szerz?dése 2016-ig, addig Räikkönen kontraktusa 2015-ig érvényes a Ferrarival. A spanyol kész hosszabbítani, akár 2020-ig is, de a pletykák szerint 2015-t?l a McLaren-Honda pilótája lehetLink