Szokatlan és rossz érzés volt a kispadról nézni a Szczecin otthonában játszott 1-1-es mérkőzést Kádár Tamásnak, a Lech Poznan magyar játékosának. A magyar középhátvéd - aki sajtóhírek szerint négyszázötvenezer euróért igazolt három és fél évre a Diósgyőrtől a lengyel élvonalbeli csapathoz - a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, lassan két és fél éve nem ült cserepadon, de el kell fogadnia, hogy új játékosként még be kell verekednie magát a csapatba, ennek érdekében igyekszik "százhúsz százalékot" nyújtani az edzéseken. Kádár hozzátette, hogy a csapatnál nagy a konkurencia, mivel hat belső védője van a Poznannak, közülük ketten idősek és "épek", a többiek vagy fiatalok vagy sérültek, úgyhogy minden edzésen kőkemény párharcok vannak. "Tudom, hogy új játékosként a maximumot kell kihoznom magamból edzésen vagy ha meccsen szerephez jutok. Úgy gondolom, hogy ez kell ahhoz, hogy még jobb játékossá váljak. Nem féltem magam, csak még egy kis idő kell, hogy az edző is azt mondja, hogy most már százszázalékos állapotban vagyok és számít rám." Kádár Tamás - MTI Fotó: Kovács Tamás Kádár Tamás biztos abban, hogy előbb-utóbb kezdőként fognak számítani rá a csapatnál, mivel Lengyelországban nem szokás ekkora összeget fizetni egy védőért. A magyar védő elmondása szerint már csak azért is fontos lenne játéklehetőséghez jutni, hiszen csak így van esélye bekerülni a válogatottba. "Törökországban csatlakoztam a csapathoz, lejátszottam három mérkőzést, úgy gondolom, hogy jó teljesítményt is nyújtottam, a szakmai stáb meg van velem elégedve, látják bennem azt a pluszt, amit bele tudok majd vinni a csapatba, úgyhogy reménykedem, hogy minél előbb eljön az én lehetőségem, és meg tudom mutatni magamat." A lengyel és a magyar bajnokságot összehasonlítva Kádár elmondta, hogy mentálisan sokkal erősebbek az ottani játékosok, mint a magyarok, a poznani csapat pedig véleménye szerint Magyarországon a bajnoki címért lenne versenyben. A lengyel bajnokságban inkább az erő és a sok ívelgetés dominál, holott csapaton belül vannak olyan kvalitású játékosok, akik képesek lennének a rövid passzos játékra. A Lech Poznan 20 forduló után 33 ponttal negyedik a lengyel bajnokság, az Ekstraklasa tabelláján. A csapatnak három magyar játékosa van, Kádár mellett Lovrencsics Gergő és Holman Dávid is a Poznant erősíti. Forrás:Kádár: nem normális, hogy ennyit fizetnek egy védőért | TeleSport