Idézetek

A témát ebben részben 'Kultúrával kapcsolatos beszélgetések' Adminisztrátor hozta létre. Ekkor: 2012. február 14..

1. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ha tudsz, segíts

Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik.

Tendzin Gjaco

2. Daveeboy / Guest

A sikerhez

A sikerhez mindíg csak egy kicsit tegyél többet az elvártnál.
    -Ismeretlen-

3. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Maradj mindig nyugodt

Csak maradj mindig nyugodt! Nem az számít, mi történik, hanem az, hogy mihez kezdesz vele.

Martina Cole

4. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ha szépülni szeretnél

Ha szépülni szeretnél, a lelkeddel és a szíveddel kell kezdened, mert addig egyetlen kozmetikum sem fog hatni!

Coco Chanel

5. kiscsibe /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Az élet......

Az élet egyetlen célja, hogy azok legyünk, akik vagyunk, és azzá legyünk, akik lehetünk.

Robert Louis Stevenson

6. Badgirl /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ha embereknek

Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zeng? ércz vagy peng? czimbalom.
    És ha jövend?t tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökr?l, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
    És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet t?zre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
    A szeretet hosszút?r?, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
    Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
    Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
    Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent elt?r.
    A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövend?mondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
    Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
    De mikor elj? a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
    Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez ill? dolgokat.
    Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színr?l-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
    Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

(Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész)

7. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Élj a jelenben..

8. Badgirl /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Az életben ...

Az életben nem az a legfontosabb,hogy mit szerzel.
    A legfontosabb az,hogy mi lesz bel?led.

9. Badgirl /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Tanulságos mese-A veréb, a tehén és a róka

A veréb, a tehén és a róka

Élt a rengeteg erd?ben egy szürke kis veréb, a tarka tehén és a ravasz róka. Szépen éldegéltek mindenki végezte a maga dolgát. A kis szürke veréb a fán csipegette a magokat, a tarka tehén legelészett a réten, a róka pedig vadászgatott, (de nem verébre, mert repülni nem tudott). Bár néha fájt a foga veréb húsra is, de le kellett róla mondania.

Telt múlt az id?. Eljött a nagy hideg tél. Egyre hidegebb lett az id?. A kis veréb egyre jobban fázott, és didergett. Addig addig, míg egyszer hajnalra megfagyott. Le is pottyant az ágról, mint egy fagyott veréb. Történetesen arra ment a tarka tehén, s mivel nem figyelt eléggé a lepény gyártása közben, mert más dolga a f?evésen és tejgyártáson kívül nem igen volt. Bizony szegény verebünkre helyezte az éppen elkészült lepényt. Verebünk ezt látta, s?t azt is, hogy rossz helyre lesz letéve a lepény. Szólt is volna a tarka tehénnek, hogy vigyázzon, de mivel nagyon meg volt fagyva, nem jött ki szó a torkán. Így a jámbor növényev? pont a kis veréb tartózkodási helyére tette le a lepényt. Mivel a lepény friss volt, mondhatni még meleg, ezért a kis veréb elébb mozgolódni kezdett, majd csivitelni. A róka is a közelben vadászgatott, és mikor meghallotta a kis veréb hangját, hát elindult a hang irányába. Meglátta a kis verebet, hogy milyen nagy bajba került. Segített is rajta. Kihúzta a lepényb?l, de mivel aznap még nem evett semmit, bizony meg is ette a szegény kis verebet.
    Tanulság:
    Nem mindig az a te ellenséged, aki látszólag nem tör?dik veled, de az sem biztos, hogy az a barátod, aki a sz*rból kihúz.

10. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    elérték a teljességet

"Nincs szebb, mint az élet, ha hagyják, hogy kiteljesítse magát. Mint a f? és a fák, ha növekedhetnek, és akkor halnak meg, amikor elérték a teljességet." (Huguette de Broqueville)

11. astra /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Régen azt gondoltam,

Régen azt gondoltam, hogy az a legrosszabb, ami történhet velem, ha egyedül maradok. De ez nem igaz. Az a legrosszabb, ha olyanokkal vagyok körülvéve, akik között egyedül érzem magam.

- A világ legjobb apukája

12. astra /

Kapott lájkok:
    1
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    A legfájóbb

A legfájóbb kín örömet színlelni.

- Márai Sándor

13. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Ön a parancsnok

"Senki sem lehet boldog addig, amíg más emberek vagy események áldozatának érzi magát. Nagyon fontos megértenie, hogy az ember mindig maga dönt az életér?l, bárhogyan alakul is. A saját életének maga az igazgatója. Ön a parancsnok." (Laurent Gounelle)

14. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    túlságosan rövid

"Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy huzamosabb id?n át haragudjunk az emberekre, és mindent elraktározzunk, ami fáj." (Charlotte Bronte)

15. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ahogy másokban megpróbáljuk

16. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
  17. timar0703 /

Kapott lájkok:
    120
    Beküldött adatlapok:
    0
    Esküv?. Mindenki számára

Esküv?. Mindenki számára ismer?s szó és mindenki számára más és más jelentéssel bír. A n?k számára az esküv? nem más, mint a boldogság, a fény?zés, a nagy nap, az életre szóló döntés, és az én már elkeltem, hihi, te még mindig szingli vagy szinonimája. Egy férfi számára az esküv? nem más, mint a minek ebb?l ennyi, ebb?l nem volt olcsóbb, ez nem hiányzik ide, fejezd már be, éljük már túl valahogy szinonimája. Egy zenész számára az esküv? nem más, mint ahogyan egy ?si kínai közmondás tartja: Money, money, money, must be funny.

Egri László

18. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    ne gondolkodj

"Ha gy?lölsz valakit, gondold meg, van-e értelme; ha viszont szeretsz valakit, ne gondolkodj azon, hogy van-e értelme." (Lucian Blaga)

19. Györgyi91. /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Régen azt gondoltam, hogy az

Régen azt gondoltam, hogy az a legrosszabb, ami történhet velem, ha egyedül maradok. De ez nem igaz. Az a legrosszabb, ha olyanokkal vagyok körülvéve, akik között egyedül érzem magam.

20. Györgyi91. /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Én nem merem elmondani, amit

Én nem merem elmondani, amit érzek. Félek súlyától, erejét?l, és félek attól is, hogy az, akinek szánnám, akivel szívesen megosztanám, megrémülne t?le.

Címkék :