Idézetek

A témát ebben részben 'Kultúrával kapcsolatos beszélgetések' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. február 14..

1. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A Szív

Fura dolog ez a szív.
    Sok forma, sok szín, sok értelem és sok érzelem.
    Ismered, mégis meg tud lepni. Tud örülni, de fájni is. Ha kell, ha nem.
    Megtréfál, felpörget, de olykor a mélybe húz.
    Adhatod és kaphatsz is.
    Mondhatod, rajzolhatod, dalba foglalhatod.
    Érintheted, megragadhatod, ha akarod meg is m?theted, ki is cserélheted, helyettesítheted, mégis a Tiéd.
    Vagy nem...
    Adhatod egyben, de részekre is szedheted, s ha feldarabolod, mégis egyformának tetszik minden darab.
    ...fájhat akkor is, ha látszólag semmi baja...
    De gyógyítani legtöbbször magadnak kell...

2. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Majdnem minden...

“Majdnem minden tudásunkért nem azoknak tartozunk, akik egyetértettek, hanem azoknak, akik nem.” (Charles Caleb Colton)

3. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Akkor én nagyon hálás lehetek

Akkor én nagyon hálás lehetek a nejemnek :tef161: holnap közlöm is vele .

4. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    türelem

"Ha fát ültettél, türelemre van szükség. Nem húzhatod ki naponta a földb?l, hogy megnézd, mennyit n?tt a gyökere." (A. Oakwood)

5. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Soha ne kérj ...

Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést
    Benjamin Disraeli

Megjegyzés: Ez egy speciálisan testre szabott idézet egy nagyon jó barátom számára,akir?l tudom,hogy kedveli az idézeteket.

6. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Legyunk szerelmesek

"Két olyan pillanatunk van, ami egészen biztosan egyszeri és megismételhetetlen. Az els? és az utolsó szívdobbanás. De a kett? között, a kett? között még lehet egy harmadik. Van egy harmadik, amiért értelmet kap a másik kett?. Az a pillanat, amikor találkozol Vele, a szemébe nézel, és meglátod benne mindazt, amiért értelmet kap a másik kett?. Amikor megérzed, hogy van értelme. Mindennek. Az Életnek, a szépségeknek, a világnak. Az a két másik pillanat ett?l kap értelmet." (Csitáry-Hock Tamás)

7. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    jellem

"Igazi értéked nem a vagyonod,sem állás,végzettség ,vagy eredet,Mert ezek elfolynak az ujjaid között!
    Egyetlen értéked a Jellemed!"

8. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    barátaim

Köszönöm mindazoknak akik Barátaimmá váltak!

9. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    valóság

"A valóság nemcsak az, amit a szem lát, és nemcsak az, amit a fül hall és a kéz meg tud fogni, hanem az is, ami rejtve marad a szem és a tapogató ujjak el?l, és csak annak fedi fel magát néha, egy-egy pillanatra, aki a lelki szemével keresi, aki belülr?l tud figyelni és hallani, és képes a gondolataival tapintani." (Ámosz Oz)

10. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    bármi

Bármi, amiben egy csöpp élvezet is van, az vagy erkölcstelen, vagy törvénysért?, vagy hizlal. :tef293:

11. Infto /

Kapott lájkok:
    105
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Az Adakozó fa

Az Adakozó fa

Volt egyszer egy olyan fa,amely egy kisfiút szeretett.A fiú mindennap meglátogatta.Leszedegetett leveleib?l koszorút font,hogy eljátssza az erd?k királyát,felmászott törzsére,és ágaira akaszkodva hintázott.Evett a gyümölcséb?l és bújócskázott lombja között.Amikor elfáradt,a fa leveleinek árnyékában aludt el,mialatt a lombozat altatódalt susogott.A kisfiú kis szÍvének teljességével szerette a fát.És a fa boldog volt.De az id? múlt,a fiú pedig növekedett.Amikorra feln?tt,a fa gyakran maradt magára.Egy nap azután a fiú újra meglátogatta a fát.
    Ez azt mondta:---Gyere hozzám,kisfiam,mássz fel a törzsemre,hintáz ágaim között,edd a gyümölcsömet,játsszál lombom között és légy boldog.
    ---Túlságosan feln?ttem már ahhoz,hogy fára másszak és játszadozzak--válaszolta a fiú-olyasmit akarok vásárolni magamnak,ami szórakoztat,pénzre van szükségem.Tudsz nekem pénzt adni?
    ---Sajnos--felelte a fa--pénzem nincs,csak levelem és gyümölcsöm van.Szedd le gyümölcsömet,kisfiam,és add el a városban.Így lesz pénzed és boldog lehetsz.
    Ekkor a fiú felkapaszkodott rá,leszedte és elvitte az összes gyümölcsöt.És a fa boldog
    volt.
    De a fiú sokáig elmaradt és a fa szomorkodóvá vált.Majd egy nap a fiú visszatért.A fa reszketett az örömt?l,úgy mondta:---Gyere hozzám,kisfiam,mássz a törzsemre,hintázz ágaim között és légy boldog.
    ---Nincs id?m fára mászni,túl sok a dolgom.Házat szeretnék és feleséget,gyermekeket.Tudsz nekem házat adni?
    ---Házam nincs-mondta a fa--az én otthonom az erd?.De ágaimból készÍthetsz magadnak házat és akkor boldog leszel.
    A fiú lef?részelte a fa összes ágát,el is vitte ?ket,hogy fa házat épÍtsen magának bel?le.És a fa boldog volt.
    A fiú sokáig nem jött.Amikor végre megérkezett, a fa olyan boldog volt,hogy szinte alig tudott megszólalni.
    ---Gyere hozzám kisfiam--mormolta-gyere hozzám játszani.
    ---Túl öreg és túl szomorú vagyok már a játékhoz-válaszolta amaz-egy bárkára vágyom,hogy messzire elhajózzam innen.Tudsz nekem bárkát adni?
    ---Vedd a törzsemet,készÍts magadnak bárkát bel?le-felelte a fa--azzal messzire elhajózhatsz és ott boldog lehetsz.
    Ekkor az ember kivágta az egész törzset és bárkát készÍtett bel?le,hogy elmeneküljön vele,elhajózzon onnan.
    És a fa boldog volt,de nem teljesen.
    Sok-sok id? múlva visszatért az ember.
    ---Nagyon sajnálom kisfiam,de már semmim sem maradt,amit neked adhatnék.Gyümölcsöm sincs már régóta.
    ---A fogaim már nem képesek gyümölcsbe harapni-volt a válasz.
    __Nincsenek már ágaim sem-folytatta a fa-nem tudlak már hintáztatni.
    Túl vén vagyok már ahhoz,hogy faágakon hintázzam.
    ---Nincs már törzsem sem,amelyre felmászhatnál...
    ---Túl öreg és fáradt vagyok már a fára mászáshoz.
    ---Nagyon el vagyok keseredve-sóhajtotta a fa,-annyira szeretnék neked valamit adni,de már semmim sincs,amit adhatnék.Öreg fatönk vagyok immár.Igazán sajnálom...
    ---Most már nincs sok mindenre szükségem-válaszolta amaz-csak egy csendes,nyugodt kis helyre vágyom,ahol leülhetnék és megpihenhetnék.Igazán elfáradtam már.
    ----Nos hát-mondta a fatönk,úgy kihúzva magát,amennyire csak tudta-Íme itt egy öreg tuskó,épp arra jó,hogy ráülj és kipihend magad.Ülj le hát és pihenj meg nálam.
    Az öreg ember Így is tett.
    És a fa maradvány boldog volt.

S.Silverstein-Ford:R.J.N.

MA ESTE ÜLJ LE EGY NYUGODT SAROKBA ÉS SEGÍTS SZÍVEDNEK HÁLÁT ADNI MINDENKIÉRT,AKI ÉLETEDBEN "FA" VOLT.

12. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
  13. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    élvezd a ragyogást

"Nem számít, mit gondol rólad a világ: állj be a fénybe, és élvezd a ragyogást." (A.J. Christian)

14. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    bizalom

Csak abban bízz, aki három olyan dolgot meglát benned, amit más nem: szomorúságot a mosoly mögött, szeretetet a harag mögött, és szavakat a hallgatásod mögött.

15. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Minden relativ

"Figyeld meg, ha boldog vagy, hogy repül az id?. „Jé, már este van!” Ha pedig nagyon boldog vagy, akkor az id? nemcsak „repül”, de meg is sz?nik. Nincs. Egy olyan dimenzióban vagy, ahol nincsenek órák. Nincs holnap. Tegnap sincs. „Most” sincs - mert ha már tudod, hogy „most” van, nyomban félni kezdesz, hogy elmúlik az egész." (Müller Péter)

16. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Idézetek-Szép élethez..

Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek. Csupán tiszta szív és sok, sok szeretet.
    (Pázmány Péter)

17. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Igazak Csernus szavai?

"Mindenki azt a kisugárzást és energiát kapja, amit ? ad másnak, de csak azt adhatja, ami benne van. Mert mindig azt kapjuk vissza, amit önmagunk adunk." (Csernus Imre)

Ki mit gondol , mennyire igazak, vagy sem?

18. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    hullám es tintafolt

"Ma már tudom, hogy az életünk örökké változó, mint ahogyan a tenger hullámai sem maradnak ugyanazok. Minden küzdelmünk, gy?zelmünk és szenvedésünk hamarosan nem lesz más, mint egy tintafolt a papíron." (Arthur Golden)

19. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    így akarok élni

20. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Minden ember

"Minden emberbe bele van kódolva valami különleges, egyedülálló, és csak arra vár, hogy megmutatkozhasson." (Jean Houston)

Címkék :