Sajnos már a hatóságok is elismerték, hogy igaz a pletyka: nagyon erős méreg van a csirkehúsban! Az egyik leghírhedtebb méreganyagot fedezték fel benne! Már hivatalosan is elismerték a tényt, amit eddig csak pletykáltak... Vajon miért gondoljuk, hogy talán egyszerűbb lett volna erről nem tudni?! Az FDA, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet közleménye szerint súlyos méreg, arzén található a forgalomban lévő csirkehús jelentős százalékában. Persze, nyugtathatjuk magunkat azzal, hogy csak Amerikáról van szó, de NEM! Sajnos Európában (és ezen belül Magyarországon) is jellemző, hogy a nagyüzemi csirkéket olyan hozamfokozókkal etetik, amelyek arzént tartalmaznak, ami pedig benne is marad az állat húsában! Az arzén az egyik legmérgezőbb félfém, többféle rákot is okozhat. Ahogy a vörös húsokból készült szalámik, kolbászok is. Ami igazán durva, hogy (amint erről korábban a Tények is beszámolt) ezek a termékek rákkeltő hatásuk alapján ugyanabba a csoportba kerültek, mint a cigaretta és a súlyosan mérgező azbeszt. Mit is okoz az arzén pontosan? Nem kevésbé súlyos kórokkal áll összefüggésben, mint a húgyhólyag-, tüdő-, vese- és vastagbélrák, kisebb mennyiségben való rendszeres bevitele pedig részleges bénuláshoz és cukorbetegséghez vezethet. Ahogy fentebb írtuk, tulajdonképpen nyílt titok, hogy Magyarországon arzénes tápot adnak a csirkéknek a nagyipari tenyésztésben. Ezt az illetékes hatóságok sem cáfolják, csupán azt vitatják, hogy mindez az egészségre káros lenne. És most kapaszkodjunk meg! A bevizsgált termékek 70%-a nálunk is tartalmaz arzént! Félelmetes.. http://www.tudnodkell.info/erosen-rakkelto-anyagot-tartalmazhat-a-csirkehus