Hagymaszirup: természetes gyógyír köhögésre Az ősztől tavaszig tartó időszakban általában egyszer mindenki megfázik. A nátha csak pár napig bosszant bennünket, de a köhögés sajnos akár heteken át kísér. Bea édesapjának köszönhetően gyermekkora óta ismeri, s ma is előszeretettel alkalmazza egyik leghatásosabb gyógymódot: patikaszer helyett hagymasziruppal kúrálja magát. Gyermekkorom egyik praktikus emléke: ha köhögtem, apu hagymaszirupot készített nekem, talán mert olcsóbb a méznél. Szerettem és ma is szeretem. Persze odafigyelek arra, hogy csak olyankor fogyasszam, amikor itthon vagyok, s igyekszem a páromra is tekintettel lenni. Így készítem! Egy-két nagyobb, durvára aprított hagymát befőttes üvegbe teszek. Rákanalazok pár evőkanál cukrot, lezárom az üveget, és felrázom az egészet. Szobahőmérsékleten tárolom. Másnapra a hagyma levet ereszt. Alkalmanként 1-2 evőkanálnyi mennyiség fogyasztása javasolt.