A vírus kizárja a felhasználót saját számítógépér?l, majd a tiltás csak 200 dollár ellenében oldja fel. Ha valaki 24 órán belül nem fizet, minden adat törl?dhet a gépr?l.A népszer? közösségi oldalakon évek óta terjed? vírus új variánsa jelent meg a neten, ezúttal a Skype használói érezhetik magukat veszélyben. Az ismer?sünk gépére felkerül? rosszindulatú Dorkbot azt írja meg nekünk, hogy új verzió jelent meg a Skype-ból, amit a linkre kattintra tölthetünk le és frissíthetjük fel Skype-unkat. Mivel a link egy, a Hotfile.com-on lév? tömörített állományra mutat, a figyelmesebbek már itt gyanút foghatnak, hiszen egyik komoly program sem ingyenes tárhelyszolgáltatóról frissíti magát. A frissítésnek vélt állomány letöltése után két dolog történik. A fert?zötté vált gépünk bekerül a vírus mögött állók hálózatába, így mi is hasonló, fert?z? üzeneteket küldözgetünk majd Skype-partnereinknek. Másrészt a rosszindulatú program kizárja a felhasználót saját gépér?l és a TechCrunch beszámolója szerint 24 órát ad neki arra, hogy 200 dollárt fizessen - különben letöröl mindent a számítógépr?l.A Dorkbot ellen két módon védekezhetünk. Egyrészt érdemes mindig frissen tartani az operációs rendszert, a rajta futó szoftvereket (így a Skype-ot is), valamint biztonsági szoftvereink adatbázisát. Másrészt nem szabad teljesen váratlanul érkez? linkre kattintani, érdemes el?bb a chaten visszakérdezni ismer?sünkt?l, hogy valóban ? küldte-e a linket. Ha pedig rendszerüzenetnek t?n? értesítést kapunk, akkor fontos tisztában lenni azzal, amit már írtunk is, hogy a komoly szoftverek egyike sem ilyen módon kéri frissítésre a felhasználót. 2012. október 08., hétf?, 21:21 Utolsó frissítés: 5 órája Szerz?: hvg.hu http://hvg.hu/Tudomany/20121008_skype_zsarolo_virus
Nem is nagyon használom,csak Nem is nagyon használom,csak ,ha nagyon kell,pl.olyanokkal,akik nem hajlandóak mást használni,mert tudniillik van más is.Én pl.a skype helyett az ooVoo-t használom.Kis nettel is hozza amit kell.De ez nem reklám,mindenki azt használ,amit jónak lát.
Nem is nagyon Én sem vagyok skypeolós, s?t igazábol mást sem nagyon használok, mailon vagy telefonon többnyire megoldom a csevejeimet. Bár volt hogy feltelepítettem a skypeot mert valakivel azon keresztül kellett beszélnem, de utána töröltem is, ne foglalja a helyet.
skype Én is régóta használom és ezidáig nem volt gubancom vele bár a frissitéseket nem használom amit az OS akar letölteni.
msn - skype ez olyan mint a húsipar . ha nem fogy egy termék kitalálnek valamit. nem fogy sertés jön marhakor, nem fogy pulyka jön csirke liba pusztulat ! most jön valami új cucc szidjuk ami fut .
Nálam minden programnál és OP Nálam minden programnál és OP rendszernél le van tiltva az automatikus frissítés. Az olyan progik amikhez nem szükséges a NET, t?zfal által letiltva a neten való kószálás.