Kenderesi Tamás új kihívásokat keres

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2017. július 29..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    Kenderesi Tamás csalódott a 200 méteres pillangóúszás döntője után, hiszen világbajnok szeretett volna lenni. A 20 éves olimpiai bronzérmes úszók aludt egyet a történtekre, de még mindig elég rossz kedve van. De új célt talált: az év hátralevő részében új úszószámban szeretne fejlődni.

"Világbajnok akartam lenni, mindent ennek rendeltem alá a felkészülés kezdetétől. Figyeltem az étkezésre, az edzések intenzitására, és mindenre, hogy a lehető legjobb formában legyek a döntőre, és úgy gondolom, a megfelelő taktikát dolgoztuk ki" - mondta Kenderesi Tamás a MOL-csapatnak.

Kenderesi Tamás nem nyert érmet a vizes világbajnokságon

Fotó: Mudra László - Origo

A bonyhádi születésű versenyző végül a negyedik helyen végzett, miután elmaradt a védjegyének számító gyilkos utolsó 50 méter. "Úgy kezdtem, ahogy elterveztük, és ahogy Rióban is úsztam az elején (54.1 ill. 54.3 volt a két részidő), így leszögezhető, hogy nem ezzel volt a gond. Ez egyszerűen egy ilyen nap volt. Végtelenül csalódott vagyok" - tette hozzá Kenderesi.

A szakértők közül többen azt pedzegették a szerdai döntő után, hogy Le Clos csalta csapdába a két magyart azzal, hogy borzasztó erősen kezdett, ám ezúttal hiába várták, hogy kidurran a végére, a dél-afrikai végig bírta az általa diktált tempót. Kenderesi elmondta, nem arról volt szó, hogy megijedt Le Clost tempójától, ezért a tervezettnél erősebben kellett mennie az első 150 méteren, így nem maradt ereje a megszokott hajrára.

"Ez nem így van, téved, aki ezt hiszi. Mindent úgy csináltam, ahogy elterveztük, csak nem jött ki belőlem az a hajrá, ami szokott. Az nem is kérdés, hogy bennem van az ennél sokkal jobb eredmény is, de ezúttal nem jött ki."

Kenderesi elmondta, nagy tervei vannak a jövőre nézve, rámozdul a 200 méteres gyorsúszószámra.

"Nem úszhatok életem végéig csak 200 pillén, így az év hátralevő részében a fókusz a 200 gyorsra fog terelődni. Természetesen megmarad fő számomnak a 200 pillangó, de úgy tervezem, sok munkát teszek a gyorsúszó számba is."

Kenderesi Tamás pillangóról átvált a gyorsúszásra

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az olimpiai bronzérmes elmondta, rengeteget kell tanulnia az új számról, mert egészen más taktikát és felkészülést igényel, de magabiztosan várja a felkészülést. "Gyilkos szám a 200 gyors, ahol nagyon kell figyelni a mezőny többi tagját, de szerintem menni fog a dolog."

Kenderesinek a világbajnokság után nem sok ideje lesz pihenésre. "Decemberben, Dániában rövidpályás Európa-bajnokságot rendeznek, ott is szeretnék jól szerepelni, és a magyar országos bajnokságon is fontos lenne jól úsznom. Jövőre jön a glasgow-i Eb, aztán már rá is fordulunk a következő világbajnokságra, ami Dél-Koreában lesz. Nem fogunk unatkozni, az biztos."

Kenderesi Tamás reméli, hogy Kvangdzsuban már talán nem csak 200 pillangón emlegetik az esélyesek között, hanem 200 gyorson is.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...