Hal ételek

A témát ebben részben 'Gasztronómia' Dark Angel hozta létre. Ekkor: 2014. január 08..

  1. Dark Angel / Guest

    Tied a szó!
     
  2. szarufa /

    Csatlakozott:
    2012. július 26.
    Hozzászólások:
    3,178
    Kapott lájkok:
    75
    Beküldött adatlapok:
    0
    Tejfölös csuka..jaj de finom
     
  3. erdeikutya / Csillagvadász

    Csatlakozott:
    2012. január 05.
    Hozzászólások:
    1,332
    Kapott lájkok:
    433
    Beküldött adatlapok:
    0
    Harcsapaprikas turoscsuszaval...
     
  4. Termeszet /

    Csatlakozott:
    2018. július 21.
    Hozzászólások:
    45,737
    Kapott lájkok:
    273
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    FŰSZERES HARCSAKOCKÁK SALÁTÁVAL

    [​IMG]


    HOZZÁVALÓK

    • 3 ek liszt
    • 1 kk só
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1 tk Garammassala fűszerkeverék
    • fűszerpaprika (ízlés szerint)
    • 1 csomag salátakeverék
    • 1 db citrom
    • 50 dkg harcsafilé
    • étolaj

    ELKÉSZÍTÉS

    • A lisztbe belekeverjük a fűszereket. A harcsát felkockázzuk, majd megforgatjuk a fűszeres lisztben. Forró olajban ropogósra sütjük.
    • A salátakeveréket megmossuk, lecsepegtetjük, majd tálra rakjuk. A fűszeres harcsaropogóssal tálaljuk. Citromkarikával díszítjük, és a levével meglocsoljuk az egészet.
     
  5. Péter28 / Guest

    Harcsapaprikás túrós csuszával

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A halat feldaraboljuk, alaposan besózzuk.
    2. A szalonnát apró kockákravágjuk,megsütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle.A halat ebben a szalonnazsírban hirtelen megsütjük. Ezután kivesszük aharcsadarabokat és félre tesszük.
    3. A szalonnazsírt egy nagyobb lábasba öntjük. A felaprított vöröshagymát megdinszteljük benne, majd kevés pirospaprikát szórunk rá. Ezután felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a paprikát és a zúzott fokhagymát, beletesszük a harcsadarabokat és borssal ízesítjük.
    4. Közepesen alacsony lángon 20-25 perc alatt készrefőzzük. Ha szükséges vízzel pótoljuk az elfőtt folyadékot. A tejfölt (150 ml) hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a szószhoz – a meleg levesből kiveszünk egykeveset és azt elkeverjük a tejföllel, majd belekeverjük a paprikásba.
    5. A csuszatésztát lobogó sós , olajos vízben haraphatórafőzzük. Amikor kész, leszűrjük, és összekeverjük a 2 dl (250 ml) tejföllel, a túróval, és kevés sóval.
    6. A pirított szalonnát a tésztára szórjuk, és tálaljuk a harcsapaprikással.


      https://www.mindmegette.hu/klasszikus-harcsapaprikas-turos-csuszaval.recept/
     
  6. Péter28 / Guest

    Tonhalas tészta paradicsomosan

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. Sós vízben a spagetti tésztát kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, a mártást is nyugodtan elkészíthetjük.
    2. A szeletekre vágott fokhagymát egy serpenyőben nagyjából 2 perc alatt olivaolajon megpirítjuk.
    3. A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat, majd ráöntjük a pirított fokhagymára. 2-3 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal is. Elkeverjük, 3-4 percig forraljuk.
    4. A paradicsomos alaphoz öntjük a tészta félretett főzővizét, majd miután újra felforrt a szósz, beletesszük a kifőtt tésztát is.
    5. Meglocsoljuk a tésztát egy kevés olivaolajjal, aztán alaposan összekeverjük a tonhalas alappal. Végül elzárjuk a gázt, tálalásnál pedig ízlés szerint megszórjuk egy kevés parmezánnal.

      https://www.mindmegette.hu/tonhalas-teszta-paradicsomosan.recept/
     
  7. Péter28 / Guest

    Harcsapaprikás egyszerűen

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A harcsapaprikás elkészítéséhez először pörköltalapot készítünk: ehhez a felaprított vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.
    2. Meghintjük a fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban. Ezután mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és paprika, amit sózunk, borsozunk. Legalább fél órán át kis lángon főzzük.
    3. Ezután rátesszük az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott harcsát, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan összeforgatjuk, majd pároljuk fedő alatt kb. 20 percig.
    4. A lisztet a tejfölben simára keverjük, majd behabarjuk vele a harcsát, jól összeforraljuk.
    5. A harcsaprikás hagyományosan túrós csuszával tálaljuk.

      https://www.mindmegette.hu/harcsapaprikas-egyszeruen.recept/
     
  8. Péter28 / Guest

    Garnélás tészta

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A garnélás tészta elkészítéséhez a Norbi Update tésztát enyhén sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A főzőlevéből felfogunk egy keveset.
    2. Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a garnélát, és tovább pirítjuk.
    3. Ezután beleszórjuk a Norbi Update fokhagymakrémleves alapot, és felöntjük a tejszínnel és 2 dl tészta főzőlével. Borssal és kakukkfűvel ízesítjük, ha kell, sózzuk. 10 perc főzés után kis lángon hozzákeverjük a tésztát, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint kakukkfűvel díszítjük.
    Tipp: Parmezánnal tálalva még autentikusabb lehet.

    https://www.mindmegette.hu/garnelas-teszta.recept/
     
  9. Péter28 / Guest

    Tonhalsaláta házi majonézzel

    [​IMG]

    Hozzávalók
    Elkészítés
    1. A tojásokat feltesszük főni, ezalatt a zellert, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, salátás tálba rakjuk.
    2. Az avokádót felezzük a magját eltávolítjuk a késsel bekockázzuk, vigyázva, hogy a héját ne vágjuk át, ezután kikanalazzuk a kockázott avokádót a tálba.
    3. A főtt tojásokat durvára vágjuk, a halkonzerveket kinyitjuk, a levet leöntjük róla így rakjuk a tálba.
    4. A petrezselymet, és a kaprot felaprítjuk, ezt is a többi hozzávalóhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk, egy teás kanálnyi olívaolajat és fél citrom levét öntünk az alapanyagokra.
    5. A tálat a saláta összekeveréséig lefóliázva hűtőbe tesszük.
    6. A tojás sárgáját, és egy egész tojást egy magas falú edénybe helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük olajjal.
    7. Az egészet botmixerrel homogén, fényes, krémes állagúra keverjük úgy, hogy a mixer fejét mindenképpen az edény aljára nyomva hozzuk működésbe, ahogy sűrűsödik, krémesedik, úgy húzzuk felfelé az eszközt.
    8. A saláta alapunkat elővesszük hűtőből, és a házi majonézünkkel jó alaposan összeforgatjuk, úgy, hogy mindenhova kerüljön a majonézünkből, de vigyázva, hogy ne törjük össze az alapanyagokat.
    9. Fokhagymás pirítós kenyérrel, baguettel a tálaljuk.

      https://www.mindmegette.hu/tonhalsalata-hazi-majonezzel.recept/